11 goedkope manieren om je tuin weer te doen blinken en schijnen

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

11 goedkope manieren om je tuin weer te doen blinken en schijnen

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
  door Hen and Hammock,
Loading admin actions …

Met de zomer voor de boeg is het fijn als je tuin klaar is voor voor gezellige familie dagen en luie zomerdagen. Zonder alles over kop te gooien en veel geld uit te geven kan je tuin er weer fris en mooi uit zien.

In dit Ideabook laten we je aan de hand van 11 voorbeelden zien hoe je in een weekend van je tuin een prachtige plek maakt om met je gezin of vrienden tijd in door te brengen.

Een terras in de schaduw

 Tuin door Lothian Design,
Lothian Design

Garden furniture

Lothian Design

Wij hopen allemaal op veel mooie zonovergoten dagen. Dagen waarop we lekker op ons terras kunnen luieren en genieten van het mooie leven. Het is handig om in de tuin meerdere zitplaatsen te creëren. Een terras in de volle zon en terras achter in de tuin onder een grote boom. Heb je geen natuurlijke schaduw? Plaats dan een grote parasol of hang een mooi schaduwdoek op.

Ludieke hanger voor je tuinslang

 Tuin door Garden Glory,

Tuinslangen kunnen voor veel ergernis zorgen. Ze raken vaak in de knoop, zien er niet mooi uit en zijn moeilijk op te rollen. Gelukkig hebben ze daar allerlei handig oprolsystemen voor bedacht. haspels die je aan de muur kan hangen, verrijdbare wagentje en dit prachtige exemplaar op de foto! Goudkleurig en opvallend!

Privacy in de tuin

Ee praatje zo nu en dag met de buren is gezellig, maar je wilt ook voldoende privacy in de tuin hebben om ongestoord van je vrije dag te genieten. Je kan kiezen voor een standaard schutting van hout, maar bijzonder wordt het als je deze afwisselt met een schutting van gaas met klimop of een scherm van wilgentakken

Lok nieuwe vrienden

 Tuin door Hen and Hammock,
Hen and Hammock

Prism Nest Box

Hen and Hammock

Een tuin zonder leven is niet echt aantrekkelijk. Wil je meer gevleugelde vrienden in je tuin? Hang een aantal vogelhuisje en voederplaatsen op. Je zal zien dat de vogels binnen mum van tijd de weg naar je tuin zullen vinden.

Fris je tuinmeubilair op

 Tuin door Green Decore,
Green Decore

INDOOR/OUTDOOR, PLASTIC SOLITUDE CORAL AND WHITE RUG

Green Decore

Je wilt niet de zomer doorbrengen op oude stoelkussens die de hele winter in de regen buiten hebben gelegen. Koop frisse nieuwe in een vrolijke zomerkleur als oranje. Zo is je terras ook zonnig als je zon niet schijnt!

Stuur insecten de andere kant op

Bijen en hommels mogen wel in onze tuinen rondzoemen. Maar muggen stuur we het liefst zo ver mogelijke onze tuingrenzen over. Je kan de hele avond met een vliegenmepper wapperen maar met een kaars met een citroengeur sla je twee muggen in een klap. Je terras ziet er sfeervol uit en de muggen blijven uit de buurt.

Warmte met vuur

 Tuin door Rivelin,
Rivelin

Stealth Boat Fire Table – Southampton

Rivelin

Wanneer het 's avonds koeler wordt is een buitenhaard de perfecte manier om warm te blijven en zo lang mogelijke van het buitenleven te genieten. Buitenhaarden zijn in alle soorten en maten te koop. Kijk eens in dit Ideabook voor een overzicht van de mooiste exemplaren!

Ruim je tuin op

Je tuin ziet er al een stuk beter uit als je alle losliggende spullen opruimt. Tuinhandschoenen, gereedschap, plantpotten en zakken aarde.  Je zal zien dat een uurtje puin ruimen al een wereld van verschil maakt.
Berg alles op in een handige tuinkast. Tuinkasten kun je kopen bij een tuincentrum bij jou in de buurt of laat er een op maat maken door een van onze professionals.

Buiten koken

 Tuin door La Hacienda,
La Hacienda

Lorenzo wood fired oven

La Hacienda

Wat is er leuker dan lekker koken in de buitenlucht? Je tuin wordt echt aantrekkelijk met de geur van lekker eten en een mooi buitenvuur. Voor je het weet zit je tuin vol met buren, vrienden en gezelligheid.

Buiten koken doe je op een barbecue of in een echte buitenkeuken. Buitenkeukens zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar en kun je vaak helemaal naar je eigen wensen samenstellen.

Maai het gras

 Huizen door Nutshell Construction,
Nutshell Construction

Exterior with grounds

Nutshell Construction

Zien de planten in je tuin er rommelig en verwaaid uit en groeit het onkruid weelderig. Maai het gras. Je zal zien dat als je gazon er strak bij ligt dit doorstraalt naar de rest van te tuin. Het is zo simpel als dat!

Twinkelende lichtjes

 Tuin door Dotcomgiftshop,
Dotcomgiftshop

Garden LED Hurricane Lamps

Dotcomgiftshop

Lantaarns kun je overal neerzetten en vormen een geweldige manier om sfeer in de tuin te brengen. Zet er een paar op de tafel, hang een paar mooie exemplaren in de boom en je hebt je eigen sprookjestuin gecreëerd.

Zoals je ziet hoeft een update van je tuin niet veel geld en moeite te kosten. Met een paar nieuwe accessoires, een uurtje opruimen en een beekje onderhoud ziet je tuin er weer fris en mooi uit!

Wij zijn benieuwd of je iets aan deze tips hebt. Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!