19 Voorbeelden van de Beste Wanddecoratie Door Heel je Huis en Tuin

Tiewen Visser Tiewen Visser
MATHEMATISCHE PANELEN Nina van Bart Moderne muren & vloeren Glas Blauw
Loading admin actions …

Bij een wanddecoratie denken we al snel aan schilderijen, plankjes of andere zaken aan de muur. Waar je echter misschien niet aan hebt gedacht is dat behalve wanddecoratie woonkamer zoals schilderijtjes je ook wanddecoratie tuin en wanddecoratie keuken kunt hebben. Deze decoraties bestaan bijvoorbeeld uit tegels, wandplaten, hout of welk materiaal wanddecoratie je ook maar kunt bedenken. In dit Ideabook willen we je 19 toffe wanddecoraties meegeven voor elke ruimte: van de woonkamer, badkamer tot keuken en zelfs de tuin!

Wat is goede wanddecoratie?

Bij wanddecoratie denken we al snel aan bordjes, schilderijen, een muurschildering of kaarten aan de muur. Maar er zijn zoveel meer decoratie te bedenken behalve dat. Je kunt ook een muur vullen met wandplantjes, fotobehang of tal van andere mogelijkheden. We geven je graag voorbeelden in dit Ideabook, zodat je zelf aan de slag kunt in je huis.

Ontdek ook andere woondecoraties!


1. Een lijnenspel

en suite Rotterdam Workingbert Eclectische muren & vloeren
Workingbert

en suite Rotterdam

Workingbert

Een lijnenspel op de muur zorgt niet alleen voor spanning maar is ook heel bijzonder en kunstzinnig. In dit voorbeeld is niet alleen gekozen voor een lijnenspel over de gehele muur, er is ook een contrasterend schilderij opgehangen voor nog meer spanning. Je kunt natuurlijk ook andere lijnenspellen uitproberen, zoals een zwart-witte prent met een contrasterende prent eroverheen. Het is maar net waar je van houdt!

2. Spannend behang

beach house, Provincetown MA Workingbert Eclectische muren & vloeren
Workingbert

beach house, Provincetown MA

Workingbert

Behang is lange tijd een beetje een no-go geweest, maar is sinds enkele jaren weer helemaal terug. We zijn daar heel blij mee, want zoals je op deze foto, en ook zeker een aantal foto’s verderop, kunt zien, zijn er allerlei mooie decoraties te maken met behang in je woonkamer.

3. Reliëf

MATHEMATISCHE PANELEN Nina van Bart Moderne muren & vloeren Glas Blauw
Nina van Bart

MATHEMATISCHE PANELEN

Nina van Bart

Deze panelen zijn niet vlak. Dat maakt je muur eigenlijk een beetje 3D. Hoewel deze look nogal modern oogt, kun je ook kiezen voor andere soorten 3D aan je muur. Wat te denken van echte stenen zoals bakstenen of een reliëf in hout? Je kunt het zo gek niet bedenken. Vraag ook gerust een goede interieurarchitect om hulp, als je graag iets met 3D op de muur wilt!

4. Fotobehang

Container wallpaper Studio Ditte Moderne muren & vloeren
Studio Ditte

Container wallpaper

Studio Ditte

Zagen we eerder al een mooi blauw patroon op het behang, dit schitterende behang gaat nog een stapje verder.Het behang geeft een rustieke en haast industriële look aan je muur door de foto’s van oude kastjes. In het volgende voorbeeld zie je wat zo’n fotobehang nog meer kan doen voor je kamer.

5. Een feestelijk behang

Kaartje of Kip FOTOBEHANG: Dierenbos Kaartje of Kip Rustieke muren & vloeren
Kaartje of Kip

Kaartje of Kip FOTOBEHANG: Dierenbos

Kaartje of Kip

Dit grappige en feestelijke behang met een bos en dieren is uiteraard geweldig voor een kinderkamer. De kinderen wanen zich zo in een heus bos en kunnen een hoop plezier beleven aan de muur.

6. Houten muren

SCANDI INDUSTRIAL WOONKAMER ONTWERP Desert Rose Interior Design Scandinavische muren & vloeren Hout
Desert Rose Interior Design

SCANDI INDUSTRIAL WOONKAMER ONTWERP

Desert Rose Interior Design

Van de drukke fotobehangen geraken we nu in de wereld van spannende minimalistische oplossingen voor je muur zoals deze houten latjes die een beetje een vibe geven van een Japans of Zuid-Koreaans interieur.

7. Betonlook

Fresco in de kleur Flannel Grey Pure & Original Landelijke muren & vloeren
Pure & Original

Fresco in de kleur Flannel Grey

Pure & Original

Of het nu echt beton is, pvc-platen een betonverf of beton ciré, beton is altijd een spannende en sindskort ook vrij tijdloze wanddecoratie. Omdat je zoveel mogelijkheden hebt om beton echt of ‘nep’ aan te brengen, zijn de vormen en kleuren die je op de muur kunt zetten ook vrij onuitputtelijk. Met beton zorg je altijd voor een stoere look die past bij een modern, vintage of industrieel interieur.


8. Terracotta tegels

Handmade terracotta: Product of passion - Wall tiling Terrecotte Europe Mediterrane congrescentra Tegels Beige
Terrecotte Europe

Handmade terracotta: Product of passion – Wall tiling

Terrecotte Europe

Terracotta is een beetje in de vergetelheid geraakt helaas, maar nog steeds een geweldig alternatief voor gladde tegels in je badkamer of keuken. Je kunt ze vinden in verschillende kleuren en maatvoeringen.


9. Tegels op de vloer en muur

Victorian Terrace House, South-West London Drummonds Bathrooms Mediterrane badkamers Tegels
Drummonds Bathrooms

Victorian Terrace House, South-West London

Drummonds Bathrooms

De tegels die je op de vloer in je woonkamer, badkamer of keuken gebruikt, kunnen ook prima doorlopen op de muur voor een speels effect. Je kunt dit natuurlijk zowel met stenen tegels als een laminaatvloer doen voor een warmer effect.


10. Fotobehang in de badkamer

Pebbles Pixers Moderne badkamers
Pixers

Pebbles

Pixers

En omdat we maar geen genoeg krijgen van fotobehang, hebben we hier weer een voorbeeld. Dit keer een fotobehang in de badkamer, dat de ruimte een bijzondere look geeft.

11. Marmer

Eaton Mews North - Master Bathroom Roselind Wilson Design Moderne badkamers
Roselind Wilson Design

Eaton Mews North – Master Bathroom

Roselind Wilson Design

12. Een gezellige keuken

Blackboard Pixers Moderne keukens
Pixers

Blackboard

Pixers

Deze gezellige keuken wordt opgefleurd met een leuke wanddecoratie die bestaat uit wit op zwarte afbeeldingen van etenswaren. Je kunt een zelfde soort effect bereiken door bijvoorbeeld schoolbordverf te gebruiken en zelf met krijt of een bordenstift aan de slag te gaan.

13. Kleurrijk en vintage

Dit super gave voorbeeld van een wanddecoratie is een van onze favorieten. Deze vintage keuken lijkt zo weg te zijn geslopen uit een boek van Dick Bruna met die typische matte primaire kleuren. Het hout op de wand geeft een zeer bijzondere rust en ziet er enorm knus uit.

14. Verticale plantenwand

Chelsea Town house Jam Space Ltd Eclectische tuinen
Jam Space Ltd

Chelsea Town house

Jam Space Ltd

Deze enorm gezellige tuin heeft een verticale plantenwand, die gemaakt is door plantenbakken gestapeld op te hangen.


15. Steentjes en planten

Je kunt zo’n plantenwand uit de vorige foto ook op een wat meer speelse manier ontwerpen bijvoorbeeld door natuurlijke stenen te stapelen en de planten er doorheen te laten groeien.16. Plantenwand in huis

​House in Notting Hill by Recent Spaces Recent Spaces Moderne fitnessruimtes Hout Bruin
Recent Spaces

​House in Notting Hill by Recent Spaces

Recent Spaces

Ben je gek op planten in de tuin? Een verticale plantenwand kan ook prima in je huis. Niet alleen als spannend decor in je woonkamer, maar ook met bijvoorbeeld verse kruiden in je keuken.


17. Mondriaan op de muur

Mondrian Pixers Minimalistische eetkamers Bont
Pixers

Mondrian

Pixers

Deze te gekke Mondriaan, een Hollandse meester, op de muur, wilden we je zeker niet onthouden. De kracht van Mondriaan is de tijdloosheid van het design en de primaire kleuren die goed blenden met verschillende soorten meubels.


18. Enorme houten planken

Fancy Wood Pixers Koloniale keukens
Pixers

Fancy Wood

Pixers

Deze te gekke muuroplossing is op basis van de afbeeldingen van twee stoere houten planten. Overigens kun je hetzelfde effect bereiken door echte brede houten planken op te hangen. Bijvoorbeeld verweerde planken van steigerhout. 

19. Neon

Jojos Gelato, Brighton Goodwin & Goodwin Moderne gastronomie
Goodwin & Goodwin

Jojos Gelato, Brighton

Goodwin & Goodwin

Tot slot willen we je kennis laten maken met neons. Neon kennen we vooral van winkels die met felle kleuren proberen duidelijk te maken dat je bij hen naar binnen moet. Met name in Aziatische landen als Japan en Zuid-Korea zijn neons populair in het straatbeeld van het stadscentrum. Neon zien we tegenwoordig echter ook terug in interieurs. Je kunt neons persoonlijk laten maken met teksten die passen bij jouw smaak en jouw leven. Zo heb je een uniek stukje decoratie aan de muur!


Ben jij ook zo gek op mooie wandbekleding?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!