Tips van de professionals: zo verhoog de waarde van je huis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Tips van de professionals: zo verhoog de waarde van je huis

Stefanie Hesseling Stefanie Hesseling
Cedarwood Moderne badkamers van Tye Architects Modern
Loading admin actions …

Wanneer je erover nadenkt om de waarde van je huis te verhogen, doe je dit misschien omdat je erover denkt je huis te verkopen, of op zijn minst te kijken wat het waard is. Een andere reden kan zijn dat je nu eenmaal graag wilt investeren in je eigen vastgoed of dat je je woning gewoon net wat comfortabeler wilt maken. Waar we het in ieder geval over eens kunnen zijn is dat het opwaarderen van je huis niet altijd bakken met geld hoeft te kosten. Op de lange termijn kan een kleine investering bovendien grote positieve gevolgen hebben.

Het aanpakken van delen van je huis waarvan je weet dat een potentiële koper ze als obstakel kan zien, is een goed begin. Als je zowel in tijd als in geld kunt investeren in je huis om het zich op die manier te laten onderscheiden van andere panden zijn er een aantal tips en tricks die we je mee kunnen geven. Op die manier weten mogelijke kopers je pand te vinden en onthouden ze het bovendien, iets dat niet altijd vanzelfsprekend is wanneer je tijdens je huizenjacht een tig-tal huizen bezoekt. Wij geven je zeven tips van experts om je huis direct comfortabeler en verkoopbaarder te maken!

Een likje verf

Zowel de binnen- als de buitenzijde van je huis kunnen direct opgepimpt worden met een goede lik verf. Kies wel voor goede kwaliteit verf, die kan namelijk echt het verschil maken wanneer je huis in de verkoop gaat. Voordat je de kwast ter hand neemt is het goed te bekijken welke vorm en grootte je huis heeft, want hoewel je met een subtiele tint nooit de fout in kunt gaan, is een kleur als knalroze niet de juiste optie.. er zullen ongetwijfeld kopers zijn die wat conservatiever tegenover kleur staan dan jij!

Als je toch bezig bent met een goede schilder kan je hem (of haar!) direct ook even laten kijken naar de subtiele haarscheurtjes die in de loop der tijd in muren te zien zijn. Zorg dat je de schilder vraagt dit mee te nemen en je huis direct winterklaar te maken. Het belangrijkste uitgangspunt is dat je huis er weer fris uitziet, bovendien zullen kopers altijd navragen wanneer het schilderwerk voor het laatst gedaan is.

Verruim het leefoppervlak

 Als tweede tip geven je mee te overwegen of het mogelijk is het vloeroppervlak van de woonkamer te verruimen. Moderne kopers zien graag een 'open' vloeroppervlak waarbij muren geschuwd worden. Bij een open woning kunnen woonkamer, eetkamer en keuken slechts gescheiden zijn door minimale wanden waardoor alles met elkaar in verbinding blijft. Bekijk eens of dit in jouw huis ook een optie is.  Een andere mogelijkheid is om te kijken of je je zolder of kelder kunt omtoveren tot extra slaapkamer of misschien zelfs tot mediakamer. Een huis dat beschikt over een volledig uitgeruste thuisbioscoop verdient voor veel kopers de voorkeur. Ten slotte is er ook nog altijd de optie om extra bergruimte te creëren in je huis. Het is typisch een van die zaken waar je in een woning nooit genoeg van kunt hebben. In dit ideabook vind je mogelijkheden om onder de trap extra kastruimte te maken, een optie die veelal onbenut blijft!

Renoveer je keuken

Bertus residency Moderne keukens van Diego Alonso designs Modern
Diego Alonso designs

Bertus residency

Diego Alonso designs

Een keuken is het hart en de ziel van elk huis, het is waar herinneringen gecreëerd worden, waar gelachen wordt en van goed eten genoten wordt. Wat extra luxe inbouwen in je bestaande keuken is dus geen slecht idee. Het zit 'm ook hier weer in de kleine details, maar daarover meer. 

De keuken moet meer dan genoeg ruimte hebben om in te werken, te koken en om met vrienden en familie te kunnen genieten. Het is van belang dat je eerst goed kijkt wat er allemaal al is, om vervolgens te kijken wat je mogelijkerwijs nog toe kunt voegen. Misschien een keukeneiland dat ook te gebruiken is als ontbijtbar?

Verzeker je er, wanneer je kritisch naar je keuken kijkt van, dat er voldoende ruimte is voor luxe keukenmachines. Een dubbeldeurs koelkast bijvoorbeeld misstaat niet in een modern huis, maar neemt mogelijk meer ruimte in dan je keuken in zijn huidige staat toelaat. Probeer dus eens te kijken met de blik van een vreemde, of beter nog: nodig een vreemde uit om eens kritisch met je naar de vormgeving en inrichting te kijken. Ook de kleuren kan je in dit gesprek meenemen. Bonustip: zorg ook hier weer voor neutrale tinten!

Pak de badkamer aan

Cedarwood Moderne badkamers van Tye Architects Modern

Een prachtige badkamer zorgt ervoor dat een huis direct aantrekkelijker wordt. Denk er dus eens goed over na om je badkamer aan te pakken wanneer je van plan bent je huis te verkopen. Als je badkamertegels nog in goede staat zijn en de badkamermeubels zijn nog netjes, dan is het met het simpelweg wisselen van kranen en andere esthetische aanpassingen zoals het updaten van de verlichting makkelijk op te lossen. Is je badkamer echter toe aan een heuse face-lift dan heeft het verbouwen van je badkamer wat meer voeten in de aarde. Zorg dat je badkamer luxe en serenititeit uitstraalt met kalme kleurtinten, moderne tegels en misschien een simpel mozaïek in de douchecel. Door het plaatsen van een grote spiegel oogt de badkamer ten slotte groter en lichter.

Tackle de tuin

Een tuin kan een van de bepalende factoren zijn voor een huizenkoper. Vooral wanneer de kopers kinderen rond hebben lopen is de tuin van belang. Het moet een veilige plek zijn voor kids om te spelen zonder dat ouders bang hoeven te zijn voor nare ongelukken. Denk er dus eens over om je huis een luxe uitstraling te geven. Vergeet hierbij – hoe geweldig spelende kinderen ook zijn-, de volwassenen niet. 

Een tuin kan veel meer zijn dan een plek waar je bloemen plant en braaf voor je groententuintje zorgt. Een tuin is een groen toevluchtsoord in de jachtige buitenwereld. Een toevluchtsoord waarin jij met plezier van de mooie dingen in het leven kan genieten, samen met vrienden en familie. De tuin is een prachtige sociale omgeving waarin entertainment een grote rol speelt, dus waarom investeer je niet in een mooie BBQ setting inclusief heerlijke loungeplekken. Ziet op deze foto die loungestoel er niet super aanlokkelijk uit? Deze tuin is gewoonweg gemaakt om te relaxen, en vooral in combinatie met de neutrale tinten is deze tuin aantrekkelijk voor elke koper.

Kijk kritisch naar je woonkamer

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne woonkamers van Lab32 architecten Modern
Lab32 architecten

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa

Lab32 architecten

De woonkamer in je huis is de perfecte plek om even te ontsnappen aan de dagelijkse gang van zaken. Het is een fijne plek om te lezen, te genieten van het samen zijn met de mensen van wie je houdt, een beetje tv te kijken of op een luie zondagochtend even te loungen. We herhalen voor de zekerheid maar eens dat het voor het verhogen van de waarde van je huis van belang is ook hier weer geen te uitgesproken kleuren te gebruiken. Behalve het kleurenschema is de plaatsing van de televisie in de woonkamer een belangrijk punt om bij stil te staan. De televisie is nu eenmaal vaak het middelpunt van de woonkamer, en het is dan ook geen enkel probleem om 'm op foto's als deze als middelpunt van de woonkamer op te nemen. 

Bonustip: een berg kussens, een fijne grote bank en een prettig hoogpolig vloerkleed zijn allemaal elementen die ervoor zorgen dat de woonkamer extra huiselijk wordt. In combinatie met een luxe koffietafel krijgt elke mogelijke koper direct een warm gevoel.

Energiezuinig is de way to go

Elke koper is op zoek naar het huis van de toekomst, een huis dat luxe uitstraalt maar bovendien super functioneel is. Het huis van de toekomst is op zijn minst voorzien van zonnepanelen om op die manier extra efficiënt met energie om te kunnen gaan. Tip voor verkopers is dus om eens te kijken of je de mogelijkheid hebt te investeren in zonnepanelen. Op die manier verhoog je de waarde van je huis en bespaar je bovendien op je eigen energiekosten. Een typische win-win situatie! Vooral met het oog op de stijgende energieprijzen is het plaatsen van zonnepanelen sowieso een mooi verkooppunt dat meetelt voor mogelijke kopers. 

Hoewel het plaatsen van zonnepanelen een kostbare aangelegenheid kan zijn, is het wel een investering die zichzelf op termijn terugbetaalt. Op de lange termijn zul je namelijk zeker een verlaging van je energierekening tegemoet kunnen zien. .En nu je toch energiezuinig bezig bent, kan je ook direct even de andere energieslurpende factoren in je huis meenemen. Voor wat betreft de lampen bijvoorbeeld zijn er allerhande bewegingssensoren op de markt die ervoor zorgen dat het licht enkel aangaat wanneer er ook daadwerkelijk iemand in de ruimte aanwezig is.

Wat is jouw toptip voor het verhogen van de waarde van je huis? Laat een comment achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!