Zo Plaats je het Beste een Kookeiland in je Keuken

Tiewen Visser Tiewen Visser
Herenhuis verbouwing & inrichting StrandNL architectuur en interieur Inbouwkeukens
Loading admin actions …

Ben je op zoek naar de ultieme keuken met een kookeiland? Dat kan een flinke opgave zijn, want niet alleen een gebrek aan ruimte, ook een gebrek aan creativiteit en ontwerpvaardigheden kunnen je parten spelen als je op zoek bent naar een keuken met eiland. Een keuken ontwerpen met eiland kun je daarom het beste overlaten aan een professionele keukenontwerper, maar als je die eiland keuken in je hoofd hebt, weet de ontwerper beter wat jij nodig hebt. Het is daarom goed om de mogelijkheden, de designs en alle andere ontwerpen goed in beeld te hebben voordat je een ontwerp voor je droomkeuken gaat maken.

Klassiek modern

Deze moderne keuken met eiland bestaat uit een bijzondere combinatie van een keuken in koele kleuren en warme meubels met een klassieke touch. Let ook op de visgraatvloer en het klassieke schilderij aan de muur. Een kookeiland zorgt ervoor dat je keuken gecombineerd kan worden met dit soort grandeur omdat de stijlen minder botsen dan wanneer de strakke en moderne keuken slechts tegen de muur zou zijn geplaatst.

Strak en industrieel

Een kookeiland leent zich uitstekend voor een strakke en moderne keuken. Deze keuken heeft een industrieel tintje door de vloer met betonlook al is het kookeiland zelf erg strak. Overigens constateert dit weer mooi met de houten achterzijde en natuurlijk de stalen ramen. 


Chic

Nieuwbouw en verbouw hallen boerderij Architectenbureau Jules Zwijsen Moderne keukens
Architectenbureau Jules Zwijsen

Nieuwbouw en verbouw hallen boerderij

Architectenbureau Jules Zwijsen

Deze chique keuken is uitgevoerd in wit en heeft mooie robuuste houten pijlers maar het meest in het oog springend is het zwarte keukenblok dat er als het ware uitknalt in deze ruimte. Samen met de vloer zorgt het voor een zeer klassieke allure. 

Warm en modern

Modern associeren we vaak met koel, afstandelijk en minimalistisch. Maar deze moderne keuken in overigens een duidelijk oudere woning met en suite deuren, oogt warm, fris en gezellig maar is overduidelijk ook strak en minimalistisch opgezet. Je bereikt de warmte bijvoorbeeld met het ophangen van warm (gelig) licht en  het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout. Je kunt deze keuken ook gezelliger maken met accessoires zoals bijvoorbeeld bloemen of andere decoraties.

Staal

WOONHUIS HOLTEN Maas Architecten Moderne keukens
Maas Architecten

WOONHUIS HOLTEN

Maas Architecten

Dit te gekke kookeiland is helemaal gemaakt van staal en dat vinden we zelf een enorm succes. Het ziet er niet alleen enorm stoer uit, het is ook nog eens heel duurzaam en tijdloos. Je kunt deze stalen panelen combineren met zowel een industrieel interieur als een modern en strak interieur. Het is daardoor bij uitstek een goede keuze voor een keuken die net dat beetje meer pit kan gebruiken.

Gekleurd

Kleur! Niks is mooiers voor de keuken dan kleur. Met kleur creëer je sfeer, warmte, gezelligheid. De keuken op deze foto is uitgevoerd in een donkere kleur blauw en past daarmee perfect in elk type interieur. Je kunt iedere kleur bedenken die je maar wilt voor je kookeiland en het is ook zeker niet raar, zoals op deze foto, om het eiland een andere kleur te geven dan de rest van de keuken. Pas natuurlijk wel op met een paars kookeiland en een knalgroene keuken, want dat kan misschien wat veel worden voor de ogen en de leefbaarheid van de keuken, maar een goede schilder of keukenontwerper kan je hierover natuurlijk ook altijd informeren.


Betegeld

We denken bij een kookeiland vaak aan een uitbreiding van de keuken, al dan niet met dezelfde soort kastjes. Maar je kunt het eiland ook op een andere manier maken, namelijk met tegels zoals hier. De tegels komen overeen met de tegels die ook boven het aanrecht van de keuken tegen de muur hangen en zorgen voor die nodige verbinding tussen het eiland en de rest van de keuken. Hier is gekozen voor zwarte voegen en witte tegels, maar in principe kan deze stijl met elke soort tegels worden uitgevoerd.


Een houten meubel

praktische en royale keuken met veel werkruimte Architect2GO Moderne keukens
Architect2GO

praktische en royale keuken met veel werkruimte

Architect2GO

Dit kookeiland bestaat uit een houten meubel dat anders dan de traditionele kookeilanden geen aparte keuken vormt, maar echt een erbij geplaatst meubel is. Je kunt dit soort meubels soms gewoon in een meubelzaak kopen en ze passen vaak ook beter in een kleinere keuken. Een gouden tip als je beperkte ruimte hebt dus.


Plaats voor boeken

In dit mooie kookeiland is een speciale plaats gemaakt voor boeken, zoals kookboeken. Dit geeft de keuken een warmere uitstraling en zorgt er ook voor dat de keuken een soort verlengstuk wordt van de woonkamer.

Hypermodern

Penthouse B-TOO Moderne keukens
B-TOO

Penthouse

B-TOO

Deze flitsende keuken in een loftachtig appartement heeft een unieke moderne vide. De barkrukken met de lichtspots en de lange TL-buizen met lampen zorgen voor een moderne uitstraling terwijl de krukken uitkijken over een mooi uitzicht waardoor je bijvoorbeeld je ontbijt kunt nuttigen aan dit kookeiland terwijl je geniet van het uitzicht. 

Op de boerderij

Fresco in de kleur Deep Earth Pure & Original Landelijke keukens
Pure & Original

Fresco in de kleur Deep Earth

Pure & Original

Een kookeiland heeft die typische sfeer van op de boerderij, zoals je die vaak ziet in bijvoorbeeld Boer Zoekt Vrouw. Het geeft een sfeer van een woonkeuken en is daarmee ideaal voor een groot huis met een groot gezin. Dit is de plaats waar je ‘s morgens je ontbijt eet met elkaar voor werk en school en de plek waar ‘s avonds gekookt wordt en waar de eettafel staat. Let ook op de mooie details zoals de klassieke oven en schouw.

Landelijk en organisch

Deze landelijke keuken is eigenlijk een soort variant op de boerderij keuken van hierboven maar beschikt net even over wat meer organische vormen en elementen. Het is een keuken die wat strakker en moderner oogt dan de klassieke landelijke keuken.

Landelijk en donker

Landelijke eiken houten keuken de Lange keukens Landelijke keukens Hout Hout
de Lange keukens

Landelijke eiken houten keuken

de Lange keukens

Een landelijke keuken kan ook best donker worden uitgevoerd, zoals deze keuken. Er zijn mooie donkere tegels gebruikt en het kookeiland fungeert zowel als eiland en bar.

Modern and mediterraan

M&I Apartment COFO architects Keukenblokken Hout Beige
COFO architects

M&I Apartment

COFO architects

Tot slot gaan we eruit met deze schitterende keuken met mediterrane elementen. De tegels op de vloer zijn erg mooi gelegd en hebben een spannend motief. De wand is versierd met houten panelen en het kookeiland zelf is gemaakt van een wit massief blok dat vrij minimalistisch oogt in het verder drukke geheel.


Zou jij ook wel een kookeiland willen? Laat het ons weten in de comments.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!