Een fraai chalet met een oosters tintje

Johan van Dijk Johan van Dijk
昭和モダンの木造住宅, モリモトアトリエ / morimoto atelier モリモトアトリエ / morimoto atelier Moderne huizen Hout Zwart
Loading admin actions …

Sneeuw, een zonnetje, skiën en een chalet associeer je al snel met de Alpen en landen als Oostenrijk en Zwitserland. Maar voor het chalet dat nu in de spotlights staat, moeten we toch iets verder reizen dan Midden-Europa. Dit project is namelijk in Japan te vinden. Het is dan ook niet zonder reden dat dit fraaie chalet een oosters randje heeft gekregen. Een schitterende combinatie van meerdere stijlen is het gevolg. Het enige nadeel voor ons in Nederland dat het zo ver weg is om als vakantiehuisje te gebruiken… Aan de woning zelf zal dat trouwens niet liggen! Bekijk dit fraaie ontwerp van de architecten van Morimoto Atelier.

Aanzicht

Hier zien we het bouwwerk in volle omvang. Een redelijk bescheiden chalet, maar wel op een zeer ruim perceel gelegen. Het zou qua locatie een schitterende vakantiewoning kunnen zijn, zeker in een sterk verstedelijkt land als Japan. Er is gekozen voor een kleurenschema waarbij het traditionele gebeitste hout, gezelschap heeft gekregen van aangenaam geel geverfde kozijnen en een stukje gepleisterde muur dat ook geel is.

Smalle veranda

Al is die maar zeer bescheiden waar het gaat om afmetingen, de smalle veranda van het chalet is toch een element dat hier niet kan ontbreken. Een mooie plek om in de zomer lekker in de schaduw te kunnen zitten en uit praktisch oogpunt is het ook handig omdat je ’s winters niet direct ingesneeuwd raakt. En twijfelde je nog of dit huis echt in Japan staat? Als je de omgeving nu ziet, dan zijn al je twijfels vast weggenomen. Zie jij jezelf wel bij een huis als dit zitten? Het interieur zal je ook in positieve zin gaan verbazen.

Uitzicht

Het uitzicht vanuit het huisje is erg mooi en heerlijk landelijk. Dat landelijke geldt ook voor de woning zelf. Maar ook moderne elementen ontbreken hier niet. Op het gebied van stijl zullen we nog verder gaan kijken in het chalet, maar laten we eerst de indeling even onder de loep nemen. Het handige van deze woning is namelijk dat de algemene leefruimte gemakkelijk in tweeën te delen is. Van de keuken en de eetkamer aan de ene kant en van het andere gedeelte, de woonkamer, kunnen door middel van schuifdeuren twee aparte ruimtes gemaakt worden.

Keuken en eetkamer onder het dak

De gecombineerde keuken en eetkamer zijn op een hele leuke manier onder het dak gelegen. Boven de woonkamer bevindt zich namelijk nog een zolder, maar in de keuken kijk je zo tegen de dakconstructie aan. Een mobiele ladder kan je toegang tot de zolder verschaffen en als je de ladder niet nodig hebt, dan berg je hem aan de zijkant weer op. Het vele hout dat je hier kunt zien zorgt voor een hele sterke landelijke sfeer. Maar er is meer dan dat, dat zal je zo duidelijk zien.

Modern aanrecht

Het aanrecht heeft een uitstraling die heel wat moderner is dan de rest van de landelijke entourage. En dat maakt deze ruimte zo dynamisch. De moderne eettafel versterkt dat contrast nog meer. Verder kun je ook net een stukje van de badkamer zien.

Werkkamer

Japanners staan bekend als zeer harde werkers. Om ook hier te kunnen werken is er voor gekozen om een kleine werkkamer aan te brengen in dit hoekje. Een prima plek om tijdens de vakantie toch even de meest belangrijke mails te kunnen beantwoorden.

Houtkachel

De houtkachel had je vast al eerder voorbij zien komen. Een kachel als deze kan natuurlijk niet ontbreken in een fraai landelijk chalet. Heerlijk opwarmen na een lange wandeling door de sneeuw… Wij zien deze woning wel zitten!

Benieuwd naar een chalet in een hele andere omgeving? Dan moet je zeker even deze fraaie vakantiewoning gaan bekijken.

Wat vind jij van een chalet in Azië? We vernemen jouw mening graag!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!