13 prachtige manieren om tegels te gebruiken in je huis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

13 prachtige manieren om tegels te gebruiken in je huis

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
modern  door UK Splashbacks, Modern
Loading admin actions …

Tegels gebruiken we vaak in de badkamer en de keuken. Maar ook in andere ruimten kunnen tegels heel stijlvol en mooi zijn. En wat ook handig is. Je maakt ze makkelijk schoon en tegels zijn relatief goedkoop. In dit Ideabook laten we je 13 prachtige toepassingen zien. Van rustige en lichte tegels tot wilde mozaïeken en tegels die je badkamer op een grot doen laten.

1. Klassieke tegels

Rustieke keukens van homify Rustiek & Brocante Keramiek

Je keuken is bij uitstek een ruimte die geschikt is voor tegels. bedenk maar eens wat het een bende het in je keuken kan worden! Dampende pannen met eten, stoom en spetters die richting de muren gaan. Gemors met sauzen en plakkerige kinderhandjes. Tegels zijn hier uitstekend tegen bestand en maak je makkelijk schoon.

Kiezen voor neutraal gekleurde tegels, net als de tegels op de muur. Ze geven je keuken een warme en gezellige uitstraling.

2. In de douche

De douche is je badkamer een van de belangrijkste kamers in uw huis. Het is de plek waar je je ontspant en klaar maakt voor een nieuwe dag. Voeg een beetje humor en creativiteit aan de ruimte toe met kleurrijke tegels, zoals in de douche op de foto.

Kies voor mozaïek tegels in heldere kleuren voor het mooiste effect.

3. Persoonlijke touche

In dit ontwerp van de keuken zijn tegels gebruikt die samen een lappendeken op de muur vormen. Heb je ooit een vrolijker en uitnodigender keuken gezien? De ontwerpers van keuken hebben ervoor gezorgd dat de tegels harmoniëren met het diep kastanjebruine aanrechtblad. Een prachtige kleurencombinatie.

4. Houten tegels

Quayside Mix Distressed Wood Effect Tiles van The London Tile Co. Rustiek & Brocante
The London Tile Co.

Quayside Mix Distressed Wood Effect Tiles

The London Tile Co.

Houten tegels zijn altijd een geweldige aanvulling op een huis. De tegels hebben een subtiele textuur en geven de ruimte een prachtige natuurlijke uitstraling. Kies voor licht of donker hout. Met een rustig patroon een wat wilder zoals het gevlekte patroon in het ontwerp op de foto.

Voeg meubels toe die de muur aanvullen en je hebt de mooiste muur die je je maar kan bedenken.

8. In harmonie met de vloer

Vergeet niet dat het ontwerp van de muur, in harmonie moet zijn met de vloer. Als je hebt gekozen voor  tegels op de vloer kies dan voor ander materiaal op de muren. Dit om te vorkomen dat het allemaal te stenig en koel wordt.

Wij zijn weg van de tegels op de vloer in combinatie met de levende muur.

9. Blauw en wit

Blauw is een zeer serene en rustige kleur en dus perfect geschikt voor de badkamer. Heb je ooit zulke prachtige tegels gezien?

Dezelfde tegels op de vloer als op de muur. Je zou het misschien niet snel zelf doen. Maar het resultaat is prachtig. Het is een rustige, stijlvolle en verfijnde badkamer geworden!

10. Steen

Mediterrane badkamers van Pixcity Mediterraan

Je kan ook een badkamer  maken met stenen tegels die je ruimte maken tot een grot! Kies voor licht gekleurde steen, zodat de ruimte niet te donker of groezelig wordt.

Neem ook een kijkje in dit Ideabook over de toepassing van tegels in een modern huis.

5. Eenvoudig en simpel

Witte tegels zijn altijd mooi en klassiek en geven een ruimte een schone en frisse uitstraling. Prachtig hoe de ontwerpers van de badkamer op de foto de zeshoekige tegels hebben toegepast! Een unieke draai!
De grijze badkamer accessoires combineren prachtig met de witte tegels.

6. Levendig

Mooi is het om slechts één kant van de badkamer muur te  betegelen. Als je de andere wanden rustig houdt kun je met de ene wand flink uitpakken met een drukke en kleurrijke tegel. Het resultaat is een bijzonder stijlvolle badkamer.

7. Steen

modern  door homify, Modern

Met tegels die ljken op steen kies je voor een gedurfde structuur in je huis.

11. Betegel het hele huis

Tegels zijn niet alleen mooi in de badkamer en de keuken maar kunnen ook heel goed werken in andere ruimtes in het huis. Zoals de woonkamer en de slaapkamers. Op de foto zie je hoe mooi de tegels met steen look combineren met de strakke tegels op de vloer. Gebruik de meubels om de kleuren van de tegels terug te laten komen.

12. Met een thema

De keuken krijgt een zeer frisse en heldere met de afbeeldingen van fruit. Nodigt deze keuken niet uit tot lange avonden aan de keukentafel? De kleurrijke en lichte tegels combineren schitterend met de neutrale en moderne meubels.

13. Felle kleuren

modern  door UK Splashbacks, Modern
UK Splashbacks

Orange Glass Kitchen Splash Back

UK Splashbacks

Dit Ideabook eindigen we met deze prachtige oranje tegels, die dezelfde kleur hebben als het fel oranje fornuis . Deze keuken laat zien dat je niet bang hoeft te zijn als het gaat om kleuren. Ook felle kleuren als op de foto passen prachtig een ruimte zonder te overheersend te zijn.

Het beseffen dat het aanbod aan tegels in de winkels enorm is. Vind je het moeilijk om een juiste keuzen te maken? Kijk dan ook eens in dit Ideabook.

Welke tegel vind jij het mooiste? Laat het ons hieronde weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!