Een aantrekkelijke eengezinswoning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een aantrekkelijke eengezinswoning

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van Architektenbüro Lorenzen, Freischaffende Architekten BDA Modern
Loading admin actions …

Ouders met een gezin met opgroeiende kinderen kiezen er vaak voor om de stad te laten voor wat die is en in een meer voorstedelijke of landelijke omgeving een huis te gaan zoeken. Niet voor niets gebruiken we voor zulke huizen dan ook de omschrijving van eengezinswoning. Sommige van deze huizen zijn oud en saai, maar waar het nieuwbouw betreft zijn dit vaak erg aantrekkelijke huizen. Als je een nieuw huis in de vrije sector kunt laten bouwen, is dat ook een erg leuke manier om je eigen woonwensen uit te kunnen laten komen. De experts van het Duitse Architetektenbüro Lorenzen hebben zo’n leuk en apart huis gebouwd. Kijk lekker mee naar het zeer fraaie eindresultaat.

Frisse verschijning

Wat is dit huis een prachtige witte en frisse verschijning! In een buurt waar de andere nieuwbouwwoningen een redelijk traditioneel uiterlijk hebben, valt deze woning door de felle witte kleur juist op. De gasten die hier op bezoek komen hoeven dan ook geen adres te onthouden, er is maar één huis zo wit als dit. Het enige nadeel van dat wit is dat je het wel goed schoon moet (laten) houden. Je wilt immers niet dat mensen naar het groene huis komen in plaats van het witte…

Vrijstaande ligging

Zoals je misschien al wel opgevallen was, is dit huis geheel vrijstaand gelegen. Rond de gehele woning is een kleine tuin aangelegd. En al is de ruimte rond het huis misschien niet zo heel erg groot, dat je helemaal rond je eigen huis kan lopen is ook heel wat waard. De boompjes rond het huis zijn nu nog laag, maar als ze wat groter zijn dan ontstaat een aangename beschutte buitenruimte. Een leuke extra is ook het inpandige balkonnetje. Een heerlijk plekje waar zelfs een paar zonnestralen in de winter al voor een aangename temperatuur kunnen zorgen.

Zonnepanelen

Bij nieuwe huizen kan het eigenlijk niet meer ontbreken: zonnepanelen. Vaak kunnen deze zonnepanelen het aanzicht van het huis enigszins bederven, maar dat is hier helemaal niet het geval. Het dak zelf is met fraaie leistenen bedekt in plaats van de meer standaard dakpannen. Maar het allerleukste is dat de zonnepanelen tussen de dakramen zijn aangebracht. Zo vallen ze helemaal niet op en voegen ze juist iets toe aan de unieke uitstraling van dit fraaie huis.

Ruime keuken

Een ruime keuken in een huishouden met een gezin is altijd meer dan welkom. Uiteraard is dat dan ook hier het geval. Een mooie moderne keuken die een aangenaam landelijk randje heeft doordat de kastjes zijn voorzien van een licht houtmotief. Vooral de prachtige lichtinval is ook zo fijn in deze ruimte.

Uitzicht

Het uitzicht op de andere huizen in deze buurt is hier vooral leuk om te zien. Dat het uitzicht gedeeltelijk op een plantsoentje is, zorgt dat het geheel nog ruimtelijker aanvoelt. Je ziet de kinderen hier al van verre aankomen na een lange schooldag. En nu je de andere huizen kunt zien, zie je ook vooral dat dit huis net even iets anders is dan de andere woningen.

Heerlijke badkamer

De keuken liet al meer dan voldoende ruimte zien en aan ruimte is in de heerlijke badkamer ook zeker geen gebrek. Een leuke extra is hier ook de toegang tot het aantrekkelijke balkonnetje. Maar de ruimte zelf is natuurlijk ook zeer volledig ingericht: een dubbele wastafel, toilet met bidet, een bad en een douche. En ook hier is alles weer zo lekker licht en sprankelend. Een ideale ruimte om de dag lekker te beginnen. 

Dit is een prachtig voorbeeld van een leuke eengezinswoning. Ben je benieuwd geworden naar vergelijkbare huizen? Dit voorbeeld is dan ook zeker de moeite waard om te bekijken.

Zou dit jouw ideale eengezinswoning kunnen zijn? Deel je mening met ons!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!