Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Designer producten – haal kunst in huis

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Als het gaat om het inrichten en decoreren van onze woning en tuin willen we graag een aantal blikvangers in huis halen die zowel het interieur aanvullen als aantrekkelijk maken. Naast stijlvolle meubels en bijpassende functionele objecten hangen we graag foto's of afbeeldingen aan de muur, zetten blikvangers op salon- of keukentafel en spelen we met kleuren en patronen. Dit is vaak het meest creatieve stadium van de inrichting van een kamer, tuin of andere ruimte en legt veel bloot over de smaak en persoonlijkheid van de bewoner of eigenaar. Om je te helpen een bijzonder accent te zetten of karakter aan je inrichting te geven hebben wij hier een aantal van onze meest bijzondere kunstobjecten en designproducten op een rij gezet die je gegarandeerd inspiratie zullen bieden om van jouw inrichting een fascinerend schouwspel te maken!

Flight and light

 Kunst  door vickyfrazer.com
vickyfrazer.com

Flight and Light

vickyfrazer.com

Als eerste zien we hier deze gedetailleerde en elegante sculptuur door Vicky Frazer: een precisiewerk van staalplaat. Met de hand gestanst en gesneden zien we hier een prachtig kunstwerk voor binnen of buiten dat je oneindig kunt blijven bestuderen zonder tweemaal hetzelfde te zien. Geïnspireerd door Aziatische textielpatronen heeft Frazer hier een licht en sierlijk product gecreëerd dat desondanks zeer duurzaam en robuust is.

Fluide

 Kunst  door binome

Hier zien we de lamp Fluide door Binome dat functie met een wel heel bijzonder design combineert. Als een karikatuur van een lamp lijkt het licht uit dit project te druipen. Hoewel fysiek onmogelijk heeft Binome met deze lamp de fictionele wereld van cartoons in de werkelijkheid gehaald en is zo een aantrekkelijk maar ook praktisch lichtgevend design ontstaan dat humor met stijl vermengt.

The Torus

Dit project door David Harber is van een heel andere stijl. Harber heeft hier een prachtig, minimalistisch en geometrisch kunstobject gecreëerd dat tegelijk organisch en vriendelijk werkt. Als deel van een strak, modern tuindesign past de Torus hier prachtig tussen het groen en door het hoogglanzende oppervlak ontstaat er zo een mysterieuze, torus-vormige reflectie van de omgeving. De tuin herbergt zo een subtiel maar tegelijk ook indrukwekkend juweel.

Lacelamp

Deze tafellamp, dat als object al een prachtig interieurstuk vormt, is nog wel het mooist in het donker: bij het aanzetten. Door het gedetailleerde, op kant geïnspireerde element op de stolp, ontstaat een indrukwekkend sierlijk patroon op de muren en het plafond. Geen vorm van kunst of decoratie is nog nodig als dit designproduct van Linlin en Pierre-Yves Jacques aan staat en kunst uit het niets tovert.

Eye of the storm

 Kunst  door Northern Ignorance
Northern Ignorance

Eye of the storm

Northern Ignorance

Een ander deels functioneel kunstwerk zien we hier in de vorm van een werkelijk indrukwekkend stukje handwerk. Dit dressoir, door Northern Ignorance, is een houten sculptuur dat de wetten der natuur lijkt te tarten door haar organische vorm. Alsof het in een zware storm stand probeert te houden suggereert dit design een mate van flexibiliteit en vervormbaarheid dat door het onbuigzame en robuuste materiaal wordt geconstrasteerd.

Foglie

Deze kaarsenhouder door de kunstenaar Gabriele Pici is een object dat gebruik maakt van kaarslicht om de bijzondere vorm extra te benadrukken. Zo worden steen en lichtbron een eenheid dat met behulp van de flakkerende kaars iedere ruimte oplicht. Maar ook zonder kaarslicht is dit een sculptuur dat op zichzelf kan staan en iedere ruimte stijlvol decoreert.

Shredded Bowl

 Kunst  door Ane Christensen
Ane Christensen

Shredded Bowl

Ane Christensen

Ane Christensen is vooral bekend door haar werk met staalplaat. Met wat oneindige inspiratie lijkt vervormt Christensen het materiaal op een manier dat de eigenschappen van staal lijkt te trotseren. Alsof het papier is snijdt, verbuigt en plaatst Christensen het metaal tot het, zoals hier, een fragiele vorm heeft dat in de praktijk verrassend sterk is. In deze afbeelding zien we een kunstwerk van haar hand dat licht als een veer en net zo fragiel lijkt, maar zonder moeite de taak van schaal inneemt. Leg hier gerust appels of sierobjecten in en geniet van de functie van dit design of plaats het eenvoudig zoals het is op een centrale plek en geniet simpelweg van de schoonheid van vorm en materiaal.

Wandsculptuur

 Kunst  door Ane Christensen
Ane Christensen

Wall Sculptures

Ane Christensen

Heel anders maar toch herkenbaar is dit wederom een object van Ane Christensen. Deze sculptuur voor aan de muur vertoont hier dezelfde bewerking als van papier met wat moeiteloze kniplijnen lijken. Daarnaast geeft de kleur van dit geoxideerde staal en de specifieke curve waarin het gebogen is het gevoel dat het hier om dik papier of zelfs leer gaat. Hierdoor heeft dit kunstwerk een verwarmend en tegelijk modern en fascinerend effect dat door de hele ruimte werkt. Enkel dit stuk aan de muur zal zelfs de meest eenvoudige en spartaanse inrichting compleet maken en warmte en een sterke persoonlijkheid aan je interieur (of exterieur) overdragen.

Hoewel in compleet verschillende stijlen vormgegeven zijn de designer objecten en kunstwerken hierboven allemaal één door hun spel met vorm en effect. Licht, spiegelingen, illusies of een verhaal kunnen je interieur of tuin tot een stijlvol en kunstzinnig geheel omtoveren dat smaak en persoonlijkheid aan je woning meegeeft. Kijk ook hier voor meer kunst en designer objecten door onze homify professionals of lees meer over designer lampen.

Welke van deze kunstwerken of designproducten is jouw favoriet? Deel je stem bij de reacties hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!