De Leukste Ideeën voor een Huis met Garage

Tiewen Visser Tiewen Visser
Houten garages Geldersche Houtbouw Landelijke garage
Loading admin actions …

Een garage is een plek die niet iedereen in huis heeft. We parkeren de auto meestal op straat. Als we wel een huis met garage hebben is het echter ook weer niet een plek waar we veel mee doen. Om je toch een idee te geven wat je kunt doen met je garage, nemen we je graag mee op een speurtocht door de leukste garages die we voor je hebben gevonden. Hier krijg je de beste huis garage  ideeën. Of het nu gaat om een garage onder huis, of naast huis of zelfs ingebouwd in de woning, het passeert allemaal de revu!

Wil je een garage bouwen of ben je op zoek naar ideeën voor het bouwen van een huis? Wij hebben alles hier voor je op een rijtje gezet. Ook kun je hier al onze garages bekijken. 

Een overkapping

Een overkapping in plaats van een echte garage is een oplossing voor iedereen die extra ruimte naast het huis heeft maar liever geen grote garage laat bijbouwen. Je kunt in plaats van een garage bijvoorbeeld een knus tuinhuisje plaatsen of alleen een overkapping op je carport zetten. Er zijn veel verschillende opties voor zo’n overkapping. Van robuust en grof met hout tot strak en modern met metaal of kunststof. Laat je goed informeren voor je een overkapping maakt bij een expert, zodat je zeker weet dat het plafond niet opeens op je mooie auto stort!


Maak het als een huiskamer

Een garage is soms vrij direct verbonden met ons huis. Als dat het geval is, is het vervelend als het er vies is en betonnerig aanvoelt. Je kunt veel bereiken met een verbouwing van je garage. Verf zoals op deze foto de muren wit, breng schilderijtjes, prenten of foto’s aan op de muur en maak bijvoorbeeld een mooie gietvloer in plaats van beton. Op die manier ziet alles er wat verzorgder en huiselijker uit. Wel zo prettig als je er de hele tijd tegenaan moet kijken!

Knus als een tuinhuisje

Is het een tuinhuisje of een garage? Dat is de vraag die in je opkomt na het zien van dit bouwwerk.Tuinhuisjes die ook functioneren als garage zijn erg geliefd in Nederland en zie je veel op het platteland. En zeg nou eerlijk, dit ziet er toch leuk en gezellig uit in je tuin? Een garage geeft een nogal blokkerige indruk en kan steriel aanvoelen. Een tuinhuisje heeft dat niet. Het ziet er landelijk en Scandinavisch uit. Je kunt het hout van de betimmering bovendien in allerlei kleuren verven. Van rood tot wit of zwart. Op die manier kun je het huisje in een handomdraai omzetten naar jouw smaak.

Fietsen aan de muur

Wat doe je met de binnenkant van zo’n tuinhuisje? Behalve je auto kun je er ook andere spullen inzetten. Bijvoorbeeld je fietsen. Een handige manier om fietsen op te bergen is door ze op te hangen aan een haak. Dat ziet er niet alleen heel stoer uit, maar is ook nog eens heel praktisch omdat de fietsen op die manier bijzonder weinig ruimte innemen.

Een stoere modern schuifdeur

Wow! Deze garage ziet er geweldig uit. De nogal saaie en geijkte roldeur is hier afwezig, maar heeft plaatsgenomen voor een mooie grote schuifdeur van hout. Je auto gaat er net zo makkelijk doorheen, maar het ziet er een stuk aangenamer uit. Als je ook zo’n roldeur wilt hebben, zul je echter een vakkundige timmerman moeten inschakelen, want de deur zal toch echt op maat gemaakt moeten worden! 

Verbouw je garage tot bijkeuken

We konden er in dit Ideabook niet omheen: de bijkeuken. Veel mensen plaatsen graag een bijkeuken achter het huis, maar als je genoeg parkeerplekken hebt voor je woning of zelfs je auto in de tuin durft te stallen, is het zeker niet verkeerd om de garage om te bouwen tot bijkeuken. Hier heb je meestal je wasmachine, zodat die niet meer in de badkamer hoeft te staan en kun je ook een klein keukentje met een wastafel plaatsen.De bijkeuken kan ook gebruikt worden voor het plaatsen van fietsen, schoenen, extra koelruimte of zelfs een wijnkoeler!

Een strakke garage

Laten we nu weer teruggaan naar de garage. Deze strakke uitvoering spreekt iedere liefhebber van modern design tot de verbeelding. Het is kubistisch, grijs en enorm functioneel. En laat je zeker verrassen, juist met een wat meer klassiek huis, zal zo’n strakke garage het contrast kunnen geven waar jij naar zoekt!

Een transparante deur

We hadden al gezien dat de garagedeur van hout gemaakt kan worden, maar wat dacht je van deze transparante deur? Het is misschien niet voor iedereen prettig als een dure sportwagen gezien kan worden door de deur, maar het effect is er qua stijl zeker niet minder onder. 

Verbouw je garage tot woonruimte

Je garage ombouwen tot woonruimte is een goed idee als je eigenlijk groter wilt wonen, maar liever niet verhuist. De garage is een plaats waar, net als elders in huis, ook water en elektriciteit loopt, dus het is zeker niet onmogelijk om bijvoorbeeld de verwarming aan te sluiten op het waternet of nieuwe stopcontacten te maken om bijvoorbeeld tv te kijken of zelfs een heuse thuisbioscoop te maken. Het enige nadeel van een garage is, het gebrek aan ramen. Gelukkig kun je vaak wel aan de zijkant een raam laten maken. Maar laat dat natuurlijk over aan de echte vakmannen.

Mooi hout is niet lelijk

woning Teteringen, bijgebouw als tuinafscheiding Florian Eckardt - architectinamsterdam Moderne garage
Florian Eckardt – architectinamsterdam

woning Teteringen, bijgebouw als tuinafscheiding

Florian Eckardt - architectinamsterdam

Tot slot nemen we je graag mee naar deze houten woning met bijpassende houten garage. Hout is een materiaal dat we voor lange tijd niet meer gezien hebben, maar de laatste jaren steeds vaker terugkomt in de woningbouw. Dankzij allerlei technieken is hout steeds beter brandwerend te maken en ook isolatiematerialen worden steeds beter, waardoor steen niet per se meer de beste optie is voor je woning. En hout ziet er ook mooi, natuurlijk en robuust uit. Wie houdt van het materiaal  kan in de 21e eeuw zijn of haar hart ophalen.

Welke garagetip zou jij willen gebruiken?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!