homify 360°: Een Italiaanse droomvilla | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

homify 360°: Een Italiaanse droomvilla

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Moderne huizen van studiodonizelli Modern
Loading admin actions …

Ligurië is een Italiaanse regio met een bijzondere vorm, doordat het is ingeklemd tussen de Alpen en de Apennijnen en de Ligurische Zee. Langs de westkust van dit gebied staat Villa Libera: een prachtige woning uit het begin van de twintigste eeuw (1903). Dit historische gebouw staat op een perfecte locatie dat een panoramisch uitzicht biedt over een groot deel van de kust.

De villa, die ongeveer 2000 m² beslaat, verdeeld over het hoofdgebouw, het gastenverblijf, de conciërgewoning en het park eromheen, heeft tussen 2004 en 2009 een grondige renovatie en modernisering ondergaan onder leiding van Studio Donizelli. Hier zien we het schitterende resultaat.

Villa Libera

Zoals bij iedere renovatie is het belangrijk om het juiste balans te vinden tussen verandering en behoud van het oude. Het primaire doel was om de oude pracht van de villa weer te laten opleven en het historische karakter van de woning te behouden. Het resultaat is een woning dat zonder afstand te doen van de historische esthetiek van het gebouw een elegante en moderne uitstraling biedt en in de stijl van de omgeving en de omringende bouwwerken hernieuwde glorie aan het gebied geeft.

Het zwembad

Maar een paar stappen verwijderd van het hoofdgebouw, dat is verdeeld over vier verdiepingen, is er een rond zwembad gebouwd dat tot in de kleinste details uitgedacht is. Deze ontspanningsruimte heeft meerdere aantrekkelijke eigenschappen dat het zwembad volledig uitrust om persoonlijk van te genieten, of in het gezelschap van meerdere gasten.

Het park

Villa Libera is omgeven door een prachtig park waarin onder andere palmbomen, bananenbomen, woestijnplanten en vele verschillende bloemen groeien en bloeien. Kleine stenen paden banen een weg door deze grote, weelderige tuin waarin ook een lelievijver met vissen pronkt.

Het interieur

Uiteindelijk komen we aan bij het interieur van de villa. Villa Libera onthult hier haar dubbele karakter als historisch bouwwerk en moderne en hightech woning. De ontwerpers hebben het interieur vernieuwd en gemoderniseerd, in een eigentijdse herinterpretatie van de oorspronkelijke stijl in 1903.

De woonkamer

Deze woonkamer combineert stijl en elegantie met een gedurfde keuze voor een donkere kleur vloerbedekking die goed samenwerkt met de veelzijdige witte meubels. Sterke moderne accenten zijn aangebracht in en om de klassieke keuze voor een bank en chaise longue waardoor de dubbele stijl van dit huis hier weer herhaald wordt. De moderne stijl is extra aangezet door de in de ruimte en sfeer opgenomen kunst aan de muren.

De keuken

De keuken is in een modern en eenvoudig plan opgesteld dat de omtrek van de ruimte volgt. Het kleurenpalet is niet zo krachtig en contrastrijk als in de woonkamer, maar straalt een subtieler, zachter karakter uit. Het wit van de muren wordt weerkaatst in het glanzende metaal terwijl de lichte, houten meubels wat leven en warmte toevoegen. Het oude, historische element van het huis wordt hier sterk benadrukt door het prachtige, sierlijke raam dat hier een middelpunt vormt zowel in contrast als overeenstemming met de moderne, houten keuken.

De badkamer

De badkamer straalt luxe uit zonder te overdrijven en vangt onze blik met zowel de oude architectuur in de vorm van het raam als de nieuwe, moderne wastafel met bijzondere, sfeervolle elementen. Het licht en het materiaal van dit meubel wekken zelfs de indruk van een aquarium of onderwaterverlichting, dat prachtig in de functie van deze ruimte past.

De ingang

Het huis neemt het thema van contrast in kleur en materiaal weer op zodra we bij de gang komen. De donkere, bijna zwarte vloer en de glanzend witte architectuur van de muren en de trap vormen net zo'n contrast als het oorspronkelijke stalen hekwerk met houten leuning en de moderne vloer- en wandversiering. De kroonluchter vormt met bijzondere textieldetails weer een herinterpretatie van de oorspronkelijke inrichting.

De kelder

Ondergronds heeft deze villa nog wat verrassingen in petto, de eerste waarvan de wijnkelder is dat de geschiedenis, traditie en cultuur van Italië weerspiegelt. Deze ruimte is te bereiken via een marmeren trap en een fris geschilderde gang waar blootgelegde steenelementen een voorproefje geven van de ruwe en traditionele uitstraling van de wijnkelder zelf.

Spa ter ontspanning

Een ander deel van de kelder huist ultiem comfort: een spa dat deze villa hedendaags comfort laat bieden in een traditionele context. Na een reinigend Turks bad is het mogelijk om de warmte weg te spoelen in de waterval douche of een duik te nemen in het zwembad.

Fitness centrum

Ook een fitnessruimte is een onmisbaar deel van de modernisering van een villa als deze. Zo worden in onbruik geraakte ruimten zoals de kelder omgevormd tot hypermoderne, hightech en centrale delen van het huis en het leven van de bewoners. Naast gemak en comfort is dankzij de spa en deze fitnessruimte ook aandacht gegeven aan het welzijn van de inwoners van deze villa en maakt zo de moderne beleving in deze historische omgeving af.

Avondblik

We sluiten deze korte rondleiding door Villa Libera met een nachtelijk uitzicht op het hele huis, dat hier in volle, gerenoveerde glorie prijkt en trots verlicht onze harten sneller doen kloppen. Misschien zelfs nog mooier dan in daglicht kunnen we hier nog even genieten van dit staaltje prachtige renovatiewerk dat modern design en techniek, te zien in de tuin met zwembad en stralende verlichting, in harmonie brengt met de in authentiek historische stijl gelaten architectuur!

Wat vind jij van dit project? Zou jij iets anders gedaan hebben bij de renovatie? Deel je mening bij de reacties hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!