Met deze 15 Tips Ontwerp je in een Instant een Unieke Dressing

Liselotte Vanophem Liselotte Vanophem
Interieurplan woonhuis Nieuw Leiden Regina Dijkstra Design Moderne kleedkamers
Loading admin actions …

Een dressing room of zo’n luxueuze kleedkamer. Ja, we hebben ze allemaal wel al gezien! Of het nu een inloop kleerkast is vanuit Sex and the City of een stralende en chique kleedkamer zoals in Desperate Housewives, een dressing room ziet er altijd oogverblindend uit. Je denkt misschien dat zo’n kamer alleen maar voorzien is voor de sterren van Hollywood, maar dat is absoluut niet het geval. Je kunt namelijk zelf ook zo’n prachtige kleedkamer ontwerpen bij je tuis en hier is hoe! In dit artikel geven we namelijk 15 kleedkamer ideeën mee waarmee je in een instant een fantastische dressing kunt verkrijgen.

Voordelen van een dressing

Bedroom small walk-in LaTr Interior Scandinavische kleedkamers Wit
LaTr Interior

Bedroom small walk-in

LaTr Interior

Weet je nog niet 100% of je echt voor een dressing wilt gaan? Wel, dan zullen deze voordelen je zeker overtuigen. Met een dressingroom kun je ruimte besparen in je slaapkamer, wat handig is als je een kleine slaapkamer hebt. Met een dressing houdt je de slaapkamer ook steeds overzichtelijk. Zo zie je direct welke kledingstukken je hebt en welke je misschien nog eventueel wilt/moet kopen. Een kleedkamer is ook zeker een meerwaarde aangezien het voor extra stijl in je woning zorgt.

Hou bij de prijsbepaling rekening met deze elementen

PENTHOUSE AMSTERDAM J.PHINE Minimalistische kleedkamers
J.PHINE

PENTHOUSE AMSTERDAM

J.PHINE

Of je nu zelf je kleerkast gaat ontwerpen of gaat laten creëren, je moet altijd rekening houden met deze elementen als je een prijsofferte gaat/laat opstellen. Zo speelt de grootte van je dressing een zeer grote rol, net zoals de materiaal keuze. Ook het type dressing heeft ook een invloed op de prijs. Zo zijn open dressings meestal goedkoper dan de gesloten kledingkasten. Last but not least, de prijs wordt ook beïnvloed door de accessoires (spiegels, tafels, etc.) waarmee je de dressing wilt afwerken. We zullen later nog ingaan op al deze elementen.

Een dressing laten ontwerpen is goedkoper dan je denkt

inloopkast / walk-in-closet onder schuine kap House of JAB by Verstappen Interiors Moderne kleedkamers
House of JAB by Verstappen Interiors

inloopkast / walk-in-closet onder schuine kap

House of JAB by Verstappen Interiors

Wil je graag een dressing in huis halen? Dan kun je er eentje op maat laten maken of zelf eentje ontwerpen. Kies je voor maatwerk? Dan ben je er zeker van dat alle kasten perfect passen en dat de materialen uiterst geschikt zijn. Een op maat gemaakte dressing hoeft ook zeker niet duur te zijn. Vraag dat maar eens aan onze experts. Als je een prijsofferte wilt laten opstellen, schets dan eerst zelf hoe je wilt dat je dressing eruitziet, wat de indeling is , etc. Geef ook aan welke deuren je wilt gebruiken, waar je de ramen/spiegels gaat plaatsen, etc.

Laat je creativiteit de vrije loop bij het zelf ontwerpen van je dressing

Je kunt natuurlijk ook wel zelf een dressing maken, maar daar komt wel enorm veel bij kijken. De planning moet namelijk tot in de kleinste details afgewerkt worden, zodat je weet dat alles bij en in elkaar past. Hoewel het een zeer tijdrovende klus is, kun je wel voor 100% bepalen hoe je kleerkast eruit ziet.

Kies de gepaste ruimte

Om ervoor te zorgen dat je op een ontspannende manier doorheen je dressing kunt lopen, raden wij aan om te kiezen voor een kamer of ruimte met een minimumbreedte van ongeveer 100 centimeter. Is de ruimte relatief klein? Laat dan kasten met draaideuren achterwegen en kies voor kasten met schuifdeuren, open kasten of kasten met gordijnen. Bij een dressing geldt de ‘hoe groter, hoe beter regel! ’, zeker als je de kleedkamer deelt met je geliefde.

Natuurlijk licht is key

Weet je nog niet voor welke ruimte je wilt gaan? Dan is het belangrijk dat je kiest voor een kamer waar er een raam aanwezig is. Natuurlijk licht is namelijk een must have in je dressing. Dankzij natuurlijk licht zie je namelijk direct hoe de kleuren van je kleding er echt uitzien.

Maak een stappenplan op

Hoewel je dus bijna elke kamer of ruimte kunt omtoveren tot een dressingroom, kiezen we meestal voor een lege kamer die aansluit op de slaapkamer. Nadat je de kamer gekozen hebt, is het belangrijk om een stappenplan te ontwerpen, net zoals een nauwkeurige schets van dressing room. Maak ook een lijst in verband met de materialen en bouwbenodigdheden die je nodig hebt.

Een U -vormige kleerkast biedt je een perfect overzicht

Hoewel je je dressingroom dus bijna volledig zelf kunt ontwerpen, zijn er meestal twee types van kleedkamers waar je kunt voor gaan: Een dressing in de U-vorm of eentje in de L-vorm. Met een dressing in de U-vorm krijg je direct een volledig overzicht op je garderobe en kun je bijvoorbeeld de linkerkant wijden aan winterkleding en de rechterkant aan zomerkledij. Hou er wel rekening mee dat je voldoende loopruimte overhoudt.

Een L-vormige dressing is perfect voor in kleine ruimtes

Stadsvilla Amsterdam Studio Groen+Schild Klassieke kleedkamers
Studio Groen+Schild

Stadsvilla Amsterdam

Studio Groen+Schild

Een dressing in de L -vorm is het beste als je een kleinere ruimte hebt. Ook met een L-vormige dressing zie je direct welke kleding je hebt en kun je ook nog steeds doorheen je volledige dressing wandelen. Zelfs al is de kleedkamer aan de smalle of kleine kant. Voor een L-vormige dressing is het ook aan te raden om te werken met verschillende kastdiepte.

Het uitkiezen van de juiste materialen is van cruciaal belang

Verbouwing woning Leidschenveen Atelier Perspective Scandinavische kleedkamers
Atelier Perspective

Verbouwing woning Leidschenveen

Atelier Perspective

Het uitkiezen van de juiste materialen is veel belangrijker dan dat je denkt. Als je een zeer stevige dressing room wilt ontwerpen, opteer dan voor Medium-density fibreboard. Dankzij de middelhoge dichtheid zorgt die goedkope stof namelijk voor een sterke afwerking. Andere materialen die je zeker kunt gebruiken voor je dressing zijn kunststof, chroom hout en aluminium.

Heb je veel kleding? Zorg dan voor diepe kasten

Renovatie en verbouwing woonhuis te Amsterdam Kodde Architecten bna Rustieke kleedkamers
Kodde Architecten bna

Renovatie en verbouwing woonhuis te Amsterdam

Kodde Architecten bna

We raden aan om voor kasten te kiezen die ten minste 60 centimeter diep zijn. Dit is omdat je er dan zeker van bent dat zelfs je dikste winterjassen eenvoudig in je kleerkast passen. Meestal worden dressings tegen een muur geplaatst en daardoor kun je dus gemakkelijk nagaan hoe je dressing er nu juist moet uitzien.

Gebruik verstelbare kasthoogtes

Als je een kleedkamer ontwerpt, dan moet je er voor zorgen dat je natuurlijk altijd bij het hoogste schap kunt. Je wilt namelijk niet elke dag op een ladder of bankje moeten stappen om bij de kledingstukken te komen. We raden ook aan om steeds voor kasten te kiezen die verstelbare planken hebben. Zo kun je de hoogte aanpassen.

Kies voor een slimme inrichting van je kasten

De kleedkamer 1 ABC-Idee Moderne kleedkamers
ABC-Idee

De kleedkamer 1

ABC-Idee

Als je een dressing ontworpen hebt, dan moet je die op een slimme manier inrichten. Zo kun je bijvoorbeeld je kleedkamer in verschillende compartimenten onderverdelen. Hang de winterkleding en dikke kleding langs een kant en lichtere kleding voor in de lente en zomer aan de andere kant. Geef de kleding die je minder vaak draagt een afzonderlijk plekje in je kleerkast.

Wat met schoenen en kledingaccessoires?

Natuurlijk verdienen ook je schoenen en kledingaccessoires een plaats in je dressing. Om ervoor te zorgen dat je genoeg plaats hebt voor je schoenen, raden we aan om 20 plekken in je kleerkast voor te behouden voor je schoeisel. Zo ben je er zeker van dat je je schoenen steeds op een nette manier kunt opbergen. Je kleine accessoires nemen zeker en vast niet veel plaats in je dressing in. Het is wel belangrijk om een vaste plaats uit te kiezen voor je riemen, dassen, handtassen, etc. zodat alles overzichtelijk blijft.

Interieuraccessoires die niet mogen ontbreken in je dressing

Merckt, Grote Markt Groningen DUIN INTERIOR Moderne kleedkamers Koper / Brons / Messing Bruin
DUIN INTERIOR

Merckt, Grote Markt Groningen

DUIN INTERIOR

Hoewel je een dressing vooral ontwerpt om je kleding te organiseren, moet die toch ook een plaats worden waar je je kunt omkleden of kunt relaxen. Daarom zijn er een paar kleedkamer meubels en accessoires die zeker niet mogen ontbreken in je kleedkamer. Zo mogen spiegels absoluut niet ontbreken. Ze zijn niet alleen handig om te zien of je outfit je echt past, maar laten de kamer er ook direct een stuk groter uitzien. Een zitbankje installeren in je dressing is altijd aangeraden, want je kunt dat gebruiken om tot rust te komen of om je schoenen aan te trekken. Wil je graag je outfit al checken voordat je het aantrekt? Koop dan een paspop die je kunt ‘aankleden’ met de gekozen kledij. Last but not least, een strijk -of vouwtafel is ook zeer handig. Zo kun je je kleding gemakkelijk strijken en opvouwen.

Wat mag er zeker niet ontbreken in een dressingroom? Laat het ons weten via de comments.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!