Hoe je voor Weinig Geld een Huis Kunt Bouwen – 10 Tips

Juntos Juntos
Roofing Shingles , Sri Sai Architectural Products Sri Sai Architectural Products Dak
Loading admin actions …

Wie een ‘budget huis’ zoekt, is over het algemeen op zoek naar een mooi huis voor een kleine prijs. Vaak zijn het liefhebbers van design en modern wonen die (nog) geen budget hebben om het groots en perfect aan te pakken.

Hier een kleine opvrolijking; voor een leuk huis heb je niet per se veel geld nodig. Het zit hem veel meer in de details, nauwkeurige informatie en slim aanpakken…

Om jou heel beetje op weg te helpen heb ik hier wat ideeën verzamelt die jou kunnen helpen om een betaalbaar droomhuis te kunnen kopen en/ of inrichten. Droom met me mee…

 

De maat

Denk eerst eens goed erover na hoeveel ruimte je daadwerkelijk nodig hebt, oftewel gebruikt. Ben jij een sociaal mens met veel bezoek? Heb je vaak eetpartijen? Of ben je meer het type ‘bbq’? Houd je van veel spullen of meer van het idee dat een koffer kleren voldoende is? Wees eerlijk tegen jezelf. Theoretisch vind ik bijvoorbeeld het idee erg leuk om mensen over de vloer te hebben, net een soort studentenhuis idee. Maar praktisch zou ik er inmiddels helemaal gek van worden en heb ik al die extra ruimte voor bezoek hooguit een keer per jaar nodig. En die slapen dan ook graag in een tent of op de bank…

Tiny huis

Voor iemand die graag met weinig spullen en weinig bezoek leeft zou een tiny huis een heel erg leuke optie kunnen zijn. Het is niet alleen milieuvriendelijk omdat weinig hebben ook weinig productie betekend, maar het is ook zeer praktisch. En bedenk wel: ‘tiny huis’ betekend niet per sé dat je jouw kont er niet kunt draaien, maar dat het in verhouding tot het gemiddelde klein en zeer praktisch is ingericht. Van iedere (dode) hoek wordt gebruikt gemaakt.

Bouwen

Bij de bouw van een eigen huis heb je -bijna- oneindig veel keuzes. Veel budget vragen hebben ook te maken met goed plannen en weten waar en hoe je wel kunt sparen en waar niet. Het is bijvoorbeeld een aanrader om een ervaren huizenbouwer aan te nemen. Hij zal zeker wel duurder zijn, maar door zijn ervaring kan hij tips geven over waar je kunt sparen en waar niet.

Hoofdaannemer

Wordt je eigen hoofdaannemer. Heb je ervaring in leiding geven en wil je graag het bouwproces zelf coördineren? Dan ben misschien wel de beste hoofdaannemer voor jouw project. Let wel op dat je alleen coördineert en de anderen aannemers hun werk zo makkelijk mogelijk maakt. Als jij daar de ervaring mist, spreek met hen en wat zij nodig hebben om snel en doelgericht te werken. Probeer niet jouw eigen plannen door te drukken, want het corrigeren van jouw fouten kan duur worden. Zij zijn experts op hun gebied. Zorg jij ervoor dat hun weg vrij is om optimaal te kunnen werken.


Money, money, money

Laat je niet verrassen. Stel een overzichtelijke en zo compleet mogelijke budgetplan op met een voorspelling (en/ of proforma’s) voor alle onderdelen van jouw huis. Hij zal zeker niet in een keer perfect zijn, maar als je de tijd neemt hem vaak aan te passen en bij te stellen, dat kun je onaangename verrassingen voorkomen of de kans minimeren dat ze gebeuren.

Materialen

W9 | Eclectic Industrialism Davonport Industriële keukens Hout Hout

Er zijn zo enorm veel materialen waar je uit kunt kiezen. Het hoeft niet marmer, steen, vol hout te zijn. Er zijn zo veel gerecyclede materialen die vaak ook nog bijzondere eigenschappen hebben, zoals brandwerend, watervast enzovoort. Hier een aantal om maar iets te noemen:

Gerecyclede keukenbladen van glas

Keuken werkbladen moeten niet van marmer zijn om praktisch en chique te zijn. Keukenbladen van gerecycled glas zijn goed voor het milieu, enorm stevig en mooi.

Gerecycled staal

Staal kan oneindig gerecycled worden. Dit maakt het een van de leukste materialen om mee te werken. Alle staal die in de Verenigde Staten wordt gemaakt, heeft minstens 28% gerecycled staal. Maar er zijn ook stalen die tot 100% hergebruikt zijn. Zoek informatie want het is vaak ook nog eens goedkoper.

Daken van luiers

Klinkt gek? Ja, inderdaad. Maar luiers zijn gewoon heel veel verschillende soorten plastiek. Dit kan hergebruikt worden. Bijvoorbeeld door er dakpannen van te maken.

Oneindig veel mogelijkheden

Er zijn te veel mogelijkheden om ze nu hier allemaal te noemen. Maar wees gewaarschuwd dat huizen bouwen vooral een heleboel beslissingen aan bod komen. Informeer je goed van tevoren wat er in jouw regio aanwezig en/ of verkrijgbaar is en spreek met de experten en vraag naar hun adviezen. Op die manier kun je een perfect, mooi budget huis voor jezelf gaan bouwen.

Ben je geïnspireerd? Bekijk dan hier even 10 leuke budget huizen!

Zou jij graag een huis willen bouwen of liever kant en klaar kopen?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine