De 16 Leukste Meubelinspiraties voor de Woonkamer van deze Tijd

Tiewen Visser Tiewen Visser
Verbouwing en renovatie bungalow, StrandNL architectuur en interieur StrandNL architectuur en interieur Moderne woonkamers
Loading admin actions …

Hoe herken je een moderne woonkamer? Dat is eigenlijk een heel goede vraag. In principe is er niet zoiets als een moderne smaak, aangezien iedereen een andere stijl en smaak heeft. Toch kunnen we wel degelijk een aantal smaakstijlen aanwijzen die het tegenwoordig goed doen. We geven je hieronder een kort overzicht van, om vervolgens een aantal van de smaakstijlen in beeld te brengen.

Scandinavisch

We horen het vaak, Scandinavisch, maar wat is het eigenlijk? Het is in principe een stijl met weinig opsmuk die wel gezellig is. De Denen spreken ook wel van Hygge, wat een soort diepere vorm van gezelligheid is. In Zweden is lagom een belangrijk fenomeen. Het staat voor net genoeg, wat ook precies de interieurs uit Scandinavië typeert. Niet te veel

woonkamermeubels, maar ook niet te weinig, niet te veel kleur, maar ook niet te weinig. Simpele vormen, maar wel mooi. Zo is een Scandinavisch interieur mooi in balans.

Industrieel

Een industrieel interieur is zeer populair in Nederland. Vooral mannen vinden deze stijl erg mooi, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het voorbehouden is aan hen alleen. De stijl kenmerkt zich door het gebruik van ruwe materialen in de

meubels woonkamer

, zoals hout, stijl en leer. Industrieel verwijst naar het feit dat de meubels in een soort oude fabriek lijken te staan, wat in het begin van deze stijl ook echt het geval was, toen Amerikaanse bedrijven werden omgebouwd tot woonruimte en de stoere lofts ontstonden.

Minimalistisch en strak

Moderne interieurs verwarren we soms met de stijl modern die we beter kunnen scharen onder de noemer ‘minimalistisch en strak’. Deze interieurs hebben ook veel overlap met Scandinavische interieurs of interieurs uit landen als Zuid-Korea of Japan, maar hebben meer een stijl die past bij modernisme: glimmende meubels, weinig poespas en niet te veel zachte materialen en gezelligheid.

Ontdek in dit Ideabook welk meubilair in woonkamer het beste zal passen en wat je allemaal kunt doen met je meubilair en welke meubels huiskamer goed bij elkaar passen.

Industrieel en blauw

Een industrieel interieur kenmerkt zich doorgaans door het gebruik van staal en hout in de meubels. Dat zie je duidelijk terug in het interieur op deze foto, maar voor een twist is ook warmte en vooral kleur, al dan niet een koele kleur, gebruikt om het interieur een meer strakke maar ook chique look te geven. Het laat zien dat je met een industrieel interieur niet per se maar 1 kant op kunt.

Subtiel keuren mengen

Open woonkamer met complete maatwerk kasten StrandNL architectuur en interieur Moderne woonkamers Meubilair,Eigendom,Bank,Groente,Comfort,azuurblauw,Interieur ontwerp,Woonkamer,Verlichting,architectuur
StrandNL architectuur en interieur

Open woonkamer met complete maatwerk kasten

StrandNL architectuur en interieur

Als je op zoek bent naar meubels die passen bij de kleuren van de muren in je huis, of andersom, is het goed om te kijken ze er bij passen. Doe dat bijvoorbeeld door een online tool voor interieurs te gebruiken en met meubels te schuiven en bepaalde combinaties te maken. Je kunt overigens ook je meubels al hebben staan, maar op zoek zijn naar een nieuwe kleur op de wand die beter bij de meubels past. Doe dat met een kleurtester.

Zachte stoffen mengen met industrieel

Is dit een Scandinavisch of industrieel interieur? Het is lastig te zeggen, want de stijlen lopen een beetje door elkaar. Enerzijds is er dat kalme en witte interieur dat zo goed past bij een Scandinavische stijl, maar anderzijds zien we ook leer, staal en hout terugkomen. Het bewijst dat stijlen niet in een bepaald hokje te vangen zijn.

Durf kleur te bekennen

Birmingham - January, 2021, Day Interior Day Interior Moderne woonkamers Bank,Meubilair,Eigendom,Tafel,Comfort,Oranje,Gebouw,Interieur ontwerp,huis,architectuur
Day Interior

Birmingham – January, 2021

Day Interior

We vertelden je al eerder dat je met kleurtesters en online tools kleuren met elkaar kunt mengen, maar je kunt ook helemaal los gaan met kleur in je meubilair. Zeker als je kiest voor moderne en strakke stijlen, oogt een spannend kleurgebruik toch heel rustig.

Leer en strak

Interieur Rondedans Sterre Troostheide Industriële woonkamers botanisch,industrieel,interieur,loft,woning,woonkamer
Sterre Troostheide

Interieur Rondedans

Sterre Troostheide

Leer industrieel? Niet altijd, bewijzen deze strakke leren bankjes. In combinaties met een betonnen vloer (industrieel) en een vintage kleed maar dan wel weer met een botanisch plantenhoekje, ontstaat een spannende mengelmoes aan interieurstijlen.

Een donkere touch

Scandinavisch wordt vaak gezien als licht, maar het is ook balans dat deze stijl zo kenmerkt, legden we je al uit. Dat zie je ook terug in de contrasten die gemaakt worden in dit interieur: zwarte en donkere kleuren van tafel en stoelen steken af tegen witte meubels, witte gordijnen en witte muren.

Een lange bank

Interieurstyling woonkamer en keuken in Haarlem Studio Mind Moderne woonkamers Groen velvet,velours,sissyboy sofa,marmer
Studio Mind

Interieurstyling woonkamer en keuken in Haarlem

Studio Mind

Een moderne manier om je woonkamer te meubileren is door de lengte van de wand te gebruiken en te kiezen voor een lange bank. Zo maak je een langwerpige ruimte groter en zorg je voor een duidelijk statement in je meubilair.

Vintage of modern?

De scheidslijn tussen vintage en modern wordt steeds vager. Strakke vormen gaan namelijk goed samen met de stijl van de jaren 50 en 60, waarbij eikenhouten elementen en smalle pootjes de boventoon voeren in het meubilair.

Zachte kleuren geven rust

woonkamer vakantiewoning Studio Groen+Schild Mediterrane woonkamers Tafel,Eigendom,Meubilair,Stoel,Hout,Gebouw,Interieur ontwerp,Verlichting,Vloeren,Schaduw
Studio Groen+Schild

woonkamer vakantiewoning

Studio Groen+Schild

Als je op zoek bent naar meubels voor een pastel interieur met zachte kleuren en veel wit, is en blijft blank hout een goede optie. Het oogt tijdloos maar ook modern en past in verschillende interieurstijlen.

Durf oud en nieuw te combineren

Renovatie appartement te Amsterdam, Kodde Architecten bna Kodde Architecten bna Rustieke woonkamers
Kodde Architecten bna

Renovatie appartement te Amsterdam

Kodde Architecten bna

Oude en nieuwe meubels met elkaar mixen en matchen is zeker geen doodzonde. Het kan namelijk heel boeiend uitpakken om stijlen met elkaar te combineren. Zo kun je gerust een vintage zaakje inlopen maar ook een winkel met de nieuwste designmeubels.

Industrieel en knus

Long Crendon, MailenDesign MailenDesign Scandinavische woonkamers
MailenDesign

Long Crendon

MailenDesign

Kun je meubels met een industrieel tintje in een knus interieur plaatsen? Het antwoord is ja. Je kunt gerust deze meubels combineren met kleuren of zachte materialen, waardoor een spannende mix van vormen en stijlen ontstaat.

Gezelligheid door accessoires

Meubels maken je huis gezellig, maar accessoires doen dat eens te meer. Kies voor mooie accessoires die passen bij je meubels zoals vazen, lampen of een kleurrijk kleed en zorg dat je interieur hyggelig wordt, zoals de Denen dat zo mooi noemen.

Durf stijlen te combineren

Stijlen combineren is wat wel veel zien in dit Ideabook, maar in dit interieur heeft iemand echt gedurfd om stijlen en smaken te combineren door te kiezen voor zowel romantische meubels, als landelijke meubels en moderne meubels. Mixen en matchen is overigens een kunst die je moet verstaan. Ga dus niet zomaar wat aanmodderen, dit kan heel rommelig ogen.

Modernisme met een twist

Modernisme is een stijl die zich kenmerkt door strakke vormen. We zagen al eerder dat dit goed samengaat met een vintage stijl, iets wat we ook terugzien in dit hoekje. Het tafeltje is bijzonder strak maar de stoel is wat meer retro.

Minimale touch

Minimalisme gaat gek genoeg ook om details. In dit interieur zijn 4 meubelstukken gebruikt: een kleed, een lamp, een stoel en een kastje. Omdat er weinig gebeurt is het minimalistisch, maar we kunnen zeker niet zeggen dat het saai of kil is.

Minimalisme hoeft niet saai te zijn

Ook in dit mooie voorbeeld kun je zien dat minimalisme gaat om balans. De twee kastes zijn subtiel gevuld met accessoires en boeken en de elementen zoals de poef en lamp zijn bijzonder strak en simpel.

Welke soort meubels spreekt jou het meeste aan?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!