11 Te Gekke Ideeën voor Opslag in je Tuin

Tiewen Visser Tiewen Visser
Funky Family Garden in Chiswick, GreenlinesDesign Ltd GreenlinesDesign Ltd Eclectische tuinen
Loading admin actions …

De tuin is een geweldige plaats om zaken op te slaan. Meestal doen we dat in een tuinhuisje, maar wist je dat er ook vele andere manieren zijn om spullen op te slaan in je tuin? We laten je daarom graag kennismaken met een aantal geweldige ideeën voor tuin opslag zoals een tuin opslag kast, tijdelijke opslag in tuin en zelfs ondergrondse opslag tuin! Dus laat je weer flink inspireren in dit Ideabook en kom erachter welke mogelijkheden je hebt in je tuin.

Wat kost een tuinhuisje?

De kosten van een tuinhuisje zullen sterk afhangen van het materiaal, de grootte en het design dat je kiest. Dat spreekt natuurlijk voor zich, want er zijn talloze soorten tuinhuisjes. Een tuinhuisje van hout, het meest basic materiaal, zal zo tussen de 500 en 10.000 euro liggen, waar een tuinhuisje van kunststof wat duurder is en een tuinhuisje van metaal vaak juist wat goedkoper is. De montagekosten zullen ook afhangen van de grootte, de moeilijkheid en het materiaal natuurlijk en liggen ergens tussen de 150 en 4000 euro. Laat je goed adviseren door een expert wanneer je een tuinopslag wilt maken. Een andere manier om een soort opslag of tuinhuisje te maken, is door een aanbouw te plaatsen.


Ingebouwde opslag

In oudere huizen heb je wel eens zijpoortjes of kelders die aan de kant van de tuin zitten. Als je hiermee te maken hebt, kun je daar dan ook slim gebruik van maken. We raden je aan om deze ruimte wel helemaal nieuw in te laten bouwen en te kiezen voor een moderne deur omdat deze opslag nog wel eens een oud en rommelig uiterlijk kan hebben. Je kunt behalve een bestaande opslag ook kiezen voor een uitbouw waarmee je net even wat meer opslag hebt voor bijvoorbeeld een tuinslang, bezem of gieten in je tuin.


Zitbankje of opslagruimte?

Deze ingebouwde opslagruimte hoef je, zoals op de foto, echt niet enkel met ballen te vullen. Ook andere objecten passen natuurlijk geweldig in zo’n slimme opslagtruc. Je kunt de bankjes laten maken in de kleur van je schuurtje of bij de kozijnen van je huis laten passen. In de zomer zou je bijvoorbeeld ook de kussens van de bank of andere tuinmeubels kunnen opbergen in dit bankje, maar houd er wel rekening mee dat het niet geheel waterdicht zou kunnen zijn.


Extra woonruimte

De schuur als extra woonruimte is een klassieker, maar dit tuinhuisje met openslaande deuren gaat nog een stapje verder. Dankzij de openslaande deuren en het gezellige terras, krijg je helemaal zin om op de wat minder warme dagen een boek te lezen in deze ruimte. Voor het opslaan van spullen is een tuinhuisje met interieur misschien wat minder geschikt, maar met een goede kast en misschien wat oplossingen die je verderop in dit Ideabook tegenkomt, is een tuinhuisje met zitplek zo gek nog niet.


Ondergrondse opslag met groen dak

Deze te gekke opslag onder het huis of de grond is ideaal voor de vuilniscontainers. Deze kunnen flink lelijk zijn in je tuin en in de overvolle schuur of het tuinhuisje, kunnen ze een enorme sta in de weg vormen. Deze oplossing zorgt ervoor dat ze droog en veilig staan en ook hun eigen plekje hebben, ver van andere opgeslagen spullen als fietsen, tuinslangen en oude bloempotten in de schuur.


Ondergrondse opslag met klep

Voortbordurend op de bovenstaande opslagoplossing onder de grond, willen we je ook deze stoeren opslag voor bijvoorbeeld fietsen, niet onthouden. Want laten we eerlijk zijn, ook het uit de schuur plukken van je fiets kan een hele klus zijn als je deze ruimte helemaal hebt volgepropt met andere spullen. Vooraleer je eindelijk je fiets uit de schuur hebt gevist, had je wellicht al op je plaats van bestemming kunnen zijn. Een aparte en veilige ruimte met staal en hout voor je fiets is daarom zeker geen gekke oplossing!


Een verandahuisje

Een open huisje op je veranda of elder in de tuin, is misschien niet de meest ideale manier om spullen op te slaan, aangezien alles nat kan worden en buiten staat, maar het biedt wel de mogelijkheid om droog te zitten in je tuin, in elke weersomstandigheid. Zo kun je genieten van een glas wijn in je tuin, zelfs als het regent!


Een verandahuisje met een twist

Een verandahuisje kan echter ook een samensmelting zijn van een opslag en een overkapping, door het dak door te laten lopen en te zorgen voor een droog pak, maar aan de achterkant een tuinhuisje voor de opslag van tuinspullen te maken. In deze foto zie je dat het tuinhuisje uitgeronde bogen heeft waarop het dak deels rust, dit geeft het huisje een aparte twist.


Het oergezellige tuinhuisje

Van een modern tuinhuis met een twist, gaan we nu naar een meer klassiek tuinhuisje dat zo uit een vakantiepark lijkt weggeplukt. Het tuinhuisje is een combinatie van een tiny house om in te wonen en een schuurtje om spullen op te slaan. Zoals je hebt gezien kan die grens soms tamelijk troebel uitpakken in je tuin.


Een speelse overkapping

We zagen al eerder hoe handig een overkapping kan zijn in de tuin, maar deze overkapping van staal die als het ware aan het schuurtje hangt, is van een nog specialer niveau. Het straalt moderniteit uit maar is ook functioneel.


Hoekhuisje met allure

Dit knusse hoekhuisje lijkt zo van een landhuis langs de Vecht te komen in Utrecht. Het heeft een kleine maar knusse vorm en kan prima dienen als opslag van alles wat je elke dag nodig hebt in je tuin. Door het compacte formaat is het ook nog eens heel praktisch in een kleinere tuin.


Spelen met moderne vormen en materialen

YouKube, YouKube YouKube Tuinhuis

Hout, staal en glas zijn de belangrijkste materialen voor een modern huis. Ook een schuurtje kan gemaakt worden met deze materialen. Hoewel glas misschien niet zo geschikt is voor een rommelschuurtje, is het wel weer een leuk idee als je bijvoorbeeld een werkplek wilt inrichten in het tuinhuisje.


Het meest knusse tuinhuisje van de wereld

Tot slot willen we je dit enorm knusse tuinhuisje niet onthouden. Het heeft een schitterende klassieke vorm en past gemakkelijk in iedere tuin vanwege het compacte formaat.

Welke manier van spullen opslaan in de tuin heeft jouw voorkeur?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!