Ecologisch huis met een schitterende look | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Ecologisch huis met een schitterende look

Stoa. Stoa.
Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Bau Eins Architekten BDA Modern
Loading admin actions …

In Winnweiler, Duitsland, bezoeken we vandaag een energiezuinige woning: een passiefhuis, dat is een woning die per jaar niet meer dan 15 kWh/m² per jaar mag verbruiken voor de ruimteverwarming. De architecten van BDA zijn verantwoordelijk voor de bouw van deze familiewoning. Het was de bedoeling om een huis te bouwen dat voor jong en oud wat te bieden zou hebben. Na een lange tijd in een ietwat te krappe woning te hebben gewoond, waren de eigenaren van het huis wel toe aan voldoende woonruimte. Hieronder laten we aan je zien hoe mooi de resultaten zijn. Zou jij er kunnen wonen? Kijk en oordeel zelf.

Gevel

We komen aan bij de woning en het eerste dat opvalt zijn de mooie lichtopeningen in de gevel, deze zijn duidelijk van groot belang in het ontwerp. Ze zorgen ervoor dat op goed gekozen plekken het licht naar binnen kan vallen zodat het interieur mooi verlicht is. De voorkant heeft een uniek venster dat een groot deel van de gevel op de begane grond vult. Het zijn de witte kozijnen met hun blauwgrijze kleur die een bijzondere uitdrukking aan de woning geven. 

Andere zijde

De ingang is te vinden aan de lange zijde van het huis. Boven de voordeur is een luifel gemaakt die voor beschutting zorgt. Een strakke look wordt opgeroepen door ramen die van de vloer tot aan het plafond reiken. De bewoners hebben een immense tuin waar je heerlijk kunt genieten van de vrijheid. Een gezellig tuinfeest met een barbecue is een van de opties die deze tuin biedt. Het gazon en het terras liggen strak tegen elkaar aan, wat een prachtig effect oplevert. 

Woonkamer

Deze woonruimte heeft een royaal oppervlakte van ongeveer 57 vierkante meter en brengt verschillende functies samen: een living, eetkamer en keuken. We staan hier op de begane grond van het huis, dat dus een traditionele indeling heeft. Het pand heeft geen kelder, maar wel voldoende bovengrondse opbergfaciliteiten. We zien vanuit deze plek in de kamer hoe mooi het uitzicht is, waar je elke ochtend van kunt genieten tijdens het ontbijt. 

Andere kant

We zien nu de mooie keukenmodule en de trap die ons naar de slaapkamers leidt. De kat gaat ons voor, maar we kijken eerst nog even naar de ontbijttafel die gemaakt is van natuursteen. Daarboven zien we een strakke lamp die past in deze minimalistische setting. In deze keuken zien we een mooie combinatie tussen verschillende, sprekende kleuren: wit, grijs en blank hout. Lekker modern! Onze kleine huisvriend past er qua kleur mooi bij. We laten je het adembenemende uitzicht nog even van dichtbij zien. Keukenideeën doe je hier op! 

Levend kunstwerk

De natuur is toch wel het mooiste wat je je kunt voorstellen. Daar is deze kleine het ook mee eens. Stel je voor hoe mooi het voor een kind moet zijn om hier op te kunnen groeien. Het raam is gigantisch en laat de wereld echt binnenkomen. De seizoenen trekken voor je ogen voorbij als een levend kunstwerk. Wie heeft er nog een schilderij aan de muur nodig met zo´n uitzicht! Naast dat het er prachtig uitziet zorgt dit raam (en alle andere in dit huis) dat de zonnewarmte het huis binnen kan dringen, zodat de verwarming niet aan hoeft, en dit bespaart veel per jaar energie. Echt een passiefhuis! 

Licht

De woning baadt in het daglicht, dat is belangrijk, want de bewoners brengen veel tijd door in huis. De lichte houten treden brengen ons naar boven; wat staan ze prachtige bij de zuiverwitte wanden! Als je de trap oploopt wordt je begroet door dit eenvoudige raam, dat je ver het wolkendek in laat kijken. Met zoveel licht in huis voel je je vrij en blij. Deze trap is een voorbeeld van de schoonheid van de minimalistische stijl. Meer mooie ideeën vind je hier

Overloop

Het is door de ronde ramen net alsof we op een schip aanbeland zijn. De symmetrie van deze ramen geeft een mooie look aan deze overloop. Daarbij heeft de prachtige vloer een rustige look waardoor je in een ontspannen mood komt. Alle slaapkamers van de woning komen op deze gang uit. Er is bewust niet voor een strakke wand gekozen, maar voor een met hoeken, zo krijgt de ruimte en prikkelend design. 

Dit was de laatste ruimte in het huis die we je laten zien, we hopen dat je enthousiast geworden bent van deze droomwoning. Veel plezier met het ontwerpen van je eigen interieur! 

Zin om een ander uniek appartement te bekijken? Check dan dit artikel! 

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!