Een bijzondere witte parel die opvalt in zijn omgeving

Stoa. Stoa.
Woonhuis Nootdorp, Leonardus interieurarchitect Leonardus interieurarchitect Moderne woonkamers
Loading admin actions …

We hebben het vandaag over een zeer bijzondere woning, namelijk een parkwoning in Nootdorp. Ooit van gehoord? Het ontwerp en de realisatie waren in de vakkundige handen van Leonardus Interieurarchitect. Het bestaande pand werd volkomen herzien, er zijn diverse grootschalige aanpassingen aan het originele plan van het huis gedaan waarbij een nieuwe koersgevaren werd die gebaseerd was op de wensen van de bewoners. Wat de resultaten geworden zijn zie je hieronder. Zoek je de nodige inspiratie? Kom dan gewoon even met ons mee voor een rondleiding door het huis. Have fun!

Mooie plek

We dromen er toch allemaal van om een huis te hebben met veel leefruimte en een groot stuk grond erom heen? Vandaag zien we een glimp van deze droom concreet uitgewerkt in de vorm van dit parkhuis. Als een witte parel licht het hedendaagse, strakke huis in de omgeving waarin het erg opvalt. De kleurstelling van het huis is ingetogen: wit en grijs maken zijn erin dominant. Het huis heeft moderne trekken en de verschillende gebieden in het huis worden al duidelijk aan de buitenkant aangegeven door de verschillende welhaast op zichzelf staande delen.

Dakterras

We vliegen direct naar de trots van het huis. Dat is natuurlijk het modern vormgeven dakterras. In de stad hebben mensen zonder tuin vaak een dakterras, dit biedt dan een goede compensatie. In dit geval is er ruimte zat rond het huis, maar toch wilden de bewoners graag een terras. En geef ze eens ongelijk, zo´n dakterras biedt toch heel veel opties om in zomer te recreëren. Let op de grijze vlonder van horizontaal gelegde planken, deze bieden de moderne ondergrond waarop de sofa links en de ligbedjes rechts geplaatst kunnen worden. 

De haard

Een haard zorgt al eeuwen voor een prachtige sfeer in huis. Deze gashaard doet er nog een schepje bovenop. Door zijn strakke, minimalistische design correspondeert hij op een geweldige manier met het totaalconcept in deze kamer, dat vooral strak en ingetogen is. Te midden van al die ingetogen vormen bieden de vlammen van de haard het temperament dat het leven zo mooi kan maken. Deze woonkamer is niet zelden de setting van onvergetelijke avonden.

Gangkasten

Alles in dit huis gaat om de strakheid. Daarom koost Leonardus Interieurarchitect voor een gangkast onder de trap. Op deze manier heb je veel opbergruimte en gebruik je geen woonruimte. Daarbij is het natuurlijk ook erg goed gevonden om daar een kast te plaatsten. Let eens op de ambachtelijke afwerking en de subtiele vormgeving. Een mooi contrast merken we op tussen de gangkast en de zwarte, stenen vloer. Zo creëer je de het evenwicht.

Keuken

We bevinden ons nu in de fenomenale keuken van het huis. Alles in deze keuken ademt design. Omdat we niet weten waar we het eerst moeten kijken, beginnen we maar bij het keukeneiland. Dit eiland is het absolute centrum van de keuken en biedt aan meerdere koks de ruimte om te werken. Met die koks bedoelen we natuurlijk de bewoners en hun familie en vrienden. Het monochrome wit, dat op de wanden en het plafond te zien is, wordt vakkundig gecombineerd met een notenhoutenkleur, zo ontstaat die excellente vibe waar Leonardus Interieurarchitect om bekend staat. Langs de wand naar de tuindeur toe vinden we een ander keukenmeubel, waar de wastafel in geïntegreerd is. Dit alles vindt zijn basis in een donkere vloer die het daglicht in de ruimte weerkaatst. Let tot slot even op de bijzondere afzuigkap boven het kookgedeelte: in één woord geweldig! Opzoek naar keukenideeën, klik hier voor de inspiratie!

Badkamer

In de avond relaxen in heilzaam warm water is een luxe die veel mensen zich niet snel voorbij laten gaan. In deze badkamer heerst een intieme sfeer waardoor je helemaal tot rust komt. Bijkomen na een lange werkdag kan in deze kamer opperbest. Op de rand van het bad zet je zeepjes, geurende oliën en noem maar op, zo creëer jij je eigen relaxmomenten.

Grote wasbak

De tijden van het kleine wasbakje lijken voorgoed voorbij. Deze wasbak heeft en bijzondere vormgeving en is tamelijk groot, waarbij het goed mogelijk is dat je hier vaker met z´n tweeën zult staan. De wand is bekleed met donkere tegels en biedt zo een geweldige achtergrond voor de stralend witte wastafel. Ook in deze badkamer vinden we de eeuwenoude verdeling tussen licht en donker, die zowel voor een contrast als voor een eenheid zorgt. Het is een paradox die ons veel plezier geeft. Kijk ook even naar de felgekleurde glaasjes op de vensterbank: echt een color boost!  Voor meer ideeën voor de badkamer klik hier!

Tot zover de rondleiding. Veel inspiratie gewenst en succes met het inrichten van je woning!

Lees meer! In dit artikel vind je schitterend baksteen design!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine