9 ingenieuze ruimtebesparende tips voor je kleine appartement | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

9 ingenieuze ruimtebesparende tips voor je kleine appartement

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
van B+P architetti Scandinavisch
Loading admin actions …

Leven in de stad is absoluut prachtig en boeiend maar wanneer het gaat om het verfraaien, ontwerpen en plannen van een praktische en bruikbare woonruimte dan worden we geconfronteerd met een aantal lastige uitdagingen en vraagstukken. Leven in een dichte stedelijke metropool zoals Hong Kong is op zich best gezellig, met de meeste woningen op elkaar geplaatst als sardines in een klein blik. Alhoewel dit op het eerste gezicht een uitdaging lijkt zijn er allerlei manieren om ruimte te creëren, en de sleutel daarbij is meestal praktische inrichting en organisatie.

Vandaag op homify een eerbetoon aan deze verbijsterende en tegelijkertijd zeer lonende taak om ruimte te besparen binnen compacte appartementen. De meeste inwoners van Hong Kong leven in vrij gesloten omgeving dus optimaal gebruik maken van ruimte is een top prioriteit! Lees verder en kijk wat onze 9 ruimtebesparende tips zijn om een georganiseerde en comfortabele ruimte te creëren in een minuscule woning.

Opvouwbare meubels

De opvouwbare design stoel van Flux Furniture: modern  door Flux Furniture, Modern
Flux Furniture

De opvouwbare design stoel van Flux Furniture

Flux Furniture

Er is niets wat zo functioneel is bij het besparen van ruimte als opvouwbare meubels. Net zoals multifunctionele meubels maken opvouwbare meubels het mogelijk om ze simpelweg in elkaar te klappen en weg te zetten wanneer je klaar bent zodat de ruimte weer beschikbaar komt en je woonkamer weer een ruimtelijk gevoel van minimalisme geeft. 

We zijn dol op deze opvouwbare design stoelen van Flux Furniture die je woning een stijlvolle uitstraling geven en tegelijkertijd ook buitengewoon praktisch zijn.

Haal alles uit je trap

De ruimte onder de trap blijft vaak opmerkelijk onbenut. Transformeer de ruimte onder je trap door er mooie kastruimte, een ladeblok of een compleet nieuwe ruimte onder te maken. Er zijn allerlei verschillende mogelijkheden voor deze ruimte en die de sfeer in je woonkamer nieuw leven kunnen inblazen.

Modulaire planken en kastenwanden

Modulaire kastenwanden en planken zijn een briljante oplossing bij een gebrek aan ruimte. Vergeet de indeling in aparte kamers, deze kastenwanden of planken bieden een fantastische scheiding in een ruimte terwijl ze tegelijkertijd een zee aan opbergruimte – en zoals op deze foto eetgelegenheid – bieden.

Hang je keukenaccessoires op

Lakes By Yoo 2 van Future Light Design
Future Light Design

Lakes By Yoo 2

Future Light Design

Wanneer je gebrek aan opslagruimte hebt in de keuken van je compacte appartement overweeg dan rekken en rails waar je de meeste accessoires zoals vergiet, potten en pannen aanhangt zodat je extra kastruimte wint. Lees ook dit artikel met tips hoe je een kleine keuken slim inricht.

Gebruik de ruimte onder je bed

Een van de plekken die werkelijk onbenut blijft als slimme opbergplek is wel de ruimte onder het bed. Dit voorbeeld laat zien hoe je je bed kunt transformeren tot een praktische plek om spullen op te slaan zoals bedlinnen en andere slaapkamer materialen. Uiteraard kun je het bed ook hoger maken en de ruimte eronder dicht zodat je nog meer opslagruimte creëert.

Verdeel de slaapkamer in twee delen voor een walk in closet

Inloopkamers / dressing: modern  door Antonissen interieurbouw, Modern
Antonissen interieurbouw

Inloopkamers / dressing

Antonissen interieurbouw

Wanneer je graag een walk-in kast wilt maken in je slaapkamer maar geen extra kamer hebt denk dan eens aan een open kast gedeelte door je slaapvertrek in twee-en te delen. Met een mooie open scheidingswand maak je een afgescheiden deel dat niet zichtbaar is vanuit het slaapgedeelte en waar je een prachtige kledingkast kunt maken.

Statement kasten

TT3 van Adele-C Eclectisch

Sommigen van ons vergeten dat het kopen van nieuwe en slimmere meubels een eenvoudige ruimtebesparende methode is. Bekijk welke oude en minder nuttige meubels je kunt inruilen voor slimme, stijlvolle statement meubels. En zo'n mooie open design kast kan ook prima fungeren als ruimte-verdeler!

Slapen in loft stijl

Wonen in een compact appartement kan lastig zijn, zeker wanneer je een slaapvertrek of slaapkamer wilt inrichten. Wanneer je extra vloeroppervlak nodig hebt voor andere doeleinden dan kan een hoogslaper wonderen doen voor de totale functionaliteit van je huis.

Uitschuifbare meubels

Uitschuifbare meubels zijn er al tientallen jaren maar nu pas zien we stukken die ultra stijlvol zijn en bij uitstek geschikt voor modern wonen in de 21e eeuw. Dit draaibare koffietafeltje is een prachtig voorbeeld dat zeker diversiteit en stijl zal toevoegen aan je interieur.

Wat is jouw favoriete tip? Laat het ons weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!