Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Coole gadgets voor in huis

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Wat zijn nu eigenlijk gadgets? Een mooi Nederlands woord ervoor is 'hebbedingetje' en dat zegt eigenlijk al genoeg. Vaak weten we wel wat een gadget is als we het zien. Als we het hebben over een gadget voor in huis dan bedoelen we meestal een object dat meer is dan het lijkt, en meerdere functies vervult (zelfs als een van deze functies simpelweg het cool-zijn is). Sommige gadgets zijn ook gereedschappen, andere zijn accessoires of decoratie. Misschien de meest definitieve karakteristiek van een gadget is uniek en innovatief design. Vandaag presenteren we uit onze catalogus aan homify producten een aantal unieke en originele designs. Er zit ongetwijfeld iets bij dat jij in huis zou willen hebben!

Tafeltje dekje

 Keuken door FAIRSENS
FAIRSENS

Plats KART

FAIRSENS

Deze serveerschalen, van de Franse ontwerpers Fairsens, zijn gemaakt van ecologisch verantwoord hout. Geïnspireerd op kinderspeelgoed zijn deze objecten een perfecte manier om maaltijden leuker te maken voor kinderen maar we garanderen dat ook volwassenen met plezier het brood, de groenten of de kaas doorgeven! De wagentjes zijn in verschillende grootten te verkrijgen zodat iedere schotel zijn eigen serveerschaal heeft.

Natuurlijke tijd

 Huishouden door Progetti
Progetti

Clock Circle design Studio Kuadra – Progetti

Progetti

Voor de uitvinding van de klok hield men de tijd bij door de veranderende seizoenen, de groei van gewassen en de beweging van de zon bij te houden. Deze klok, ontworpen door Studio Kuadra en te koop bij Progetti, combineert het beste van beide werelden. De wijzerplaat is compleet bedekt met levende mos, dat zo organisch en natuurlijk de verder geometrische vormen van de klok contrasteert. Zo wordt lineaire tijd verzacht door natuurlijke groei.

Hangtafel

De Madridse firma Nimio heeft een slimme en ruimtebesparende manier bedacht om een tafel op je balkon of terras te kunnen plaatsen. De “Manuela” is zo ontworpen dat het over de leuning van een balkon gehangen kan worden en met het grootste gemak ook weer opgeborgen kan worden. Deze kleine tafel is de perfecte maat voor een mok koffie, een boek of een glas wijn zonder dat er onhandig veel ruimte in beslag genomen wordt!

Voor meer slimme ideeën voor kleine balkons kun je ook hier verder lezen.

Oud en nieuw in de technologie

Net als de klok hierboven combineert deze gadget oude technologie met nieuwerwets design. In dit geval heeft de ontwerpgroep Piñata Collective de ouderwetse kaars met een elektrische lamp verenigd. Bij het branden van de gloeilamp smelt de kap van kaarsenwas en vormt zo een wassen sculptuur op de voet van de lamp: iedere keer weer anders en uniek.

Schattige speakers

 Kinderkamer door TING
TING

Tip top

TING

Hier is nog een gadget dat door jong en oud gewaardeerd wordt. Deze combinatie van een geluidsversterker en muziekspeler is zo ontworpen dat het aan een schattig beestje met lange neus doet denken, of een vriendelijk insect dat met groot plezier jouw muziek afspeelt. De neus is zelfs meer dan het lijkt, want het kan uit dit apparaat verwijderd worden en gebruikt worden als volumebediening op afstand.

Egeltje prikje

 Keuken door NOMAD2

Deze houder voor tandenstokers, door Nomad2 Diffuse Design, heeft alle eigenschappen van een succesvolle gadget: het is slim, handig, mooi en motiveert je iets te gebruiken dat je nooit dacht nodig te hebben! De meest interessante factor van het ontwerp zijn de tegenstrijdige vormen: zacht en rond wordt afgewisseld door recht en scherp. Het ovalen bakje, dat vriendelijke en zelfs grappige ronde vormen heeft, herbergt een bol dat scherpe punten aan alle kanten uitstraalt. En van dichterbij blijkt dat deze prikkers tandenstokers zijn!

Speels licht

 Woonkamer door Nicolas Ghilissen
Nicolas Ghilissen

Ensemble Modo

Nicolas Ghilissen

Designer Nicolas Ghilissen heeft een lamp ontworpen dat de kamer niet alleen met licht doet oplichten: ook de vorm doet het interieur stralen. De lamp combineert een strakke driepoot in industriële stijl met een speels kleurenpalet. Zoals je hier kunt zien is de lamp in twee maten verkrijgbaar met behoud van de afmetingen van de kap en zo vormen de schattige, korte versie en verlengde, lange versie een onverwacht speels effect. De bontgekleurde snoeren die naar de lamp toelopen en het van stroom voorzien verbergt de bron van energie niet, maar gebruikt het bewust als deel van het vrolijke design.

Dit laatste voorbeeld laat zien hoe een gadget een heel functioneel, gewoon product kan zijn dat simpelweg door het ontwerp of in combinatie met een kleinere of grotere versie van zichzelf een origineel en gadget-waardig object kan vormen!

Kijk verder voor bijzonder lichtdesign naar onze professionals in de verlichting hier op homify!

En, welke van deze gadgets zou jij graag in huis willen hebben? Vertel het ons bij de reacties hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!