14 geweldige tuinen waar je nooit meer uit wilt.. | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

14 geweldige tuinen waar je nooit meer uit wilt..

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Party garden in Sevenoaks, Kent Moderne tuinen van Earth Designs Modern
Loading admin actions …

Vaak haal je de inspiratie voor je eigen tuin het beste uit mooie bestaande tuinen. Je ziet een tuin in de omgeving of in een tijdschrift en krijgt zin om je eigen tuin ook aan te pakken. Heb je dus plannen om je tuin te veranderen maar weet je nog niet precies hoe? Ga vooral veel tuinen bekijken en doe goede ideeën en inspiratie op.

Om je vast een eind op weg te helpen laten we je in dit Ideabook 14 schitterende tuinen zien. Wandel met ons mee langs terrassen, lommerrijke tuinen, kleine stadstuinen en dakterrassen met de mooiste uitzichten.

1. ​Een rustige binnenplaats

Slim & Subtle Rear Garden Moderne tuinen van homify Modern
homify

Slim & Subtle Rear Garden

homify

Dat je voor een groen eldorado helemaal geen grote tuin nodig hebt, bewijst de deze foto. Het is een kleine rustige binnenplaats ver weg van de drukte van de stad en midden in het groen. De zitplaatsen van de bank nodigen uit om lekker te gaan zitten en tot rust te komen van de drukte van de dag.

2. Voor een warme zomeravond

Moroccan style garden Mediterrane tuinen van Gullaksen Architects Mediterraan
Gullaksen Architects

Moroccan style garden

Gullaksen Architects

Dat een fijne buitenplek niet vol hoeft te staan met planten zie je op de foto. Deze geweldige tuin in Marokkaanse sfeer is ideaal voor lange zomeravonden met familie en vrienden.

3. Spiegeltje, spiegeltje… .

Wat een geweldig idee om spiegels en schilderijlijsten aan de heg te hangen. Ze lichten de haag op een prachtige manier op en geven diepte aan de tuin. Het idee is simpel maar heeft zo veel effect! Kinderen deze sprookjesachtige tuin geweldig vinden.

4. Een regenboog aan kleuren

Party garden in Sevenoaks, Kent Moderne tuinen van Earth Designs Modern
Earth Designs

Party garden in Sevenoaks, Kent

Earth Designs

Roze en crème kleurige stoelzittingen. Lila gekleurde plantenbakken en paarse tuinschermen. Het resultaat is een niet alledaagse tuin waar je niet zomaar aan voorbij kan lopen.  Perfect als je eens wat anders wilt.

5. Smal maar mooi

Moderne tuinen van homify Modern

Een smalle ruimte naast het huis, geflankeerd door een hoge muur. Toch hebben de bewoners het voor elkaar gekregen om van deze bijzonder smalle tuin een mooie groene ruimte te maken. Een fijne plek om te eten, te werken of gewoon buiten te zitten. De planten lijken het ook naar hun zin te hebben!

6 Helemaal zen

Japanese Style Garden Aziatische tuinen van Unique Landscapes Aziatisch
Unique Landscapes

Japanese Style Garden

Unique Landscapes

Een echte Zen tuin met kleine compact groeiende bomen en struiken, stenen en grind. De tuin is sober ingericht en in een keer te overzien. Het Boeddha beeld maakt de tuin helemaal tot een ideale ruimte voor meditatie en ontspanning.

7. Als een zoet zomerverblijf

http://www.gardenaffairs.co.uk/our-ranges/log-cabins/ Landelijke tuinen van Garden Affairs Ltd Landelijk
Garden Affairs Ltd

http://www.gardenaffairs.co.uk/our-ranges/log-cabins/

Garden Affairs Ltd

Centraal element in deze tuin is de vijver. De planten, de terrassen en het gras zijn hier mooi omheen aangelegd. De kleuren in de tuin zijn vrolijk en de planten bloeien weelderig.  Het zomerhuis is niet alleen praktisch maar heeft door de kleur en het ontwerp een heel vrolijke en sfeervolle uitstraling.

8. Landhuis omzoomd met hagen

In dit Ideabook mag een landelijk buitenhuis niet ontbreken. Prachtig in vorm gesnoeide hagen, statige taxushagen, een prachtig paviljoen en een fontein zetten de toon in deze tuin.

9. Moderne kunst ontmoet de buitenwereld

A Modern Garden with Traditional Materials Moderne tuinen van Yorkshire Gardens Modern
Yorkshire Gardens

A Modern Garden with Traditional Materials

Yorkshire Gardens

Waarom zou je je kunstschatten in je huis opsluiten wanneer ze buiten met al hun schoonheid kunnen pronken? Het rechte pad leid je naar een ruimte in de tuin met schijnbaar willekeurig geplaatste bollen en sculpturen. Ze zorgen ervoor dat je even stil staat, om in verwondering te kijken naar de mooie objecten.

10. Huis met prairietuin

A wild garden in Washington State USA Moderne tuinen van Bowles & Wyer Modern
Bowles & Wyer

A wild garden in Washington State USA

Bowles & Wyer

Wuivende grassen en rustieke tuinmuren geven deze tuin een schitterende wilde sfeer.  Er is niets geforceerd aan deze tuin en de organische vormen passen perfect bij de woning.

Wil je ook een natuurlijke tuin? Kijk dan eens in dit Ideabook voor meer inspiratie.

11. Op het dak met uitzicht over de stad

Dat een mooie groene buitenruimte ook op een dakterras te realiseren is zie je op deze foto. De bewoners hebben niet de beschikking over hectares grond maar hebben toch een prachtige tuin gerealiseerd. Deze bijzonder sfeervolle tuin hoog gelegen in de stad en heeft een werkelijk schitterend uitzicht over de daken.  De groene struiken omlijsten het dakterras en zorgen voor beschutting. De witte bloemen zorgen voor lichten luchtigheid.

12. Om te loungen

Chelsea Creek - copyright St George Plc Moderne tuinen van Aralia Modern IJzer / Staal
Aralia

Chelsea Creek – copyright St George Plc

Aralia

Deze tuin heeft gezellige zitplaatsen een open haard en een groot tv-scherm maken. De ultieme tuin voor lange avonden met vrienden en goede gesprekken.

Wil je ook zo'n mooi terras? Laat je adviseren door een van onze professionals. Zij weten als geen ander welke materialen je kunt toepassen om hetzelfde effect te hebben.

13. Geur, smaak en kleur

Garden Feature Eclectische tuinen van Wildblood Macdonald Eclectisch
Wildblood Macdonald

Garden Feature

Wildblood Macdonald

Een tuin met eetbare planten, geurende bloemen, kruiden, groente en fruit. Ze passen wonderwel samen en brengen leven in een tuin. Deze tuinen worden steeds populairder en vormen voor veel mensen een nieuwe manier om te ontspannen.

14. Natuurlijke tuin

Porthcothan Responsive Home Moderne tuinen van Innes Architects Modern
Innes Architects

Porthcothan Responsive Home

Innes Architects

Als je je tuin een tijdje met rust laat kunnen de mooiste dingen gebeuren. Wilde bloemen komen aanwaaien en trekken als vanzelf insecten, vogels en de mooiste vlinders aan. De planten hebben jou tuin zelf opgezocht en zullen zonder problemen groeien op de grond in je tuin. Resultaat. Een weelderige tuin zonder al te veel onderhoud.

Welke tuin vind jij het mooist. Laat het ons hieronder weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!