6 schitterende huizen met dito tuinen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

6 schitterende huizen met dito tuinen

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
DAVINCI HAUS – a House for Lovers of Nature and Nobility Moderne tuinen van DAVINCI HAUS GmbH & Co. KG Modern
Loading admin actions …

De meeste van ons kunnen zich een huis zonder tuin niet voorstellen. Tijdens de zomermaanden eten onder de blote hemel, rommelen in de tuin en lekker buiten zitten in de zon. Het zijn dingen die niemand wil missen.  Maar ook de rest van het jaar vormt een tuin een onmisbare aanvulling op onze woning. Welke tuin je kiest hangt af van je persoonlijke voorkeur, de omgeving en de architectuur van je huis. Wij laten je vandaag zes sensationele voorbeelden zien.

Met zwemvijver

DAVINCI HAUS – a House for Lovers of Nature and Nobility Moderne tuinen van DAVINCI HAUS GmbH & Co. KG Modern
DAVINCI HAUS GmbH & Co. KG

DAVINCI HAUS – a House for Lovers of Nature and Nobility

DAVINCI HAUS GmbH & Co. KG

De architecten van dit huis hebben deze woning gebouwd onder het motto mens en natuur horen bij elkaar. Daarbij spelen natuurlijke materialen als hout, glas en de tuin de hoofdrol. De tuin bestaat uit een groot gazon, een ruim terras en als absoluut hoogtepunt, een prachtige natuurlijke vijver die ook geschikt is om te zwemmen. De grote raampartij aan de achterzijde zorgt ervoor dat de bewoners ook tijdens de koude maanden van het jaar kunnen genieten van de prachtige tuin.

Pure elegantie

Deze stadsvilla is een ontwerp van Wiel Arets Architect uit Amsterdam en kenmerkt zich door de volledig uit ramen opgebouwde achterpui. Het huis opent zich volledig naar buiten toe en vormt een prachtig geheel met de omliggende tuin. De tuin is net zo eenvoudig en elegant als de woning waar hij bij hoort. De tuin bestaat niet uit kleurrijke en weelderig beplanting maar uit strak in vorm gesnoeide buxusbollen en coniferen. Mooi is juist weer het contrast tussen de ronde vormen in de tuin en rechte ontwerp van het huis en de dakconstructie.

Aziatische flair

Hier zie je een droomhuis met een droomtuin. Terwijl de architectuur wordt bepaald door rechte meetkundige lijnen en lineair purisme, is de tuin met grote aandacht voor detail in Aziatische stijl aangelegd. Het huis ligt op een helling en lijkt op zijn plek gehouden te worden door enorme blokken zandsteen uit het Fichtelgebergte. De Aziatische planten en een vijver met koi karpers geven de tuin een rustige oosterse uitstraling.

Modern en stijlvol

van homify Modern

Ook deze woning en tuin passen prachtig bij elkaar. Beide hebben een duidelijke en minimalistisch ontwerp. Een opvallend element in de tuin is de grote stenen buitenoven. Ondanks het moderne design heeft de buitenhaard toch een rustieke uitstraling. Deze hoek van de tuin nodigt in ieder geval uit tot ontspannen en vele gezellige uren onder de blote hemel. Door de grote glazen ramen stromen binnen en buiten mooi in elkaar over.  

In samenhang

Moderne tuinen van homify Modern

Natuur en duurzaamheid zijn de fundamenten van het werk van tuinarchitect Paul Marie. Voor de aanleg van deze tuin zijn louter duurzame materialen gebruikt. Vanuit het huis zien de bewoners een tuin die één is met de omgeving. Het ontwerp, de planten, materialen, accessoires en structuren zijn op een heel bijzondere manier afgestemd op vorm van de woning en de omgeving. Het resultaat is een huis en een tuin die prachtig bij elkaar passen en naadloos overgaan in de omgeving. Wij zien ons hier wel wonen!

Landelijk

Ten slotte laten we nog een huis en tuin zien voor iedereen die houdt van rustiek, klassiek en romantisch. De architecten van het huis dezelfde bakstenen gebruikt als de muren van de naburige boerderijen. Vanuit het huis hebben de bewoners een werkelijk schitterend uitzicht op het omringende landschap. Mals gras, weelderige border en mooi gevormde hagen maken het geheel compleet. De beplanting van de tuin is zo samengesteld dat  de tuin het hele jaar rond een lust voor het oog is.

Tot zover dit Ideabook over mooie huizen met dito tuinen.Houd je van Italiaanse tuinen, kijk dan ook eens in dit Ideabook. Hier geven we je tips hoe je zelf een Italiaanse tuin kunt aanleggen.

In welk huis zou jij wel willen wonen?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!