Woonboot van glas en staal | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Woonboot van glas en staal

Stoa. Stoa.
Woonboot in glas en staal Moderne huizen van Kodde Architecten bna Modern
Loading admin actions …

Menig volkszanger zingt het: ¨ Ik heb een woonboot die ligt in de Amstel¨, maar dan wordt er toch wel iets anders bedoeld dan de boot die je vandaag in dit artikel gaat bekijken. We hebben het niet over een klassiek woonbootje van hout, die eerder gammel dan stijlvol overkomen. Deze boot is van glas en staal. Wat een bijzonder gezicht! De bijzondere woonboot licht aan de bloemenvelden nabij Aalsmeer en wel direct aan de ringvaart. Het panoramische uitzicht vanuit de boot op de omgeving is ongekend, waardoor je een bijzondere connectie met de omgeving ervaart. Je gaat het hieronder zelf ervaren! Kijk snel met ons mee en vang de nodige inspiratie. Ship ahoy!

Ligging

Woonboot in glas en staal Moderne huizen van Kodde Architecten bna Modern
Kodde Architecten bna

Woonboot in glas en staal

Kodde Architecten bna

Ditmaal komen we niet per auto aan, maar juist in een bootje. Niet zo gek, want we bezoeken vandaag een woonboot die volledig opgetrokken is uit staal en glas. Een concept dat zeer duurzaam en kostbaar is, maar juist daarom mogen we er ook veel van verwachten. Kodde Architecten BNA wist dit prachtpand te realiseren aan de oever nabij de bloemen velden van Aalsmeer. Dit is natuurlijk een schitterende plek voor elke natuurliefhebber om te wonen.  We vertelden je al over het fenomenale uitzicht dat je vanuit het huis op de omgeving hebt, je zult je wellicht afvragen hoe het dan met de privacy zit (niet dat je zoveel buren hebt). De privacy wordt gegarandeerd door de grote louvreluiken die de glaspartijen kunnen afdekken.

Sfeer

Woonboot in glas en staal Moderne huizen van Kodde Architecten bna Modern
Kodde Architecten bna

Woonboot in glas en staal

Kodde Architecten bna

De puien zijn te openen waardoor binnen en buiten in elkaar over lijken te lopen. Er is zelfs een souterrain, dat deels onder het wateroppervlak ligt, hierin bevinden zich de comfortabele slaapkamer waar drie families een slaapgelegenheid hebben. Vanaf de zijkant kijken we in de woonkamer van de woonboot; het valt direct op de er binnen aan alle comfort gedacht is; er is zelfs een zwevende haard ( die langwerpige zwarte cilinder die aan de onderkant breed begint en bij het plafond smal eindigt). Ook als de temperatuur daalt is het binnen lekker warm. Laten we binnen gaan kijken.

Interieur

Woonboot in glas en staal Moderne keukens van Kodde Architecten bna Modern
Kodde Architecten bna

Woonboot in glas en staal

Kodde Architecten bna

Het interieur is strak, maar in tegen stelling tot het exterieur van de woonboot een stuk lichter. Het staal en glas, de materialen die buiten domineren, zijn binnen in geen velden of wegen te bekennen. Binnen is het eerder hout en een licht kleurenpalet dat de klok slaat. De lichte houtvloer biedt de ondergrond voor de stralend witte kasten, maar zorg er ook voor dat de dominantie van het wit gebroken wordt. Hulp komt van de diverse expressief gekleurde designobjecten, zoals de kopjes in de kast. Ook achter de kast zien we een uitgesproken kleur: oppeppend rood dat direct op je retina in werkt. Meer mooie woonkamerideeën vind je hier!

Ingang

Woonboot in glas en staal Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Kodde Architecten bna Modern
Kodde Architecten bna

Woonboot in glas en staal

Kodde Architecten bna

Hier zien we de in-/ uitgang van de woonboot. Hier zien we het glas in een harmonieuze verbinding met het blanke hout. De wanden zijn minimalistisch qua design: monochroom wit met een bijzondere intensiteit, natuurlijk omdat dit gecombineerd wordt met het expressieve rood. Door deze combinatie krijgt de ruimte bijna een Feng Shui-achtige kwaliteit. Feng Shui is een oude leer uit China die leert hoe de mens in harmonie met zijn omgeving kan leven. Er moet altijd een evenwicht zijn. De aanverwante kleurenleer daarbij stelt dat rood de kleur voor vuur is. Het rood kun je zien als een tegenpool voor het water buiten. Voor meer mooie trap ideeën klik je gewoon hier!

De tuin

Woonboot in glas en staal Moderne tuinen van Kodde Architecten bna Modern
Kodde Architecten bna

Woonboot in glas en staal

Kodde Architecten bna

Dit zul je niet snel snel vinden bij een woonboot in de Amstel, deze tuin is een heerlijke plek om te recreëren en voor de kinderen om in te ravotten. Je verwacht het ook gewoon niet bij een woonboot, maar toch ligt hij er. De tuin is voor veel mensen een ideale ruimte om een frisse neus te halen, niet allen in de zomer, maar ook in de winter. Omdat je vaak zolang binnen zit heb je er zo nu en dan behoefte aan. Wat is het toch een plaatje! De de moderne woonboot lijk vanuit dit perspectief wel een bungalow, maar schijn bedriegt. Een woonboot van staal en glas: wat een idee en wat een look. Echt typisch zo´n idee van Kodde Architecten BNA!

Een tip! In een chaise longue genieten je meer, klik hier voor de voorbeelden!

Waar ligt jouw droomwoonboot? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!