Vijf kleine appartementen om jaloers op te zijn | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Vijf kleine appartementen om jaloers op te zijn

Stefanie Hesseling Stefanie Hesseling
Moderne woonkamers van RCFZERO Modern
Loading admin actions …

Op zoek naar ideeën om je kleine huisje tot een groot succes te maken? Wij laten ons inspireren door de experts en bekijken vijf kleine appartementen die we direct zouden willen kopiëren. Van een industrieel ingerichte woning tot een minimalistische studio, we bekijken verschillende soorten appartementen en zelfs een mini loft! Dit zijn vijf prachtige voorbeelden die zeker inspirerende ideeën opleveren. Als bonus bekijken we per appartement een aantal details die je zo kunt overnemen om direct ook in jouw kleine huisje te implementeren. Kijk mee! 

1. Een prachtige open ruimte

Bramham Gardens Klassieke eetkamers van Keir Townsend Ltd. Klassiek
Keir Townsend Ltd.

Bramham Gardens

Keir Townsend Ltd.

Als we tussen klassiek en modern moeten kiezen kan dat best lastig zijn. Toch laat dit appartement zien dat het best mogelijk is, een eclectische mix met elegante indeling. De verschillende meubelstukken zijn subtiel gemixt waardoor moderne elementen knap worden samengebracht met klassieke elementen. Het geheim? De delicate kleurtinten geven in combinatie met de donkere tonen de ruimte diepte en sfeer. 

Details om direct over te nemen: Het lage kastje in het midden van de kamer. Deze kast zorgt voor perspectief door zijn donkere kleur, en dat zonder te overheersen. Bovendien werkt de kleine kast als room-divider waardoor het appartement ruimtelijker lijkt te worden. Dat het ten slotte nog extra opbergruimte is ook zorgt voor bonuspunten.

2. Omdenken

De belangrijkste tip om een klein appartement tot een groot plezier te maken? Gebruik je creativiteit. Laten we niet denken in beperkingen maar juist in de mogelijkheden die de kleine ruimte oplevert. Denk in originele oplossingen waardoor je meer ruimte creëert en bovendien een eigen identiteit neerzet in je eigen huisje. Een goed voorbeeld van omdenken en het gebruiken van je creativiteit in een kleine ruimte is het werk van de bewoner van bijgaande foto. Deze creatieveling werkte met een open ruimte met een oppervlak van 30 m2 die ongekend ruim is ingericht. Het gebruik van een hangmat bijvoorbeeld in plaats van de standaard tweezitsbank zorgt voor een luchtige look, en belangrijker nog: plezier!

Deze details zijn direct te kopiëren: de muur waarachter de koelkast staat is voorzien van een boekenwand. Door deze ruimtebesparende oplossing heb je het beste van twee werelden. Bovendien zie je hierdoor een duidelijke scheiding tussen keuken- en leefruimte.

3. Minimalistische studio

Behalve de indeling van een kleine appartement of studio is ook de keuze voor de meubels van groot belang. Op deze foto zien we een stijlvolle studio in minimalistische stijl. We zien het fijne contrast tussen de witte meubels en vloer en de donker gekleurde vloer. Deze indeling heeft een treffend effect: de ruimte wordt geoptimaliseerd door de kleurstelling tussen meubels en vloer. Een elegante oplossing met grootst resultaat dat helpt de ruimte groter te doen ogen dan hij daadwerkelijk is. Op deze foto zien we van deze minimalistische studio enkel het eetgedeelte, op de volgende foto wandelen we door naar een andere ruimte in hetzelfde appartement: de slaapkamer.

In de slaapkamer aangekomen zien we direct de grote truc die in dit appartement is toegepast: de ruimte wordt verdeeld door een tot het plafond reikende tussenwand die de ruimte verdeeld in woon- en slaapruimte. Het resultaat in dit kleine maar praktische appartement is dat het zeer bewoonbaar blijft. De studio is ideaal voor een jong koppel die graag bij elkaar zijn, maar natuurlijk ook graag af en toe hun eigen ruimte opzoeken.

Een detail om direct te kopiëren: de tussenwand tussen slaap- en woongedeelte is direct toe te passen in je eigen kleine studio of appartement. Het mooi uitgewerkte concept waarbij het onderste gedeelte dicht is, terwijl het bovenste gedeelte openheid en ruimte geeft is ideaal te dupliceren. 

4. De hoogte in

Moderne woonkamers van RCFZERO Modern

Het is het kleine oppervlak van deze mini loft die de uitstraling ervan zo bijzonder maakt. Hoewel het vloeroppervlak echt ongelofelijk minimaal is, zorgt de extra verdieping in de ruimte ervoor dat het appartement toch van alle gemakken voorzien is. De onderste verdieping doet dienst als eetkamer, inclusief kleine keuken terwijl de volgende verdieping weer een hele andere functie heeft. Benieuwd naar deze functie? Laten we de ladder beklimmen. 

Moderne woonkamers van RCFZERO Modern

En hier zijn we in de slaapkamer. Dit mini-loft is voorzien van een comfortabele slaapruimte inclusief dubbel bed en veilige houten reling aan de zijkant. Deze houten reling is volledig in stijl met de houten balken en steekt daar door zijn blekere tint mooi bij af. 

Details om direct te kopiëren: de keukenkastjes die tot aan het plafond reiken zijn slim bedacht. Allereerst is het een prettige manier van opbergen waarbij alles zijn eigen plek krijgt. Daarnaast is het ook een erg ruimtelijk gezicht wanneer planken tot het plafond gebouwd zijn. Vooral in een kleine ruimte als deze is het benutten van het oppervlak, en of dat nou het vloeroppervlak of het muuroppervlak is, van het grootste belang!

5. Heerlijk licht

Licht is een fundamenteel element wanneer het aankomt op het inrichten van een ruimte. Vooral wanneer deze ruimte beperkt is,is het van groot belang om optimaal gebruik te maken van het (dag)licht. Een kleine en donkere ruimte oogt namelijk een stuk kleiner en is bovendien onhandig in het dagelijkse gebruik. Wanneer je dus van plan bent om een klein appartement in te richten, kijk dan eens goed naar de bestaande lichtbronnen. Zorg ervoor dat deze zoveel mogelijk 'open' gehouden worden. Creëer een zo ruimtelijk mogelijke sfeer door veel zachte tinten of wit te gebruiken in je inrichting. Ook deze kleuren zullen ervoor zorgen dat de ruimte groter oogt. 

In dit appartement is ervoor gekozen om de verschillende functies van de ruimte duidelijk te scheiden. Het is slim gedaan, want hoewel er wel een verticale lijn aanwezig is die duidelijk de twee delen aangeeft, is er geen obstructie van het binnenvallende daglicht. 

Details om direct te kopieeren: Het uitbreken van wanden is waar mogelijk een goede optie om een klein appartement nog ruimtelijker te doen ogen. Op deze manier valt het licht het gehele appartement binnen. Neem hiervoor natuurlijk wel even contact op met een bouwkundige of aannemer. Zomaar wanden uitbreken is niet aan te raden!

Welk van deze tips ga jij direct thuis uitproberen? Laat een comment achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!