Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Gezellig, houten huisje aan het water

Stoa. Stoa.
Google+
Loading admin actions …

We laten je vandaag het werk van een bevlogen architectenbureau zie, namelijk Architectenbureau Rutten van der Weijden. Het bureau richt zich het complete plaatje en speelt een sterk sturende rol bij integrale bouwprocessen. Via een heldere dialoog met de opdrachtgever wordt er door het bureau steeds gezocht naar de wensen en eisen van de eerste, daarbij zoekt men naar de essentie om zo tot het best mogelijke ontwerp te komen. Niet alleen in de vormgeving van het pand speelt Architectenbureau Rutten van der Weijden, maar ook op het vlak van de budgettering. Kijken naar de mogelijkheden en het helder in beeld brengen van de plannen, via 3D-modellen, maakt dat je als opdrachtgever een duidelijk beeld krijgt van de opties, dit maakt de besluitvorming aan de zijde van de opdrachtgever eenvoudiger. Natuurlijk staat de ervaring van het gebouw door de eindgebruiker centraal. Uit het hierboven geschetste proces ontstond een een zomerhuis in Reeuwijk. De ideale plek om te recreëren! We nemen je mee voor een wandeling door het huis. Kijk met ons mee en doe de nodige inspiratie op!

Ligging

We komen aan bij het huis dat achter de oude bomen in het landschap verscholen ligt. Het is een vakantiehuis met een kleurstelling die bij de omgeving past. Veel mensen reizen in hun vakantie naar België en Frankrijk, maar in eigen land kunnen we ook prima recreëren. De grote ramen van het vakantiehuis zorgen dat het binnen lekker licht is en je een mooi uitzicht op de omgeving hebt.

Zijkant

Metamorfose van het zomerhuis ná vernieuwbouw.:   door Architectenbureau Rutten van der Weijden
Architectenbureau Rutten van der Weijden

Metamorfose van het zomerhuis ná vernieuwbouw.

Architectenbureau Rutten van der Weijden

Groen, rood en wit zijn de belangrijke kleuren op het palet van de architect geweest. Vanuit deze positie kunnen we goed zien hoe groot de raampartij is die het interieur met de omgeving verbindt. Het daglicht krijgt alle ruimte en zorgt voor een geweldige sfeer om te genieten van de vakantie. Binnen kun je gaan zitten aan de grote tafel om je ontbijt in het morgenlicht te nuttigen. Een vakantiehuis waarin we helemaal tot onszelf komen.

Natuur

De natuur rond het huis is weelderig. Daarbij kun je genieten van de schepen die langs varen op het kabbelende water. Gooit een vishengel uit of geniet van een bbq met vis. Helemaal genieten in een Hollandse setting. Dus steek die kolen maar op!

De hal

op maat gemaakte trap met smeedijzeren leuning:  Gang, hal & trappenhuis door Architectenbureau Rutten van der Weijden
Architectenbureau Rutten van der Weijden

op maat gemaakte trap met smeedijzeren leuning

Architectenbureau Rutten van der Weijden

In tegenstelling tot het donkere exterieur is het interieur juist licht qua toon. De trap heeft een natuurlijke, lichte houtkleur en de wanden zijn helder wit. De houten vloer heeft een mooie grijstint die met het voorgaande zorgt voor een aangename woonsfeer. Let eens op de weerkaatsing van het licht op de wanden en vloer, dit is een fijne ambiance om in te relaxen. Het is een vakantiehuis waar je met het hele gezin terecht kunt.

Badkamer

In de badkamer is een strakke inrichting gecombineerd met een lichte vloer en kleurrijke accessoires en design, zoals het kleed. Let ook even op het daglicht dat hier voldoende aanwezig is. Elke ochtend en avond kun je hier je dagelijkse rituelen doen.

Tuinhuis

Het vakantiehuis heeft zelfs een tuinhuis, een plek waar je een intieme sfeer kunt ervaren. Dit alles vindt plaats in een heerlijke omgeving. Het is een omgeving waar de kinderen de ruimte hebben en heerlijk kunnen ravotten. Kom lekker tot rust in deze mooie omgeving.

Woonkamer

een vriendelijke inrichting met teakhouten meubels:  Woonkamer door Architectenbureau Rutten van der Weijden
Architectenbureau Rutten van der Weijden

een vriendelijke inrichting met teakhouten meubels

Architectenbureau Rutten van der Weijden

Als je wat later in het seizoen vakantie neemt, waarbij het weer wellicht wat minder is, kun je in deze woonkamer ook prima genieten. Misschien verblijf je niet met een groep in het huis, maar met z´n tweeën of drieën. Gezelligheid kent dan geen tijd. In deze woonkamer met het kleurrijke tapijt, de kunst aan de muur en de sfeervolle meubels kom je tot jezelf en elkaar. Laat de smartphone buiten de deur en laat de tv uit, het gesprek staat in dit vakantiehuis centraal. 

Tot zover het vakantiehuis gerealiseerd door Architectenbureau Rutten van der Weijden. We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Blijf ons volgen, dan ben je telkens op de hoogte van de nieuwste trends. 

Meer lezen? Deze vlonders geven je tuin een mooie look!

Wat vind je van dit vakantiehuis? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!