Hedendaags familiehuis vol verrassingen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Hedendaags familiehuis vol verrassingen

Stoa. Stoa.
Woonhuis M&JW Moderne huizen van Egbert Duijn architect+ Modern
Loading admin actions …

De passie van een architect zie je terug in zijn ontwerpen. In dit artikel ga je dit aan de hand van concrete voorbeelden zien. Egbert Duijn architect+ ontwerpt met veel liefde voor detail zijn woningen. Daarbij zijn de wensen van de gebruiker leidinggevend. Het mooie van de werkwijze van dit bureau is dat ze alle zorgen uit handen nemen van de opdrachtgever, waarbij ze steevast de leiding neemt in ontwerp- en transformatieprocessen. Egbert Duijn architect+ heeft een open creatieve geest, dat wil concreet zeggen dat ze geloofd in de participatie van niet-professionals. Ideeën kunnen uit een onverwachte hoek komen en juist architectonische innovatie betekenen. Vandaag nemen we je mee voor een rondleiding door een hedendaags familiehuis dat door Egbert Duijn architect+ gerealiseerd is. Het is een familiehuis vol verrassingen waarin gewoond kan worden volgens de moderne wooncriteria. Kijk met ons mee en vang de nodige inspiratie.

Modern

Een moderne vormgeving van het huis schenkt ons een mooi architectonisch beeld vanaf de straatkant. De gevel oogt complex en heeft vele mooie elementen waarvan we kunnen genieten. We zien verschillende geometrische vormen, zowel hoekige als afgeronde, zodat er een mooi lijnenspel ontstaat. Het is architectuur met een duidelijke présence en passievolle ontwerptaal. Laten we eens binnen gaan kijken.

Woonkamer

De veelvormigheid van het exterieur vindt zijn tegenbeeld binnen, want het interieur kenmerkt zich door minimalistische vormen en rustgevende kleuren. Binnen treffen we een open concept waarbij licht en ruimte een grote rol spelen. De eigenaars van het familiehuis zijn erg trots op de hedendaagse inrichting en kleurstelling. Het is dan ook een schitterende ruimte waarin de bewoners naar een lange werkdag graag thuis komen om bij te komen. Als je hulp zoekt bij de vormgeving van je woonkamer klik dan hier!

Keuken met eethoek

In de ochtend en avond is dit de sociale kern van het huis. We mogen niet vergeten dat de maaltijd het ideale moment is om samen te converseren, gewoon even de dag doornemen, elkaar om raad vragen, de normale dingen van het gezinsleven. Deze afgeronde ruimte heeft een zachte sfeer en is goed voorzien van daglicht. De zitbank maakt veel sfeer tijdens het ontbijt. Let ook even op de zwarte hanglamp die mooi afsteekt bij de lichte sfeer in de kamer. Echt een evenwichtig design dit!

Keukenblok

kookplaat en afzuiging Moderne keukens van Egbert Duijn architect+ Modern
Egbert Duijn architect+

kookplaat en afzuiging

Egbert Duijn architect+

Voor het keukenblok is gekozen voor een minimalistische vormtaal, waarbij er toch ook aandacht was voor de ervaring van de eindgebruiker. Zo is de houtkleur een warme toevoeging aan de kleurstelling, hetgeen mooi contrasteert met het granieten werkblad. De geïntegreerde keramische platen geven je de mogelijkheid om eenvoudig en snel al je lievelingsgerechten te bereiden. De afzuigkap sluit aan bij het totale concept.

Badkamer

De ontwerptrant wordt in deze excellente badkamer voortgezet, waarbij een zen-achtige sfeer opgeroepen wordt waarin een ieder zijn dagelijkse rituelen kan uitvoeren. Dit laatste is belangrijk, want veel mensen komen tot rust bij de gezichtsverzorging. De grote wastafel maakt het mogelijk om met z'n tweeën gezellig de tanden te poetsen. Achter de strakke kast vinden we de inloopdouche, dit is natuurlijk een van de mooiste designoplossingen die een familiehuis kan hebben. De bewegingsruimte die je op deze manier creëert verwacht je alleen in een professionele spa te vinden. Let ook even op de verlichting, die is een combinatie van natuurlijk en kunstlicht.

Dakterras

dakterras en opbouw Moderne balkons, veranda's en terrassen van Egbert Duijn architect+ Modern
Egbert Duijn architect+

dakterras en opbouw

Egbert Duijn architect+

We zien de trots van het huis. In de stad is het heerlijk om de beschikking te hebben over een eigen dakterras. Vaak heeft men in de stad geen eigen tuin, vanwege het ruimtegebrek in de dicht bevolkte urbane ruimte. We ploffen heerlijk neer op de sofa en kijken uit over de daken van de huizen. Met vrienden en familie genieten we van een heerlijk glas wijn en wat tapas. De strakke vormgeving van het terras gaat een mooie dialoog aan met de afgeronde vormen van de tuinset.

Woonkamer

Vanuit deze positie hebben we een ander blik op de woonkamer. Wat een uitzicht en toevoer van daglicht. We voelen ons beter in een ruimte waarin veel daglicht aanwezig is. De grote banken bieden plek aan de gezinsleden en vormen een sociale kern van het huis. Het mooie vergezicht streelt het oog en trekt de gezinsleden telkens naar de plek in het huis. We zien het daglicht reflecteren op de strakke gietvloer waardoor de kamer extra licht wordt. Meer ideeën voor de woonkamer vind je hier!

Sfeer

Niets brengt zo veel sfeer als een haard. Zeker als het een minimalistisch vormgeven gashaard betreft wordt de ambiance in een kamer tot grote hoogten opgevoerd. De kleurstelling is zwart-wit, een tijdloze en eeuwenoude manier om evenwicht, contrast en orde te creëren in een ontwerp. Deze haard heeft tevens de functie van roomdivider, daarnaast doet hij dienst als boekenkast. In de ruime woonkamer van het familiehuis wordt op deze manier intimiteit gecreëerd.

Tot zover de rondleiding door het familiehuis. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends.

Meer lezen? Tien ideeën voor een bakstenen muur vind je hier!

Wat vind je van dit familiehuis? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!