5 prachtige gevels in rustieke stijl

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

5 prachtige gevels in rustieke stijl

Roxanne Latupella Roxanne Latupella
Schuurwoning Leusden:  Huizen door Kwint architecten,
Loading admin actions …

De rustieke stijl is ideaal geschikt voor mensen die houden van rust en harmonie met een landelijk tintje. Het is een traditionele stijl die we tot op de dag van vandaag nog steeds vaak terug zien komen. Als interieurstijl is deze stijl erg geliefd en waarom dan niet eens kiezen om hem aan de buitenkant toe te passen?

De rustieke stijl gaat perfect samen met je tuin, waardoor je automatisch zorgt voor een mooi samenhangend geheel. Hout, steen en lichte kleuren zijn kenmerkend aan deze rustgevende stijl. Denk ook eens aan het toevoegen van een mooi terras om het plaatje af te maken!

In dit Ideabook hebben we een aantal mooie voorbeelden voor je op een rij gezet. We zijn erg benieuwd wat je ervan vindt, kijk je met ons mee?

Een combinatie van verschillende materialen

Kenmerkend aan de rustieke stijl is het gebruik van hout en steen. Daarnaast zien we ook vaak baksteen, glas en beton terug binnen deze stijl. Afhankelijk van je persoonlijke smaak kun je de rustieke stijl prima met elke andere stijl combineren. Welke combinatie heeft jouw voorkeur?

Heb je meer advies nodig? Schakel dan de hulp van een professional in!

In verbinding met de omgeving

 Huizen door Engel & Völkers Bodrum,
Engel & Völkers Bodrum

Engel & Völkers Bodrum

Engel & Völkers Bodrum

Om je woning helemaal op te laten gaan in de directe omgeving, kun je gebruik maken van kleuren uit het natuurlijke kleurenpalet. Daarnaast is het werken met glas ook een goede optie. Kies bij voorkeur voor een pui van glas, zodat je binnen en buiten moeiteloos in elkaar over kan laten gaan. Wij zijn fan, hoe zit dat bij jou?

Natuurlijke kleuren

De rustieke gevel is uitermate geschikt voor het toepassen van natuurlijke kleuren. Je zult zien dat deze natuurlijke kleuren goed samenvallen met de omgeving. Denk bijvoorbeeld aan wit, beige en zandkleur, maar vergeet ook niet een aantal groentinten.

Heb jij het geluk dat je woning zich in een natuurlijk landschap bevindt? Voeg dan meer kracht toe aan de uitstraling van je gevel door hem samen te smelten met de omgeving. Zorg voor een mooie verzorgde tuin en laat kleuren in elkaar overlopen.

Rechte lijnen en eenvoudige vormen

Alhoewel ronde vormen ook voorkomen bij de rustieke stijl, wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van rechte lijnen en eenvoudige designs. Wel wordt er vaak gebruik gemaakt van pilaren en balken van hout om de gevel meer persoonlijkheid te geven.

Maak gebruik van grote raampartijen om ook binnen te genieten van de omgeving!

Meer tips voor je gevel? Bekijk dan zeker nog even dit Ideabook

De ontmoeting met de moderne stijl

Zicht op souterrain:  Huizen door Kwint architecten,
Kwint architecten

Zicht op souterrain

Kwint architecten

Een groot pluspunt van de rustieke stijl is dat deze goed samengaat met andere stijlen. Dit kan resulteren in een bijzonder design van je gevel. Denk bijvoorbeeld eens aan het toevoegen van moderne materialen zoals staal en glas. Door te kiezen voor contrast maak je van je gevel een echte eyecatcher!

Wil je meer voorbeelden bekijken? Scroll dan ook nog langs deze foto’s. Ben je op ziek naar een specifieke stijl? Gebruik dan het filter op de site, op deze manier kom je snel en gemakkelijk uit bij voorbeelden die goed aansluiten bij je persoonlijke smaak. Veel kijkplezier!

Hoe ziet jouw gevel er op dit moment uit?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten,

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!