10 schitterende tuinhuisjes | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 schitterende tuinhuisjes

Stefanie Hesseling Stefanie Hesseling
Moderne balkons, veranda's en terrassen van garnault Modern
Loading admin actions …

Wanneer we een blik werpen op de historie van onze tuin vergeten we de vergeelde of door de zon vervaagde tuinmeubelen graag zo snel mogelijk. Datzelfde geldt voor de tijd dat rotan tuinstoelen de boventoon voerden. Inmiddels houden we meer van natuurlijk ingerichte tuinen, en zouden we de tuin zelfs een 'extra kamer van het huis' kunnen noemen. We richten de tuin met minstens zoveel liefde en plezier in als dat we de keuken of de woonkamer een make-over zouden geven. Dit is niet verwonderlijk als je bedenkt dat we de tuin in de zomer het liefst helemaal niet verlaten en 'm in de winter graag gebruiken om romantisch door naar buiten te staren terwijl we genieten van een goed boek. Wat helpt om ten volste te kunnen genieten van je tuin is er een extra huis in aan te brengen. Een tuinhuisje is ideaal. Niet alleen om je tuinstoelen, barbecue en fietsen in op te slaan maar ook zien we steeds vaker dat een tuinhuisje de functie van een 'echt' huis overneemt. Maar dan in het klein. Een ruimte om je even in terug te kunnen trekken. Wij laten je het brede scala aan tuinhuisjes zien. Doe inspiratie op!

1. In contact met de tuin

Dit tuinhuisje laat zien hoe belangrijk het is dat je huis, hoe klein en compact ook, in contact is met je tuin. Een tuinhuis is niet voor niets precies wat het woord impliceert: een huis in de tuin. Het is daarbij van belang dat je de wanden zo open mogelijk houdt om zicht te houden op het groen om je heen en in contact te blijven met de elementen. Dit huisje doet dat op een hele mooie manier. Buiten dat er fijne materialen worden gebruikt, zorgt het vele glas ervoor dat je zon, regen en wind goed meekrijgt en je bijna in de buitenlucht waant. 

2. Gezelligheid in de achtertuin

In deze foto zien we wat een tuinhuis ook kan zijn, een fijne werkplek in de achtertuin.  Tuinhuisjes draaien vaak vooral om opslagruimte, en dat is hierbij op geen enkele manier aan de orde. Het inrichten van een werkplek achterin de tuin is ideaal voor thuiswerkers. Je kunt namelijk toch even 'naar je kantoor gaan' zonder daarbij echt je huis te hoeven verlaten. Door de grote ramen in dit knappe tuinhuis voel je, zoals we hierboven al zeiden, de natuur wel om je heen maar heb je toch de intimiteit en beslotenheid van een eigen huisje. 

3. Bijzondere vormen

Wellness tuin verbonden met het landschap Landelijke tuinen van Studio REDD exclusieve tuinen Landelijk
Studio REDD exclusieve tuinen

Wellness tuin verbonden met het landschap

Studio REDD exclusieve tuinen

Dit tuinhuisje is weer heel wat anders dan we hierboven zagen. Een uitzonderlijke vorm, wij denken dat hier een oud wijnvat is gebruikt, laat zien dat je heel creatief om kan gaan met je tuinhuisje. Dit ronde tuinhuisje geeft op een mooie manier diepte aan de tuin, en het natuurlijke materiaal waaruit het is opgebouwd zorgt dat het bovendien mooi opgaat in het geheel. Wij zijn in ieder geval erg enthousiast over de originele manier waarop dit tuinhuis is ingezet. Het uitzicht moet vervolgens ook nog eens prachtig en weids zijn. Wij zien onszelf al helemaal zitten, genietend van een wijntje in de avondzon.

4. De openlucht

Van een prachtig afgewerkt tuinhuisje gaan we nu naar een meer 'mannelijke' versie van een outdoor home. Dit grove blok in een woeste omgeving biedt alles dat een tuinhuisje zou moeten bieden, maar dan op een meer masculiene manier. De hoeken van het huis, het gebruikte materiaal en natuurlijk ook zaken als de bijl op de voorgrond geven dit tuinhuis een superstoere look. Of het geschikt is voor elke willekeurige achtertuin in Nederland, dat betwijfelen we, maar dat het laat zien wat er allemaal mogelijk is, dat vinden we er wel geweldig aan.

5. Een beetje vakantie in de achtertuin

Een goed tuinhuisje heeft wel wat weg van een echt vakantiehuisje. Als je je tuin er op aanpast zie je dingen, letterlijk en figuurlijk, in je tuinhuisje vanuit een heel ander perspectief. Dit tuinhuisje heeft dat perspectief wel naar een heel interessant nieuw niveau getild door spiegels aan de buitenzijde te hangen. Deze spiegels reflecteren de omgeving waardoor het huisje bijna op lijkt te gaan in zijn omgeving. Natuurlijk is dit niet voor ieder tuinhuisje weggelegd, maar het laat wel zien hoe creatief je kunt zijn met het schuurtje in de achtertuin. Laat je creativiteit ook thuis eens de vrije loop en wie weet met welke kunstgrepen jij op de proppen komt.

6. Stijlvol interieur

Tot nu toe hebben we enkel tuinhuisjes van buiten bekeken. Laten we deze keer ook eens een blik naar binnen werpen en inspiratie opdoen. We zien hier een mooi voorbeeld. Klein maar fijn is een goede omschrijving van dit minimale interieur. We zien dat er weinig nodig is om een tuinhuisje tot een mooi geheel te maken. Opvallend in dit tuinhuisje is hoe alle wanden dezelfde kleur hebben en daarmee direct een mooi geheel vormen. Door voor wit te kiezen blijft de rust behouden en kan de eigenheid gebracht worden door de vele 'schatten' die op de planken en aan de muren zijn aangebracht. 

7. Simpel en praktisch

Een tuinhuisje hoeft niet zo'n bijzonder design hoogstandje te zijn als we hierboven zagen. Wanneer je gewoon op zoek bent naar een praktische invulling voor in de achtertuin dan is een simpel huisje voldoende. Hier zien we daar een goed voorbeeld van. Wel interessant is dat ze ook dit simpele huisje leuk hebben afgewerkt. Het zijn de kleine dingen die het 'm doen. Het plaatsen van de balustrade bijvoorbeeld, maar ook het simpele plaatsen van een krans aan het deurtje of de kaarsen op het platform geven het geheel al een prettige uitstraling.

8. Elegant en praktisch

Witte tuin Moderne tuinen van Biesot Modern
Biesot

Witte tuin

Biesot

Ook hier zien we weer een simpele uitvoering van een tuinhuis, of eigenlijk een schuurtje. Bijzonder is hoe ook hier weer de materialen ervoor zorgen dat het toch een mooi geheel is. Behalve het gebeitste hout en de planten die ervoor geplaatst zijn, maken ook de vijf ramen het tot een prettig geheel. Een tuinhuisje hoeft nu eenmaal, hoe praktisch de bedoeling ervan ook, een rechthoekig en kaal hok te zijn. Door het schilderen van de deur, het gebruik van warme materialen en het spelen met de ramen kan het toch een elegante uitstraling krijgen.

9. Een oase van rust

Residential green roofs Moderne huizen van Organic Roofs Modern
Organic Roofs

Residential green roofs

Organic Roofs

Inmiddels hebben we een aantal mooie tuinhuisjes en vooral hun architectuur bekeken. Maar op de daken hebben we nog niet gelet. En dat terwijl deze toch heus een toevoeging kunnen zijn in elke tuin. Een dak is namelijk, natuurlijk wel wanneer het goed geprepareerd is, ideaal voor het creëren van een groene omgeving. Een oase van rust, iets wat we allemaal toch wel in de achtertuin willen, kan goed uitgebreid worden door gebruik te maken van het dakoppervlak. Op deze foto is dat mooi gedaan door kleurrijke planten te laten groeien. 

10. Luifel

Moderne huizen van homify Modern

Creëer een oosterse sfeer in de tuin met een luifel.Door het lichte gewicht en de eenvoudige structuur is een ideaal tijdelijk verblijf – en kan zonder moeite verplaatst worden naar verschillende plekken. Beleef de natuur terwijl je naar een film kijkt of naar muziek luistert. 

Welke van deze tuinhuisjes is jouw favoriet? Laat een comment achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!