De Beste Ideeën voor Interieurdecoratie in Ieder Huis

Tiewen Visser Tiewen Visser
Appartement IJburg, Amsterdam, ÈMCÉ interior architecture ÈMCÉ interior architecture Moderne gangen, hallen & trappenhuizen Glas Wit
Loading admin actions …

Je interieur is nooit af en decoratieve ideëen geven de finishing touch aan je woning. Het is soms lastig om te bepalen welke laatste touch je wilt geven aan je interieur. Meestal doen we dat door verschillende accessoires toe te voegen zoals planten, vaasjes, foto's of andere prenten aan de muur.

We willen je in dit ideabook echter graag een andere kant laten zien van decoratieve ideëen voor je interieur: decoratie aan de hand van kleuren, materialen en grote gebaren. Laat je daarom meeslepen en inspireren en ontdek wat interieurdecoratie kan betekenen voor jouw woning. Ontdek daarom samen met ons de beste decoratieideëen.

In onze eerdere ideabooks vind je ook andere inspiratie voor decoraties, zoals deze wanddecoraties. Daarnaast kun je altijd bladeren door ons aanbod aan prachtige foto's van bijvoorbeeld woonkamers en nog meer geïnspireerd raken.

Gebruik hout

Karel Doormanlaan, studioquint studioquint Moderne kinderkamers Hout Hout Hout,Gebouw,huis,Vloeren,houtbeits,Vloer,hardhout,Verf,Plafond,Multiplex
studioquint

Karel Doormanlaan

studioquint

Hout aan de muur. Dat is iets wat we niet vaak zien en zeker niet zouden associëren met interieurdecoratie. Maar deze kamerdecoratie met houten wanden is geweldig voor iedereen die van warmte houdt maar ook van minimalisme. De houten wanden geven namelijk net wat meer warmte en diepte door de mooie diepe kleur die zelfs wat gelig aandoet en de schitterende natuurlijk nerven. Omdat je verder geen schilderijtjes of kleur hoeft aan te brengen houd je de ruimte simpel. Ideaal dus voor iedereen die niet van tierelantijnen houdt maar wel iets speciaals in huis wil.

Marmer, overal marmer!

Monumental Treasure Caren Pardovitch Eclectische keukens aanrecht:,kasten,Meubilair,Eigendom,Tafel,Gebouw,Hout,rekken,Kamerplant,Interieur ontwerp
Caren Pardovitch

Monumental Treasure

Caren Pardovitch

Marmer is tot voor kort vooral een materiaal geweest dat je terugzag in een klassiek interieur, misschien het liefts nog wel met wat Romeinse beelden erin en rode banken en gordijnen. De laatste jaren is marmer dit imago aan het verliezen en kan het prima gecombineerd worden met moderne en strakke vormen, zoals in deze prachtige keuken. Marmer is op een ingenieuze wijze ingebracht als decoratie op zowel het keukenblad, de muur als de vloer. Je kunt als liefhebber van de nerven van marmer ook kiezen voor een (foto)behang aan de muur in bijvoorbeeld je woonkamer. Dat geeft je interieur net als deze keuken een speciale kick.

Glazen wanden

Stadhouderskade, HOP Architecten HOP Architecten Scandinavische gangen, hallen & trappenhuizen Gebouw,Plant,Eigendom,Armatuur,Kamerplant,Hout,Interieur ontwerp,architectuur,Vloeren,Vloer
HOP Architecten

Stadhouderskade

HOP Architecten

Glazen deuren zijn niet meer weg te denken uit Nederlandse interieurs anno nu. Het is een simpele manier om je interieur smoel te geven zonder grote decoratieve gebaren. Wie echter een stapje verder wil gaan, kan ook kiezen voor een geheel glazen wand zoals op deze foto. Glazen wanden geven je interieur zoveel diepte en sfeer dat je het gerust een decoratieve oplossing mag noemen. Het is bovendien soms ook praktisch. Bijvoorbeeld wanneer je een kleine ruimte hebt die je graag wilt afscheiden zonder de diepte ervan tekort te doen. Laat je daarom altijd adviseren door een expert wanneer je een glazen wand wilt. Zij weten wat het beste zal passen.

Geef je plafond een kleurtje

Heb je een woning met een hoog plafond of gewoon veel licht in je ruimte? Je plafon een kleurtje geven is een decoratief idee dat zijn weerga niet kent als je het goed toepast. In deze foto is de kleur toevallig rood, maar meestal zijn wat koelere kleuren als blauw, groen of grijzige mengvormen het meest geschikt.

Of geef juist de vloer een kleurtje!

Appartement IJburg, Amsterdam ÈMCÉ interior architecture Moderne gangen, hallen & trappenhuizen Glas Wit appartement ontwerp keuken-ontwerp gietvloer groen zwarte-keuken eiken-hout split-level stalen-pui wit
ÈMCÉ interior architecture

Appartement IJburg, Amsterdam

ÈMCÉ interior architecture

De Linoleumvloer was een tijdje iets wat je alleen op scholen zag. Dat is allang niet meer zo en je ziet de vloeren ook gerust terug in een hip interieur. In deze foto is gekozen voor een overweldigend wit interieur met een grasgroene vloer als ondergrond voor een fan-tas-tisch effect in huis. Je kunt het natuurlijk zo gek en bont maken als je zelf wilt met linoleum, aangezien het materiaal in ontelbaar verschillende kleuren beschikbaar is.

De stenen muur

Ruime stadswoning met uitzicht op de grachten, BNLA architecten BNLA architecten Moderne woonkamers
BNLA architecten

Ruime stadswoning met uitzicht op de grachten

BNLA architecten

We willen je deze decoratietip niet onthouden, ook al is 'ie misschien een beetje cliché. De stenen muur van bakstenen is al jarenlang de smaakmaker van industriële interieurs. Maar laten we er ook niet omheen draaien: het is gewoon heel smaakvol. Je ziet voor een meer gestyled interieur ook muren die een kleurtje zijn geverfd en achter de klodders dikke verf nog steeds hun stoere nerf behouden. Wit is daarvoor het beste, omdat je hiermee voor rust zorgt in je woning.

Lambriseer met kleur

Lambriseren met verf is een leuke en speelse manier van je woning decoreren. Je kiest bij deze muurverf meestal voor een donkere kleur onder en een lichte kleur boven. Zoals hier gedaan is met grijs en wit. Je kunt natuurlijk helemaal los gaan met de verf en de gekste kleuren aanbrengen die je maar wilt. Een andere manier van verven op de muur die hier op lijkt is de dye dip, waarin de kleur langzaam overvloeit in de andere en geen harde lijn heeft.

Geef accessoires de plek die ze verdienen

huiskamer met grote zwarte kast IJzersterk interieurontwerp Moderne woonkamers Zwart
IJzersterk interieurontwerp

huiskamer met grote zwarte kast

IJzersterk interieurontwerp

Accessoires in huis zetten is eigenlijk een kunst op zich die met name interieurdesigners helemaal snappen. Als je soms tv-programma's ziet over interieur of de gestylde studio's ziet op woonboulevards, vraag je je af hoe ze dat toch zo nonchalant maar geweldig mooi voor elkaar krijgen terwijl het in jouw huis maar niet lukt. Een van de trucs is het maken van bepaalde hoekjes en accessoires de plek te geven die het verdient. Zoals in een mooie kast op deze foto. Door de accessoires uit te stallen, zorg je dat ze opvallen en niet wegkwijnen in een zee van andere snuisterijen.

Schommelen in huis

​EXTENSION CHAIR Vroonland Moderne woonkamers
Vroonland

​EXTENSION CHAIR

Vroonland

Schommelen in huis, heerlijk en leuk voor de kinderen natuurlijk, maar het is ook nog eens heel decoratief. Je kunt de schommel aan het plafond bevestigen of een balk. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat de schommel een bepaald gewicht moet kunnen dragen, dus ga niet zomaar in het plafon boren en laat je het beste adviseren door een expert of jouw plafond geschikt is.

Het hoeft niet overdadig te zijn

Zithoek met Jeanneret stoel en akoestisch kunstwerk van Mokkō voor geluidsabsorptie Mokko Moderne woonkamers Hout Beige zithoek, akoestiek, jeanneret, loungestoel, kunstwerk, walnoot, keukentafel, mokko
Mokko

Zithoek met Jeanneret stoel en akoestisch kunstwerk van Mokkō voor geluidsabsorptie

Mokko

Accessoires en decoratie zijn meestal overdaad. Wie rust wil heeft daar meestal geen behoefte aan. Dit schitterende, ietwat Aziatische, interieur, toont aan dat overdaad echt niet nodig is en dat je met heel simpele keuzes toch decoratie kunt aanbrengen in een minimalistische stijl.

Geef objecten een tweede leven

Interior Projects, Blom & Blom Blom & Blom Eclectische woonkamers Meubilair,Bank,Tafel,Hout,Decoratie,Interieur ontwerp,Verlichting,Gordijn,Huiskamer,Comfort
Blom & Blom

Interior Projects

Blom & Blom

Oude tl-buizen, een een oude archiefkast, oud staal en noem het maar op: je ziet in dit interieur hoe oude objecten een nieuw leven krijgen als decoratie. Dit gaat eigenlijk een stap verder dan vintage en maakt je interieur speels en levendig. Het is misschien niet voor elke smaak geschikt maar het toepassen van oude objecten in je interieur hoeft natuurlijk op zichzelf niet aan een bepaalde smaam vast te zitten. Laat je daarom gerust inspireren door dat idee en denk misschien creatief na over een bepaald object dat je op zolder of in de schuur hebt staan en een leuke plek kan krijgen in je interieur.

Schilder je muur met schoolbordverf

Examenproject 2015: Top 2000 nummers vertaald naar prachtige interieurconcepten, Nimeto Utrecht Nimeto Utrecht Minimalistische woonkamers
Nimeto Utrecht

Examenproject 2015: Top 2000 nummers vertaald naar prachtige interieurconcepten

Nimeto Utrecht

Schoolbordenverf is een leuke manier van speelsheid in je interieur aanbrengen die ook nog eens heel plezierig kan uitpakken voor de kinderen. Ze kunnen hun creativiteit er op laten vieren en los gaan met kleuren en vormen die je wanneer je het zat bent, gewoon weer uit kunt vegen. Ideaal dus!

Integreer oude objecten in je woning

Sommige huizen hebben oude kachels, haardvuren of andere objecten die we misschien niet meer gebruiken, maar wel kunnen integreren in ons interieur. De open haard is de meest geziene gast in interieurs, maar wat je object ook is, er is altijd een mogelijkheid het een tweede leven te geven. Bijvoorbeeld met een nieuw likje verf, nieuwe tegels of een ander nieuw jasje.

Zet schilderijen op de grond

We hangen schilderijen meestal op, maar de laatste jaren zien we steeds vaker ook mooie grote prenten en lijsten die juist op de grond zijn gezet. Deze trend bespaart je een hoop boren en spijker en ziet er ook nog eens heel leuk en speels uit. De stijl past het beste in een kubistisch of vintage interieur met een hoog jaren 50- of 60-gehalte. Je kunt ook boeken overigens vanaf de grond stapelen in plaats van een kast. Het is maar net wat jij leuk vindt!

Durf kleur te gebruiken!

Birmingham - January, 2021, Day Interior Day Interior Moderne woonkamers Bank,Meubilair,Eigendom,Tafel,Comfort,Oranje,Gebouw,Interieur ontwerp,huis,architectuur
Day Interior

Birmingham – January, 2021

Day Interior

Kleur, dat is altijd belangrijk voor ieder decoratief idee in huis. In deze woonkamer zijn primaire kleuren gebruikt samen met een mintachtig groen. Het effect is overweldigend en doet een beetje denken aan een schilderij van Mondriaan. Wil je experimenteren met kleuren? Test het dan eerst uit met waaier, kleurtesters op de muur of een computerprogramma om kleuren te testen in je interieur. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je zeker dat het mooi wordt.

Het fotobehang voor de ultieme sfeer

Fotobehang op maat Fotobehang.com Klassieke woonkamers fotobehang
Fotobehang.com

Fotobehang op maat

Fotobehang.com

Fotobehang is al enkele jaren een geweldige manier om zonder schilderijen of prenten aan de muur veel sfeer te brengen in huis. Je kunt kiezen uit echte foto's of, helemaal hot, een zoom-in van een oud schilderij zoals hier. Dit geeft een nostalgische sfeer maar straalt ook moderniteit uit.

Welke interieurdecoratie vind jij het mooist?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!