5 inspirerende ideeën voor de entree van je huis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

5 inspirerende ideeën voor de entree van je huis

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van B+P architetti Modern
Loading admin actions …

Een gastvrije en sfeervolle entree kan de toon zetten voor de rest van je huis. Vaak is het de eerste plek die een bezoeker of jezelf van je huis ziet. Is het rommelige en ongezellige plek dan bepaalt dat voor een groot gedeelte de uitstraling van de rest van je huis.
Geef de hal van je woning daarom speciale aandacht en zorg. Zodat je met een fijn gevoel je huis binnen komt en niet languit de hal in struikelt over los slingerende schoenen en sporttassen. Inspiratie nodig voor je hal. Kijk dan in dit Ideabook. Hier hebben we vijf inspirerende voorbeelden voor je op een rij gezet.

Lichte kleuren

Wit is een klassieke en neutrale kleur voor de hal. Een lichte kleur maakt een ruimte groter en zorgt voor een heldere en luchtige sfeer. Zorg verder voor goede verlichting als plafondlampen en houd het materiaal van de vloer ook licht. Zoals je op de foto zien oogt een smalle gang op deze manier toch ruimtelijk en groot. Met een neutrale basis is het mooi om een aantal accessoires toe te voegen in een accentkleur. Richt je hal bijvoorbeeld verder in met een mooie stoel, kleurrijke schilderijen, een smalle wandkast om spullen in op te bergen en een spiegel. Een spiegel is handig om je haar nog even te checken voordat je deur uit, maar geeft ook een mooi ruimtelijke effect.

Levendig behang

De ingang is vaak een ruimte die we over het hoofd zien en soms een klein beetje verwaarlozen. Vrijwel iedereen worstelt met de vaak kleine ruimte. Wat kun je doen om er een sfeervolle en welkome ruimte van te maken? Voor accessoires en meubels is de hal bij de meeste mensen te klein. Een effectieve  en eenvoudige manier is je te richten op de muren. Met behang breng je in een mum van tijd kleur en beweging in de gang zonder dat je inboet op de beperkte ruimte die je hebt.

Met behang met bloemen, strepen en andere patronen maak je je hal persoonlijk en sfeervol. Vind je dit een leuk idee, maar heb je geen idee welk behang leuk is in jou gang. Laat je adviseren door een van onze interieurontwerpers.

Mooie accessoires

van AD2P Eclectisch

De ingang van je huis geeft vaak al een idee van de sfeer in de rest van het huis. Plaats in de hal een mooi meubelstuk en plaats er accessoires op waar je aan gehecht bent. Zoals foto's, een mooi schaal of een erfstuk van je oma. Ze zorgen ervoor dat je fijn thuis komt en geven je hal gelijk een prettige sfeer. Denk ook aan een een kunstwerk aan de muur of een vaas met een mooie bos bloemen.

In veel huizen bestrijkt de hal een vrij klein oppervlak. Ben jij de onfortuinlijke eigenaar van zo'n klein exemplaar? Lees dan dit Ideabook om inspiratie op te doen. Hier laten we zien hoe je door slim te kiezen en te combineren ervoor kan zorgen dat de gang ruimtelijk blijft en dat je toch genoeg ruimte hebt om iets op te bergen.

Opvallend

Dit is nog eens een welkom. Vlak naast de deur staat een enorm kleurrijk beeld op een sokkel. Hij lijkt de wacht te houden maar zorgt tegelijkertijd voor een bijzonder welkom bij het binnenkomen van de woning.

De zilverkleurige muren omsluiten de hal als een juwelendoos en maken de bezoekers zeker nieuwsgierig naar de andere vertrekken in het huis. Wil je opvallen en je hal niet enkel gebruik als doorgang naar de rest van je woning dan is deze manier van inrichten zeker geschikt.

Goede verlichting

Licht is een essentieel element in elke kamer van het huis en is bijzonder belangrijk in de hal van je woning. Want vaak is dit een donkere ruimte door het ontbreken van ramen.  Zorg daarom voor een goede basisverlichting met bijvoorbeeld spotjes of een lichtstrook langs het plafond en breng verder sfeer aan met een mooi hang- of staande lamp.

Welke entree spreekt jou het meeste aan?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!