Met Deze Tips Richt je het Beste Thuiskantoor In

Tiewen Visser Tiewen Visser
Appartement Amsterdam ÈMCÉ interior architecture Moderne studeerkamer Groen
Loading admin actions …

Een thuiskantoor inrichten is niet altijd zo eenvoudig. Je moet rekening houden met je thuiswerkwensen, hoe sterk het internet is in de kantoorruimte die je voor ogen hebt, zorgen dat het sfeervol is en ook zorgen dat het stil en aangenaam werken is in je werkkamer. Om dat voor elkaar te krijgen, helpen we je in dit Ideabook maar al te graag met de beste thuiskantoor inspiratie en geven we je leuke werkkamer ideeën voor thuis, zodat jouw werkplek een stuk gezelliger, opgeruimder en productiever wordt.

De basisregels voor een goed thuiskantoor

Transformatie van kantoor naar woonhuis Kraal architecten Moderne studeerkamer
Kraal architecten

Transformatie van kantoor naar woonhuis

Kraal architecten

Een thuiskantoor moet voldoen aan een aantal basisregels: het is een apart bureau met een stoel die fijn zit en je geen rugklachten geeft. Helemaal geweldig is een stoel of een bureau dat je aan kunt passen aan de ergonomische omstandigheden, bijvoorbeeld een staand bureau. Werken aan de keukentafel of de eettafel is niet slim, omdat je dan privé en werk te veel door elkaar laat stromen, met alle gevolgen van dien. Daarnaast is sfeer in je kantoor, goede verlichting en opbergruimte erg belangrijk. In een goede meubelzaak vind je altijd leuke meubels voor je thuiskantoor.

Zorg voor voldoende opslagruimte

In een thuiskantoor zul je veel dingen op willen slaan. Dat kunnen papieren zijn die je wilt naslaan, een printer (waarmee je die papieren op hun beurt weer kunt printen), een bloc note, pennen, naslagboeken, etc. Hoewel veel op onze computer staat, is analoog iets bekijken toch fijn voor veel werknemers. Plankjes, boekenkasten, ladekasten of andere opslagoplossingen, zijn daarom ideaal voor je thuiskantoor. Als je toch niet zoveel hoeft op te slaan, kunnen ze ook dienen als een decoratief element om je thuiskantoor gezelliger te maken door bijvoorbeeld fotolijstjes op een plankje te zetten of de boekenkast te vullen met allerlei boeken, die niet per se iets met je werk te maken hebben.


Het uitzicht mag mooi zijn

We zijn gek op een kantoor met een goed uitzicht. Hoge ramen die uitkijken of een leuk deel van de stad spreken werknemers meer aan dan een kantoor van 3 hoog met zicht op een snelweg, zoals we dat vaak zien op een industrieterreintje. Gelukkig kun je thuis helemaal bepalen hoe je uitzicht wordt en als je de kans hebt lekker de tuin in te kijken, moet je dat zeker niet nalaten. Als je in een flat woont en je hebt een apart bureau of zelfs een aparte kamer voor je werkplek, kun je ook kiezen voor een fijn uitzicht over de omgeving terwijl je werkt, door het bureau niet te ver van het raam af te zetten. Bovendien zorg je zo ook voor voldoende licht terwijl je werk. Houd natuurlijk wel rekening met de zon, die kan je zicht op je scherm ernstig verminderen. Zonnewering is dus geen overbodige luxe.


Maak het sfeervol met accessoires

SCANDI INDUSTRIAL WOONKAMER ONTWERP Desert Rose Interior Design Scandinavische studeerkamer
Desert Rose Interior Design

SCANDI INDUSTRIAL WOONKAMER ONTWERP

Desert Rose Interior Design

We vertelden je al hoe accessoires je kantoor sfeer kunnen geven. Met de wisselende bureaus op kantoor is het moeilijk om je plekje daar nog persoonlijk te maken. Thuis heb je die kans echter nog wel. Je kunt foto’s van je familie of kinderen op je bureau zetten, een verzameling uitstallen die past bij het werk wat je doet (bijvoorbeeld modelauto’s als je in de automotive-industrie werkt) of gewoon leuke plantjes, potjes, vazen en andere decoratie neerzetten, zodat jij je thuisvoelt op je werkplek. Wie echt gek wil doen en een eigen bedrijf heeft online, kan bijvoorbeeld een logo aan de muur ophangen van het bedrijf, bijvoorbeeld in een stoere neon-verlichting.


Groen zorgt voor een frisse lucht

Planten zorgen voor frisse lucht in ons huis en ook in je thuiswerkplek is een goede doorstroming van frisse lucht van vitaal belang. Je zit er immers toch zeker vaak wel acht uur lang te werken. We raden je dan natuurlijk wel aan af en toe een ommetje te maken, maar de overige uren is een fijn en doorluchte werkkamer met kamerplanten die de ruimte van extra frisse lucht voorzien, erg belangrijk.


Een uitklapbaar bureau geeft meer ruimte

London Maida Vale flat refurbishment Ar'Chic Minimalistische studeerkamer
Ar'Chic

London Maida Vale flat refurbishment

Ar'Chic

Niet elk huis heeft ruimte voor een kantoor en zelfs niet elke kamer heeft ruimte voor een bureau! Maar dat betekent nog niet dat je ook meteen aan de tafel plaats moet nemen. Er zijn tal van oplossingen te bedenken voor een kleine ruimte. Een van de oplossingen is een uitklapbaar bureau dat je na je werk gewoon in kunt klappen zodat het amper ruimte in beslag neemt in de kamer. Zo kun je de tafel leeg laten en gewoon lekker lunchen en eten aan de andere tafel. Een uitklapbaar bureau kun je ook gebruiken als make-up- of kaptafel. Ideaal dus voor de slaapkamer, als je daar wilt werken.


Een aparte ruimte geeft je rust

Hoewel een uitklapbaar bureau kan zorgen voor rust, is een aparte kamer inrichten toch het beste voor je thuiskantoor. Groot hoeft de ruimte natuurlijk niet te ze zijn. Hoewel het fijn is als je er wat boeken en formulieren kwijt kunt, is het belangrijkste in de ruimte een bureau, stoel en misschien een verhoging voor je monitor. Door een apart ruimte in te richten, kun je werk en privé toch een beetje gescheiden houden. Wel zo fijn als je altijd of veel thuis aan het werk bent en misschien ook fijn als je vaak in calls zit en de kans bestaat dat er kinderen om je heen bewegen als je die aan de keukentafel zou hebben. 


Berg apparaten op voor een mooier geheel

Restyling van een thuiskantoor Sfeerontwerp Moderne studeerkamer
Sfeerontwerp

Restyling van een thuiskantoor

Sfeerontwerp

We vertelden je al dat opbergen cruciaal is in een thuiskantoor. Een printer in het zicht kan een doorn in het oog zijn. Het zijn niet altijd de meest schitterende apparaten. Een slimme oplossing is de printer plaatsen in een grote lade. Je moet dan natuurlijk wel wat ruimte geven aan de snoeren.Idealiter is een snoer naar je computer of laptop al niet meer nodig dankzij WiFi en Bluetooth.


Een glazen schuifdeur geeft stilte

Family home in Dulwich Village Tailored Living Interiors Eclectische studeerkamer Groen
Tailored Living Interiors

Family home in Dulwich Village

Tailored Living Interiors

Schuifdeuren zijn ideaal voor een thuiskantoor dat in een hoekje van een grote kamer is geplaatst. Zo kun je het kantoor van de rest van de ruimte afsluiten, zonder de grootte van de ruimte teniet te doen. En, het belangrijkste, ze zorgen voor een heleboel stilte in je kantoor. Zo kun je zonder problemen calls voeren en werken in opperste concentratie.


Goede verlichting is belangrijk

Detail "Londinium" Wallpaper Graham&Brown Tracey Andrews Interiors Moderne
Tracey Andrews Interiors

Detail Londinium Wallpaper Graham&Brown

Tracey Andrews Interiors

Tot slot willen we je op het hart drukken dat je rekening moet houden met de juiste verlichting. Een wit licht is zeker niet raar, zelfs een TL-lamp of een grote plafondlamp, naats je bureaulamp, kunnen net dat beetje extra licht geven, zeker in de winter wanneer het rond 17.00 uur al donker wordt en pas rond 8.30 helemaal licht is geworden in de morgen.

Welke manier van thuiswerken vind jij fijn?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!