De eigentijdse uitbreiding van een oude woning | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

De eigentijdse uitbreiding van een oude woning

Johan van Dijk Johan van Dijk
Loading admin actions …

Veel Britse architecten mogen gerust experts genoemd worden op het gebied van uitbreidingen bij oude woningen. Nergens zie je namelijk zulke opvallende combinaties van oude huizen met moderne uitbreidingen als in het Verenigd Koninkrijk. En dat geldt natuurlijk niet minder voor het spectaculaire project dat we nu gaan bekijken. De sprankelende combinatie van oud en nieuw spat van de foto’s af! De architectuur die je hier ziet is van een hoogwaardige artistieke waarde. Nu maar hopen dat ook meer Nederlandse experts zich gaan wagen aan zulke spectaculaire uitbreidingen als deze.

Klassiek beeld

Exterior Moderne huizen van homify Modern
homify

Exterior

homify

Een nette Britse straat zoals je vaak in Britse films ziet. Klassiek aandoende lantaarnpalen, voldoende groen op straat en niet te vergeten mooie vrijstaande en geschakelde huizen. Rode baksteen en wit pleisterwerk wisselen elkaar in de juiste verhoudingen af. In dit beeld vinden we ook het huis dat ons reisdoel is. Het leuke is dat de buitenkant nog steeds een heel klassiek beeld oplevert, behalve dan de toch wel wat modern aandoende balustrade. Maar van alles wat daarachter te vinden is, zien we eigenlijk helemaal niets. Of is dat ook juist de bedoeling?

Romantisch

Exterior Moderne huizen van homify Modern
homify

Exterior

homify

Een blik op deze muur laat vooral een heel erg romantisch beeld zien. Een zeer uitgesproken Brits beeld waarvan je spontaan zin krijgt om een film met Hugh Grant in de hoofdrol te gaan bekijken. Maar afgezien van de balustrade zie je nog niets van de moderne uitbouw. Tijd om eens aan de andere kant te gaan kijken.

Overdekte binnenplaats

​Winter Garden Moderne serres van homify Modern
homify

​Winter Garden

homify

Het meest bijzondere van het nieuwe gedeelte van dit huis is de bijzondere overdekte binnenplaats die als extra woonkamer gebruikt kan worden. Het glazen dak geeft het gevoel dat je buiten bent, alleen met kou en regen zit je hier heerlijk warm en droog. Zeker met het typische Engelse klimaat is dat geen overbodige luxe.

Oud en nieuw

​Winter Garden Moderne serres van homify Modern
homify

​Winter Garden

homify

Voor we de rest van de ruimte in het nieuwe gedeelte gaan bekijken, zien we heel mooi de overgang tussen oud en nieuw. Vanaf de bank heb je een schitterend uitzicht op het oude huis. Opvallend genoeg sluit de modern-minimalistische sfeer in de ruimte naadloos aan op het oude bouwwerk. Een zeer aantrekkelijke combinatie om te zien!

Vogelvlucht

Exterior Vew Moderne huizen van homify Modern
homify

Exterior Vew

homify

Vanboven heb je een prachtig uitzicht over de nieuwe situatie die bij dit huis is ontstaan. Een nadeel van deze uitbreiding was dat de nieuwbouw ten koste is gegaan van de tuin. Gelukkig maakt het mooie dakterras op dat gebied heel veel goed. En met een woonkamer die aanvoelt als ‘buiten’, is het absoluut geen straf om wat tuinruimte op te moeten offeren.

Slaapkamer

Bedroom Moderne slaapkamers van homify Modern
homify

Bedroom

homify

De plek waarop deze nieuwe slaapkamer is aangebracht is misschien een beetje vreemd. Maar dat past natuurlijk prima bij het excentrieke gehalte van de uitbreiding van dit huis. De slaapkamer is een prachtige hoge en lichte ruimte geworden. En als je het bed toch liever niet vanaf de bank ziet, dan zijn er nog altijd mooie gordijnen om de ruimte visueel af te sluiten. In deze prachtige minimalistische ruimte is verder de prachtige trap een blikvanger van formaat.

Industriële badkamer

Bathroom Moderne badkamers van homify Modern
homify

Bathroom

homify

De nieuwe badkamer laat weer een hele andere stijl zien, namelijk een flinke dosis industriële inspiratie. In deze fraai betegelde ruimte kun je onder de enorme stortdouche lekker alle zorgen van je afspoelen of genieten van een heerlijk bad. En als je de nodige aandacht aan je gezicht wilt besteden, dan is dat met de grote spiegels ook geen enkel probleem. Een leuke bekroning op de prachtige eigentijdse uitbreiding van deze woning.

Heb je de smaak te pakken gekregen en wil je meer van die fraaie uitbreidingen zien? Dat kan! Dit project moet je dan ook zeker niet vergeten te bekijken.

Ben jij ook van plan om je huis uit te gaan breiden? Laat ons weten wat jouw plannen zijn!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!