Hoe Vind je het Beste Matras?

Tiewen Visser Tiewen Visser
Rijksmonument Utrecht, MIRA Interieur & Meubelontwerp MIRA Interieur & Meubelontwerp Moderne slaapkamers
Loading admin actions …

Een matras kiezen voor de slaapkamer is nog niet zo eenvoudig. Zeker niet als je bedenkt dat je hier elke nacht zo’n acht uur op doorbrengt! We snappen dat je daarom wel wat hulp kunt gebruiken om je nachtrust optimaal te maken en die hulp geven we je graag met dank aan matrassenfabrikant Hypnia.

Wat is een goed matras?

Het beste matras bestaat niet. Dat klinkt een beetje als een dooddoener, maar we moeten het je toch meegeven want ieder mens is anders en iedereen zoekt ook wat anders. De een slaapt het liefst op een matras zo hard als een houten plank, waar een ander juist houdt van een zacht bed. Het is echter wel belangrijk dat je niet helemaal wegzakt in je bed en dat het matras goed warmte en vocht reguleert, want je verliest veel zweet ‘s nachts! 

Ontdek jouw matras

Op de website van de matrassenfabrikant Hypnia kun je in zes praktische vragen je favoriete matras ontdekken. Dat zijn vragen als voor wie het matras is, jouw of je partner of allebei, of je houdt van een hard of een zacht matras, of je rugpijn hebt, of je een matras wilt voor de zomer en heel veel andere belangrijke vragen.

Maak een lijstje wat voor jou belangrijk is

Deze vragen brengen ons op een volgend belangrijk punt: je moet bepalen wat belangrijk is voor jou. We geven je hieronder daarom een aantal belangrijke punten mee om rekening mee te houden wanneer je een matras kiest:

  • Bepaal je lengte, gewicht en bouw
  • Heb je een allergie voor stof?
  • Heb je soms pijn, bijvoorbeeld in de rug?
  • Slaap je slecht?
  • Ben je gevoelig voor hitte?
  • Welk matras heb je op dit moment?
  • Wat is de functie en het doel van je matras?
  • Hoe actief ben je in het leven?


Traagschuim of koudschuim?

By Hypnia vind je matrassen van traagschuim. Maar wat is dat eigenlijk en wat is er het voordeel van? En wat is het verschil met koudschuim? Matrassen met traagschuim hebben een hoge dichtheid en bieden geweldig comfort voor iedere soort slaper. Traagschuim wordt gemaakt van visco-elastisch polyurethaan. Het wordt ook wel eens memory foam genoemd. Het onthoudt als het ware jouw lichaamsvorm, waardoor je ideaal op je bed ligt en geen rare inzakpunten hebt op je matras. Dat laatste is namelijk funest voor je rug! Het schuim keert maar weer heel langzaam terug in de oorspronkelijke strakke vorm. 


Wat is koudschuim dan?

Koudschuim wordt gemaakt van het materiaal polyurethaan en worden in een mal gegoten. Voor de meeste mensen is een traagschuimmatras echter ideaal omdat het je lichaam verstevigt en nek- en rugklachten enorm vermindert. Koudschuim heeft enkel als voordeel dat het vocht wat beter afvoert. 

Andere soorten matrassen

Naast de populaire matrassen met traag- en koudschuim zijn er ook andere matrassen zoals pocketvering, latex-matrassen, binnenveringmatrassen en polyethermatrassen. Veel van deze matrassen hebben niet de voordelen die met name traagschuim wel heeft, maar als je houdt van bijvoorbeeld een matras met een goede ‘bounce’ is een matras met vering natuurlijk een uitkomst. 

Welk matras heeft jouw voorkeur?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine