23 Ideëen voor Goedkope Decoratie

Tiewen Visser Tiewen Visser
Gdańsk, Ul.Chmielna, Raca Architekci Raca Architekci Scandinavische slaapkamers
Loading admin actions …

Decoraties duur? Als je wilt wel natuurlijk, maar veel decoraties zoals bij IKEA. Xenos of de Action kosten allang niet zoveel meer. Toch wil je misschien niet per se zulke spullen kopen maar wel wat leuke accessoires in je huis aanbrengen. Dat kan vaak met hele simpele oplossingen, zoals het hergebruiken van spullen, tweedehands decoraties kopen of gebruiksvoorwerpen een decoratieve functie geven. Ook zelf aan de slag gaan met je knutselhanden kan een oplossing zijn natuurlijk. In dit Ideabook ontdek je verschillende goedkope decoraties. Zowel goedkope decoratie woonkamer als goedkope slaapkamer decoratie en goedkope decoraties in de badkamer en keuken. Ontdek ook waarom goedkope decoratie huis zo belangrijk is voor je interieur.


1. Kussens

Kussens kosten helemaal niet zoveel en zijn altijd echte sfeermakers. Je kunt natuurlijk, als je een beetje overweg kunt met een naaimachine, ook zelf aan de slag gaan en de leukste kussens ontwerpen voor je interieur.

2. Hangende planten en manden in de badkamer

De badkamer kan nogal steriel en wit overkomen. Het eenvoudigweg aanbrengen van goedkope decoraties als een hangplant of een mand, kan al heel veel wonderen doen.

3. Plukbloemen en fruit

Bloemen zijn niet goedkoop, maar bloembollen zijn al een stuk voordeliger. Laat ze daarom groeien in je eigen tuin en maak zo nu en dan een boeketje van plukbloemen. Zet ze op tafel samen met de fruitmand, want ook dat is een stuk decoratie!

4. Oude kratjes

Living Room with plants Cuemars Moderne woonkamers Living Room plants urban jungle

Oude kratjes zijn geweldige gebruiksvoorwerpen. Loop naar de groentenboer en vraag of hij nog wat krates over heeft voor je voor een scherp prijsje.

5. Takjes in een pot

Of het nu herfst, lente, zomer of winter is, het is altijd leuk om een paar verse takjes uit het bos in een vaas met water neer te zetten op tafel. Naar gelang de soort boom en het seizoen, kunnen hier blaadjes of bloempjes aan zitten.

6. Oude pallets als achterkant van je bed

De achterkant van je bed kan natuurlijk aan je bed vastzitten als je hem koopt in de winkel, maar dat is niet altijd het geval. Je kunt dan kiezen voor een duur stuk hout of zelfs gestoffeerd meubel aan de muur, maar ook pallets of een goekoop stuk hout als splaanplaat, kunnen een oplossing zijn als hoofdeinde van je bed. Een paar kussens doen de rest!

7. Letters op de muur

ABC for the Spelling Bee, Black homify Scandinavische muren & vloeren

het aanbrengen van letters op de muur is een bijzonder creatieve en goedkope manier om zelf een gezellige sfeer neer te zetten in je woning. Je kunt kiezen voor een tekst die bij je past of je inspireert, letters van het alfabet zoals op deze foto, of natuurlijk een creatieve prent en geen letters. Het is helemaal aan jou.

8. Bankjes

Wandtafel met decoratie Gero Wonen Landelijke woonkamers Hout Bruin wandtafel, console, decoratie

Bankjes met leuke spullen zijn een slimme manier om accessoires op een subtiele wijze in je interieur te laten integreren en een bankje is vaak erg goedkoop, waardoor het een decoratief idee is voor een beperkt budget.

9. Gebruik oude flesjes of potten

Het gebruik van oude flesjes of potten is een super leuke manier om decoraties aan te brengen in je interieur. Je kunt denken aan bierflesjes met een plantje, wijnflessen met een kaars maar ook aan jampotten of potten voor augurken met bijvoorbeeld bloemen erin en zelfs jampotten die fungeren als glas waar een lamp in hangt. Je kunt het zo gek niet bedenken met oude glazen potten en flessen.

10. Een magneetbord, losse koelkast of prikbord

Het ophangen van foto's, zeker als die ergens in een la liggen te verstoffen, op een magneetbord, prikbord of losse koelkast, is een zeer slimme manier om goedkoop en zonder de aanschaf van fotolijstjes, toch lekker veel foto's in je woning te gebruiken. Alles wat je nodig hebt op het op te hangen is een magneet of een punaise. Hoe makkelijk wil je het hebben?

11. Manden als opberger

Manden zijn een slimme manier om zonder kast iets op te bergen en ze zijn een stuk goedkoper dan een kast. Ook plastic dozen of papieren dozen kunnen een oplossing zijn, maar die zijn toch een stuk minder decoratief. Plastic kratjes in mooie kleuren zijn echter wel weer populair tegenwoordig als decoratie.

12. Plantenpotten in de badkamer

Zagen we eerder al hangende planten de badkamer opfleuren, ook plantenpotten zijn een geweldige manier om je badkamer meer sfeer te geven op een vrij goedkope manier. Je kunt ook denken aan nepplantjes, als je je zorgen maakt om het gebrek aan licht voor echte planten in je badkamer.

13. Potten met eten

Voedsel, zoals fruit, dille in wat water, maar ook aardappels, uien in een mand en zelfs de stengels van rabarber in een pot kunnen in je keuken al dienen als een decoratie. Zo simpel en doeltreffend kan het dus zijn.

14. Oude potten met ene nieuw doel

Heb je nog wat oude potten staan, of een set oude vazen gevonden in de kringloop? Een paar goedkope takjes of droogbloemen erin en je hebt een geweldige decoratie voor je woning.

15. Boeken en gebruiksvoorwerpen als decoratie

Het kan zo simpel zijn: je boeken, flessen wijn of andere gebruiksvoorwerpen kunnen dienen als decoratie. Je kunt met boeken bovendien vele kanten op: zet je klassiek op een rijtje of stapel ze verticaal op elkaar als een soort toren. In dat laatste geval zou je ze ook gewoon op de grond kunnen leggen als decoratie of op de koffietafel. Je kunt boeken ook heel leuk op de kleur van de kaft neerzetten of kiezen voor een wat meer minimalistische stijl, door de pagina's (of achterkant van de boeken) naar voren te zetten.

16. Fiets in huis

Het plaatsen van je fiets in huis is een geweldige manier om een gebruiksvoorwerp van buiten een leven te geven in je interieur en kost je niets meer, behalve de fiets die je waarschijnlijk al had.

17. Borden aan de muur

Borden aan de muur zijn een leuke oplossing voor iedereen die weer eens wat anders wil dan foto's of een schilderijtje. En, afhankelijk van de borden die je koopt, kost het ook een stuk minder. Erg leuk dus als decoratie voor een beperkter budget!

18. Plaids als decoratie

Plaids heb je misschien sowieso al nodig om lekker warm te blijven in de herfst en winter, dus waarom zou je ze niet in je woonkamer draperen om te fungeren als decoratie? En een fijne bijkomstigheid voor je portemonnee is dat het omslaan van een plaid ook de energierekening een stuk zachter kan maken.

19. Bloembollen kweken in huis

Marike Add planchet 60 cm Marike Moderne woonkamers Bloem,Plant,Bloempot,Kamerplant,bloemblaadje,Vaas,Bloeiende plant,Rechthoek,terrestrische plant,Gras

We vertelden je al dat bloembollen vaak goedkoper zijn dan gewone bloemen. Wist je ook dat je bloembollen thuis kunt kweken waardoor je in de lente kunt genieten van potjes met bijvoorbeeld narcissen?

20. Koop tweedehands boeken

Oude boeken zijn vaak een stuk goedkoper dan nieuwe boeken en kunnen dienen als opvulling voor je enorme boekenkast die je als decoratief pronkstuk hebt in je kamer.

21. Gebruiksvoorwerpen als decoratie

In de keuken kunnen gebruiksvoorwerpen dienen als decoratie. Haal daarvoor je bovenkastjes weg en zet je spullen open en bloot op wandplankjes.

22. Pallet als boekenplankje

Green Fern Pixers Rustieke woonkamers Pixers,livingroom,homedecor

Deze stoere woonkamer, met een hangende fiets aan de muur als decoratie, heeft een oud pallet als boekenplankje. Een briljant idee om het pallet een nieuwe functie te geven toch?

22. Oude gebruiksvoorwerpen als decoratie

We zagen een paar jaar geleden veel fietsen met oude bier- of colakratjes voorop. Deze Duitse doos voor een postbode fungeert een beetje als dezelfde soort opslag, maar dan voor spullen in huis in plaats van op de fiets.

23. Lampions en lampensnoeren

Lampions en lichtsnoeren met lampjes zijn een geweldige manier om te zorgen voor heel veel sfeer in huis en ze kosten meestal niet veel. Je kunt ook de snoeren van je kerstboom alvast naar beneden halen, als je echt veel geld wilt besparen.

Heb jij nog ideëen voor goedkope decoraties? Laat ze ons weten in de comments hieronder.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!