Een bijzondere transformatie: 3 zwembaden voor en na renovatie | homify

Een bijzondere transformatie: 3 zwembaden voor en na renovatie

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
LLIBERÓS SALVADOR Arquitectos Eengezinswoning
Loading admin actions …

Wij passen onze thema's aan vanwege de stijgende temperaturen en presenteren daarom deze zomerse voor- en na special. In de spotlight vandaag: tuinen en binnenplaatsen met een zwembad! Of het nu een groot of klein zwembad of jacuzzi is – een zwembad verhoogt de waarde van elk huis brengt plezier en verfrissing waardoor je nog meer kunt genieten van de zomer. De zwembaden die we vandaag laten zien hebben hun beste dagen gehad en hadden dringend behoefte aan een renovatie. We presenteren vijf renovatieprojecten rondom het thema zwembaden. Van deze zieke, oude en vuile pools werden door de ervaren interventie van onze zwembad-experts weer prachtige oases van ontspanning gemaakt. Nieuwsgierig geworden? Kijk mee en overtuig jezelf!

Voor: donker en vuil

Het eerste project dat we bezochten, troffen we aan in de tuin van een groot huis in Spanje. In plaats van een uitnodigende ruimte voor plezier en ontspanning werden we verwelkomd door een verlaten, donker en vies zwembad dat lange tijd niet onderhouden was en hard toe was aan een intensieve diepe reiniging. Het weer had de rest gedaan waardoor het zwembad had niet alleen vies, maar ook oud en versleten was. Kortom er was veel werk aan de winkel om deze plek weer om te toveren tot comfortzone voor bewoners en gasten – maar het werkte!

Na: uitnodigend en stralend helder schoon

Na de renovatie is het zwembad onherkenbaar: Het is nu uitnodigend schoon, netjes en fris van kleur,. Op de vloer die eerder vuil en ongelijk betegeld was, hebben onze experts een sterke groen kunstgras gelegd, dat veel kleur aan de tuin geeft. De rommelige omgeving werd verbeterd en de tuin werd afgescheiden tuin door witte stenen. Ook het hek en een aantal decoratieveelementen werden vernieuwd: Zo geven twee kleine bomen nu een natuurlijke sfeer aan de ruimte. Het zwembad werd niet alleen grondig gereinigd, maar er werd ook een kleine glijbaan en nieuwe ladder geplaatst. Het resultaat is verbluffend en laat zien dat je niet perse een groot budget nodig hebt voor een dergelijke renovatie – zelfs met een goede planning en een paar creatieve ideeën kun je veel bereiken!

Voor verwaarloosd maar veelbelovend

Onze tweede renovatieproject bevindt zich eveneens in Spanje: Dit grote huis werd in 1970 gebouwd en beschikt over een veelbelovend, maar door de jaren heen verwaarloosd zwembad. Het zwembad is groot en lang en de buitenmuren zijn met stenen geplaveid. In de tuin zelf staan veel prachtige bomen en palmen en straalt een tropische sfeer uit. Perfect geschikt dus als heerlijke buitenruimte voor verfrissing en ontspanning. Het grootste probleem bij dit object was duidelijk een gebrek aan zorg en onderhoud, wat de experts flink wat werk opleverde. Maar het resultaat is verbluffend!

Na: ideaal voor de hele zomer

Na de renovatie is de buitenruimte opgeruimd, helder en kleurrijk en het zwembad is uitnodigend fris en schoon. De grootste veranderingen zijn aangebracht in het terras, dat nieuw is aangelegd en begrenst wordt door een kleine stenen muur met een steil hellend dak erboven dat beschermt tegen wind en regen. Ook de bodem heeft een volledige renovatie ondergaan: het beschadigde cement werd volledig vervangen door mooie lichte tegels. De verschillende ruimtes en bloemperken in de tuin zijn nu gescheiden door mediterrane stenen muren; dit element werd ingezet om de gehele buitenzijde van de straat af te scheiden. De tuin zelf is nu beplant met allerlei bloemen, bomen en palmen en is een ware groene oase van rust geworden. En ook het zwembad laat zich van een nieuwe kant zien: deze werd aan een zijde uitgebreid, daarnaast werd de vloer verhoogd zodat de bodem van het zwembad zonder trap te bereiken is.

Voor: kleine tuin zonder zwembad

In dit project zul je de grootste vóór en na transformatie zien, want deze foto laat ons een kleine en enigszins saaie buitenruimte zien zonder zwembad of badplaats, die veel potentieel bood. Er waren weliswaar bloemen en beplanting aangebracht die zich in redelijk goede staat bevonden maar toch was er veel ruimte en potentieel voor verbeteringen  in deze tuin- zoals bijvoorbeeld een klein privé-zwembad dat verfrissing zou bieden op warme middagen.

Na: genieten in het koele water

Na de transformatie vinden we de tuin terug als een echt pareltje! Het kleine prieel in de hoek is verwijderd om ruimte te maken voor dit prachtige zwembad met een niet geringe afmeting van wel 5 x 3 meter. Het ontwerp van de ruimte is minimalistisch en functioneel. Heel bewust werd hier vrije ruimte voor de kinderen om te spelen, om te barbecueën of zonnebaden ingepland. Een mooi accent vormt ook de antraciet stenen muur met groene beplanting naast de muur die het zwembad omringt. Lees in dit artikel hoe je je zwembad ook na de renovatie fris en helder schoon houdt.

Welk zwembad en tuin vind jij het mooist?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!