Ideeën voor een mooi gedekte tafel

Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Ideeën voor een mooi gedekte tafel

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
  door Amaris Elements
Loading admin actions …

De tafel is het meest belangrijke meubelstuk in de eetkamer of eethoek: het is de focus van iedere maaltijd en het element dat ons allemaal samenbrengt. Of het nu in een aparte kamer staat, of in de woonkamer tussen keuken en zitgedeelte: onze keuze voor de inrichting van dit stukje ruimte legt veel bloot over onze smaak. Sommigen hebben graag een minimalistische stijl waarbij het tafelblad voor zichzelf spreekt, anderen houden van de mogelijkheden van een klassieke aanpak waarbij de tafel wordt aangekleed met veel textiel, vers fruit of bloemen. Vandaag op homify helpen we je ideeën op te doen voor het aan- of afkleden van jouw eettafel!

Verrassend rood

 Eetkamer door Eliska Design Associates Ltd.
Eliska Design Associates Ltd.

London Apartment – Hampstead

Eliska Design Associates Ltd.

Dit is een fantastische manier om je tafel op te fleuren! Wetenschappers en psychologen hebben ontdekt en bevestigd dat de kleur rood de eetlust opwekt. Daarom raden binnenhuisarchitecten en ontwerpers vaak aan om aan de keuken of eetruimte een subtiel of zelfs bont element rood toe te voegen. Zoals je kunt zien komt het gestreepte servies hier mooi uit tegen de afwisselend rode, zwarte en grijze servetten. Met een thema dat aan Casino Royale doet denken voelen je gasten zich zowel welkom als vol spanning om aan te schuiven voor het diner!

Frisse ambiance

In deze foto kun je zien hoe een eenvoudig tafelkleed in combinatie met de decoratieve vaas met vers geplukte bloemen een schitterende elegantie aan deze eetkamer verleent. In de verder rustige en klassieke sfeer voegen deze simpele maar ook decoratieve details een aantrekkelijk karakter toe aan de eetkamer. Deze look is formeel maar ook tijdloos. Een wit tafelkleed staat voor eeuwig synoniem voor formeel dineren en luxe restaurants, dus als je je gasten een speciaal en exclusieve ervaring wilt geven is dit een fantastische en kosteneffectieve manier om te beginnen.

Verlicht design

Wat gebeurt er als er geen gasten zijn of even geen familiemaaltijden? Kleed je de eettafel ook aan als het niet in gebruik is? Dit idee spreekt ons wel aan, want de tafel wordt zo een extra podium om je persoonlijkheid en smaak op uit te leven. Een schitterende kandelaar als deze wordt midden op de tafel een echte blikvanger – of het nu tijdens of na een dinertje is – waarmee je je flair voor modern design kunt tentoonspreiden. Wat je doel hiermee ook is, deze kandelaar met elegant verweefde voet wordt het centrale punt van de eethoek, welke dag van de week het ook is.

De klassieker in een nieuw jasje

Er is iets speciaals aan een schaal vers fruit op tafel. Als we teruggaan in de tijd naar klassieke schilderingen van de Romeinse tijd of Griekse mythische figuren zien wij deze vaak in het gezelschap van een schaal met vers geplukt fruit. Het beeld van een schaal dat barst van sappig fruit doet denken aan het oogstseizoen, in tijden dat de vruchten die moeder natuur ons gaf als enige decoratie diende: purperrode pruimen, frisgroene appels en sappige rode druiven. Deze tweekleurige schaal is een prachtig modern alternatief voor de standaard houten fruitschaal dat vaag aan exotische en Marokkaanse stijl doet denken. Afhankelijk van je eetgewoonten kun je kunstfruit of vers fruit in deze schaal leggen om ieder gewenste kleur, thema of effect op tafel te creëren.

Vintage vondsten

 Eetkamer door Lavish Shoestring
Lavish Shoestring

Dining – Cutlery

Lavish Shoestring

Velen van ons hebben het wel eens meegemaakt: een bezoek aan de vlooienmarkt of een antiekwinkel dat uitloopt op de aankoop van een set prachtig bestek of een origineel slacouvert. Hoewel vondsten als deze vaak van onmiskenbare kwaliteit zijn is het soms moeilijk om een goed moment te vinden om ze in te wijden. Te mooi om op te bergen maar te mooi om dagelijks te gebruiken zoeken we het perfecte moment om ze tentoon te stellen. De gulden middenweg uit dit dilemma is natuurlijk om ze alleen voor speciale gelegenheden te gebruiken. Je kunt de tafel op feestdagen zo dekken en versieren dat zulke pronkstukken in het eclectische geheel kunnen stralen en een interessant gespreksonderwerp kunnen bieden voor familie, vrienden en andere gasten.

Met genoeg tijd voor de aankomende kerstdagen kun je je vast voorbereiden op een luxe, stijlvol en aan jouw stijl aangepaste feesttafel en in de lijn van de bovenstaande ideeën vlooienmarkten, woonboulevards, kringloopwinkels of grootmoeders zolder afspeuren naar de mooiste decoratie voor jouw tafel. Of als juist minimalisme je hart sneller doet kloppen kun je vast elegante basiselementen voor de tafel selecteren die op subtiele manier jouw kerstdiner tot een echt stijlfeest maakt!

Bekijk nog meer uniek en modern design ideeën voor de eetkamer of eethoek en lees hier over speelse interieurs voor een moderne eetkamer.

Hoe dek of versier jij de tafel voor speciale gelegenheden? Deel jouw ideeën bij de reacties hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!