Het hele huis schoon in slechts 3 uur! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Het hele huis schoon in slechts 3 uur!

TILL BEHNE TILL BEHNE
Klassieke woonkamers van AMARIS Elements GmbH Klassiek
Loading admin actions …

We snappen heel goed dat het schoonmaken van je huis niet per se je favoriete bezigheid is. Een drukke baan, een rijk sociaal leven en allerlei hobby's of andere bezigheden maken onze agenda's overvol. Die paar uurtjes die overblijven, wil je het liefst op de bank hangen en niet verspillen aan het schoonmaken van je huis. Uiteraard, je kan een schoonmaakster in dienst nemen, maar het kan ook anders. In dit Ideabook vertellen we je hoe je in slechts drie uur je hele huis schoon maakt. Aan de slag!

1. Voorbereidingen – 10 minuten

Een goed begin is het halve werk. Dus hoe beter je voorbereid bent, hoe sneller de schoonmaak zal gaan. Zorg dat je voor elke afzonderlijke klus een tijdslimiet hebt en zorg dat je je daar ook aanhoudt. Voor de voorbereidingen heb je 10 minuten. Zorg dat je alles wat je nodig hebt voor de schoonmaakwerkzaamheden bij de hand hebt. Denk daarbij aan vuilniszakken, schoonmaakmiddelen, de stofzuiger en een dweil. Ook kun je een to do list maken zodat je precies weet wat je moet doen en hoeveel tijd je daarvoor mag inplannen.

2. Opruimen – 35 minuten

Innovative storage solutions. Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Chase Furniture Modern
Chase Furniture

Innovative storage solutions.

Chase Furniture

De grootste boosdoener van een rommelig ogend huis zijn rondslingerende dingen. Dus opruimen is de eerste stap. Zet de vuile vaat in de vaatwasser, ruim het speelgoed van de kinderen op, vouw de was op en leg deze in de kast en zet de boeken die je hebt gelezen weer netjes terug op de boekenplank.

3. Stofzuigen en dweilen – 30 minuten

Als alles is opgeruimd kun je de boel gaan stofzuigen. Aan te raden is om over dingen als de vensterbank, tafels, stoelen en andere objecten waar zich stof kan op hopen, een doekje te halen. Ook kun je met een kussen een paar flinke meppen op de bank geven zodat stof en kruimels op de grond vallen. Als alles schoon is behalve de vloer kun je je uitleven met de stofzuiger. Handig is om zoveel mogelijk dingen van de grond te halen, bijvoorbeeld door de stoelen op tafel te zetten. Dit is ook handig als je na het stofzuigen de vloer gaat dweilen. Zet na het dweilen de ramen open zodat de vloer zo snel mogelijk droogt.

4. Keuken – 40 minuten

De keuken is een van de ruimtes in huis die het viest worden. Tijdens het koken spettert er van alles en dus moet je in de keuken goed schoonmaken. Het fornuis is daarbij een van de voornaamste klussen. Even met een krachtige ontvetter inspuiten en goed schoon vegen. Eens in de zoveel tijd is het ook aan te hebben om je koelkast zowel van binnen als van buiten schoon te maken. Verder moet je natuurlijk zorgen dat het aanrechtblad, de spoelbak en de vloer van de keuken goed schoon worden en blijven. In dit Ideabook lees je een aantal handige tips over het schoonmaken van keukenapparatuur.

5. Slaapkamer – 30 minuten

De slaapkamer is natuurlijk ook een plek die schoon moet zijn, wil je je er prettig voelen. Zorg dus dat er geen kleding rondslingert, en ook andere zaken zo goed mogelijk organiseren en opruimen. Klop eventuele kleden die in de kamer liggen uit en verschoon het bed. Als alles opgeruimd is, kun je nog een doekje over de vensterbank halen en vervolgens stofzuig je de kamer. Om het geheel af te maken is het een idee om de ramen met een ruitenreiniger schoon te maken. Tot slot lekker de ramen open laten staan zodat eventuele vieze geurtjes kunnen verdwijnen en er een frisse wind waait.

6. Badkamer – 20 minuten

De kunst van het schoonhouden van je badkamer is regelmatig poetsen. Doe je dat niet, zal het vuil op termijn moeilijker te verwijderen zijn. Denk hierbij aan kalkaanslag en vieze schimmels. Dus de spiegels en de douchewand met een ruitenreiniger schoonmaken, met een allesreiniger de wasbak en het bad schrobben en de kranen en de douchekop met antikalk bewerken. Tot slot nog de vloer dweilen en je hebt een heerlijk frisse badkamer.

Balkon of terras – 10 minuten

Vergeet ook het balkon of het terras niet. Even vegen om bladeren, zand en andere zaken te verwijderen. Wellicht nog een emmer water overheen om hardnekkig vuil weg te schrobben. Fatsoeneer vervolgens de tafel en de stoelen die er eventueel staan, klop de kussens uit die er liggen uit. Dan nog snel de planten water geven en eventueel verdorde bladeren plukken om het geheel weer fris te maken. Mooie en opgeruimde terrassen en balkons kun je overigens hier bekijken. 

Puntjes op de i – 5 minuten

Als je huis nu helemaal fris is, kun je nog de puntjes op de i zetten door geurkaarsen of luchtverfrissers een heerlijke geur te laten verspreiden. Je kan ook nog een mooie bos bloemen neerzetten. Die zien er, naast dat ze heerlijk ruiken, ook nog eens mooi en fris uit. En daarmee is je huis helemaal af.

Voor het grondige schoonmaakwerk kun je eventueel deze professionals inzetten.

Hoe lang heb jij nodig om je huis schoon te maken? Of heb je stiekem een schoonmaakster. Laat hieronder je comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!