7 leuke ruimtebesparende tips voor kleinere huizen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

7 leuke ruimtebesparende tips voor kleinere huizen

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne slaapkamers van Pereira Reade Interiores Modern
Loading admin actions …

Een klein huis hoeft absoluut niet te betekenen dat je geen ruimte meer hebt. Met de juiste oplossingen kun je namelijk een heel eind komen, ook zonder een expert. En dan hebben we het natuurlijk over het ruimtelijke effect dat je kunt creëren. We doen dit voor je aan de hand van diverse ruimtes in meerdere huizen. Is jouw keuken bijvoorbeeld een beetje krap? Geen probleem! Met een paar handige aanwijzingen kun je zelfs in de meest kleine keuken het idee hebben dat je meer dan voldoende ruimte hebt. Tijd om 7 leuke tips te gaan bekijken.

1 In de keuken

In een keuken kun je heel gemakkelijk een ruimtelijk effect creëren door af te zien van keukenkastjes. Dit klinkt misschien een beetje raar, maar door een open ruimte onder het aanrecht over te laten, lijkt de keuken veel groter dan die in feite is. Zeker met een paar leuke mandjes geeft het zelfs een heel chique effect. En het zorgt daarnaast ook voor een heel hip en aantrekkelijk eigentijds beeld.

2a Onder de trap

De ruimte onder de trap kan ook heel vaak op een prachtige manier benut worden. Weg met die saaie keukenkast en maak er een leuke kleine werkruimte van. Maar ook een speelhoek voor de kinderen is een prima oplossing in plaats van een saaie trapkast. In dit geval is het juist voor schoolgaande kinderen de ideale plek om te studeren.

2b Of toch opslag!

Soms is de trapruimte te klein om voor andere doeleinden dan opslag te gebruiken. Maar als het dan toch een opslagruimte wordt, maar er dan iets leuks van. Een uitklapbaar bankje of zelfs een kunstwerk kunnen perfecte sfeermakers zijn.

3 Weinig muren

Een loft is niet voor niets een open ruimte. Door het ontbreken van muren ontstaat een groots gevoel dat juist achterwege zou blijven als je een ruimte helemaal volbouwt met muren. Hokkerige ruimtes daar wordt natuurlijk niemand blij van. En als je wel wat afscheidingen wilt creëren, gebruik daar dan gewoon meubels voor. Het televisiemeubel in deze woonkamer is daar een prachtig voorbeeld van.

4 Gebruikmaken van natuurlijk licht

Open Plan Kitchen Moderne keukens van homify Modern
homify

Open Plan Kitchen

homify

Lichtexperts en interieurarchitecten weten als geen ander dat de juiste gebruikmaking van daglicht een fantastisch effect kan geven. En is het huis toch een beetje aan de donkere kant? Dan kan kunstverlichting nog altijd helpen. De kleurstelling van een ruimte, zoals deze fraaie kamer, heeft ook een bijna allesbepalende invloed. Voeg er dan nog leuke en stijlvolle meubels aan toe en je krijgt een prachtig eclectisch geheel.

5 Schuine daken

Bevalt je schuine dak niet helemaal om als slaapkamer te gebruiken? Maak dan van zo’n ruimte een prachtige inloopkast of kleedkamer. Een absolute win-winsituatie!

6 Gebruik de garage

Elfa Project Photos : Storage solutions for every room Moderne garage van Pamela Kilcoyne - Homify Modern
Pamela Kilcoyne – Homify

Elfa Project Photos : Storage solutions for every room

Pamela Kilcoyne - Homify

De garage is natuurlijk de opslagplek bij uitstek. Maar dat hoeft nog niet te betekenen dat dit een ongezellige en weinig aantrekkelijke ruimte is. Koop een paar mooie stellingkasten in een lekker frisse kleur en er ontstaat een fantastisch geheel. Ook in combinatie met andere invullingen van je garage, zoals een eigen fitnessruimte, is dit heel goed te doen.

7 De entresol

Sta je aan de vooravond van de verbouwing van een klein huis of een klein appartement maar heb je wel een hoog plafond? Dan is een entresol voor jou de ideale oplossing. Ideaal als slaapkamer, zoals hier, maar ook als werkkamer, speelkamer of logeerkamer heel erg geschikt.

Ben je verbaasd over deze slimme oplossingen en wil je nog wel wat meer praktische tips en ideeën zien? In dit prachtige overzicht kun je ook heel veel inspirerende voorbeelden zien. En zoals je dan kunt zien, hoeft een klein huis helemaal niet zo vervelend te zijn!

Kun je wat met deze aanwijzingen? Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!