10 inspirerende ideeën voor glazen tegels in je badkamer

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

10 inspirerende ideeën voor glazen tegels in je badkamer

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Badkamer:  Badkamer door Ab Interieurarchitect,
Loading admin actions …

In de meeste gevallen is onze badkamer een kleine ruimte waar we zowel in de ochtend als in de avond drukke momenten kunnen beleven. De hulp van een professional kan goed van pas komen om je badkamer zo overzichtelijk, ruimtelijk en stijlvol in te richten. Kies je voor natuursteen? klassieke- of glazentegels? En hoe zorg je voor de optimale indeling? 

Vandaag willen we je de leukste ideeën voor het toepassen van glazen tegels laten zien. Met glazen tegels kun je veel kanten op dus kijk zeker mee en laat je inspireren! 

Een bijzondere douchecabine van glazen tegels

Transparante badkamer:  Badkamer door Ab Interieurarchitect,
Ab Interieurarchitect

Transparante badkamer

Ab Interieurarchitect

De eerste foto is meteen een bijzondere! We zien hier een wand van glazen tegels die in een ronding doorloopt waardoor er een heerlijke lichte doucheruimte ontstaat. De buitenkant van deze glazen tegels zijn overigens wel gematteerd zodat je, ondanks het  glas, toch een beetje privacy ervaart. Erg bijzonder en inspirerend! 

Minimalistische wand van glas

Ook hier zien we een voorbeeld van een ruime, lichte douchecabine van glazen tegels. Het verschil met de inspiratie foto hierboven is dat deze glazen wand niet is afgewerkt met een rand, maar enkel afgeronde hoeken heeft voor een minimalistische look. Deze glazen tegels komen goed tot hun recht in deze ultra strakke badkamer. 

Glazen tegels in de vloer

Marike Comma wastafel op maatwerk witte kast:  Badkamer door Marike,
Marike

Marike Comma wastafel op maatwerk witte kast

Marike

In de badkamer op bovenstaande foto zien we een andere toepassing van glazen tegels, namelijk; in de vloer! Deze badkamer heeft een plafond van glas waar overdag lekker veel daglicht door naar binnen komt. De glazen tegels in de vloer zorgen juist in de avond voor licht, onder het glas zijn namelijk lampen geplaatst voor een sfeervol effect. Wat vind jij van dit idee?

Glazen tegels als buitenwand van de badkamer

In dit Ideabook zagen met name de toepassing van glazen tegels in de badkamer, als afscheiding of bijvoorbeeld als douchecabine. Op de foto hierboven zie je dat glazen tegels ook prima ingezet kunnen worden als buitenwand. Een wand als deze zorgt voor extra lichtinval vanaf de kamer ernaast. Tip: kies wel voor een matte tegel of een variant met structuur om volledige inkijk te voorkomen. 

Glazen tegels met reliëf

We zien op deze foto nog net een klein stukje van de douchecabine die bestaat uit glazen tegels. Wat meteen opvalt is de diversiteit aan tegels. Er is gekozen voor een klassieke, transparante tegel, maar elke tegel heeft een bijzondere structuur. De verschillende glazen tegels maken van deze wand een echte eyecatcher! 

Verfrissend blauwe tegels

De douchehoek:  Badkamer door ABC-Idee,
ABC-Idee

De douchehoek

ABC-Idee

Naast de transparante glazen tegels, is daarnaast ook nog de mogelijkheid tot het kiezen voor gekleurde tegels. Om deze badkamer toch strak en modern te houden is gekozen voor glazen tegels in de kleur turquoise. Deze kleur past perfect bij de tegels op de wand en op de vloer, en staat prachtig in contrast met het wit. De glazen wand is afgewerkt met een strakke stalen rand die het geheel een moderne look geeft.  

Een mix van kleuren

Naast een muur in één specifieke kleur, kun je natuurlijk ook kiezen voor een mix van meerdere kleuren. Hier zien we een afscheiding van glazen tegels in de kleuren turquoise, blauw en paars. Gekozen is om deze overeen te laten komen met de kleine tegeltjes binnen in de douchecabine. Deze optie van glazen tegels zorgt toch weer voor een heel verfrissend effect in deze neutrale badkamer. 

Glazen tegels in buitenwand

Erg leuk is het idee op bovenstaande foto waarbij gekozen is voor het plaatsen van kleine glazen tegels in combinatie met normale stenen. Het licht komt in deze badkamer vanaf een dakraam binnen vallen, en deze glazen tegels dragen daar extra aan bij. Erg leuk om te onthouden wanneer jij te maken hebt met een soortgelijke ruimte. 

Bijzonder werk met glazen tegels op een woonboot

Deze badkamer bevindt zich op een moderne woonboot. Vanwege de plek van de ruimte is gekozen voor extra lichtinval met behulp van kleine glazen raampjes. Dit idee is ook prima in een normale badkamer uit te voeren met de glazen tegels die we in dit Ideabook meer hebben gezien. Het is een geschikte optie als je niet houdt van veel doorkijk. 

Glazen tegels, maar dan anders

We sluiten dit Ideabook af met een alternatieve mogelijkheid voor glazen tegels. Hier zien we twee kleine scheidingswanden die vervaardigd zijn uit glas met een look van tegels. Deze look is gecreëerd door de mix van mat en doorzichtig glas, maar neemt minder ruimte in dan een 'echte' wand van glazen tegels. Bekijk meer foto's van bijzondere badkamers in dit Ideabook

Bij homify vind je natuurlijk nog veel meer inspiratie voor je badkamer! Bekijk hier alle foto's en sla je favorieten op in je eigen Ideabook.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!