Een verrassend modern huis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een verrassend modern huis

Stoa. Stoa.
van D C K
Loading admin actions …

Het huis dat we vandaag bezochten behoort tot de meest favorieten van onze homify 360 serie. We zijn voor deze bezichtiging naar Polen afgereisd om het project van architectenbureau DCK te bewonderen. Het gaat om een pand van 250 vierkante meter dat gebouwd is in Warschau. Wat dit huis zo uniek maakt? Het onderscheidt zich door een combinatie van moderniteit en traditie, met zijn rustieke uitstraling en eenvoudige ontwerp is het een eye-catcher die ons weet te inspireren. Wandel met ons mee door deze woning en zie hoe mooi de architectuur in Oost-Europa kan zijn.

Functioneel

van D C K

Het huis is ontworpen met eenvoudige lijnen en straalt veel functionaliteit uit, de combinatie van de stenen muren, beton en hout roept een beeld van het moderne én rurale leven op. De ruimtes in de woning zijn op een traditionele manier over de verdiepingen verdeeld: beneden de leefruimtes, boven de slaapkamers. Dit alles natuurlijk geheel naar de smaak van de trotse eigenaars. Meer mooie tips voor je de bouw van je woning zie je hier

Garage

van D C K

De eigenaren van de woning wilden een origineel huis, dus gaven zij de architecten veel vrijheid. Het was geen gemakkelijke taak om een woning te ontwerpen die aan alle eisen zou voldoen. Maar door hun vakkundigheid kwam alles op zijn pootjes terecht. De woning heeft zelfs de beschikking over een dubbele garage, dat is voor de eigenaren heel belangrijk want zij willen hun dure auto´s graag veilig kunnen stallen. Dit alles is gebouwd op een perceel dat vrij smal was en niet bijzonder groot. Ondanks deze beperking zijn de resultaten groots!

Droomhuis

van D C K

Een droomhuis bouwen gaat natuurlijk niet van de ene op de andere dag, daarbij komt heel veel overleg en creatieve arbeid kijken, en dan hebben we het pas over de voorbereidingsfase. Het perceel kent twee nadelen: 1. het heeft een breedte van 18,5 meter, wat een beperkte ruimte is als je een groot huis wil laten bouwen, en 2. het heeft een rechthoekige vorm. Ook deze obstakels zijn vakkundig door de architecten overwonnen. Samen met een expert ontwerp je snel je eigen droomwoning. Laten we snel binnen gaan kijken!

Interieur

van D C K

De keuken, eet- en woonkamer lopen in elkaar over, dit zorgt voor een mooie eenheid in de woning. Boven bevinden zich de slaapkamers, deze hebben allebei een aparte badkamer. Er is ook een inloopkast, waarin de bewoners zich eenvoudig kunnen omkleden; het is ook gewoon fijn om een kamer te hebben die helemaal gericht is op je garderobe. We staan hier in de gemeenschappelijke ruimte en worden begroet door een wenteltrap die op een sculptuur lijkt. Je ziet direct dat dit een luxe woning is waarin het de bewoners en hun gasten qua luxe aan niets mag ontbreken; het gaat hier tenslotte om een droomwoning.

Terras

van D C K

Tijdens de bouw werd er niets aan het toeval overgelaten. Er werd gekozen voor hoogwaardige bouwmaterialen: hout, natuursteen en natuurvriendelijke producten (geen giftige verf of lak). We werpen hier een blik op het terras waar de bewoners altijd graag zitten, zeker in de zomermaanden. Even samen genieten op de bank, en of het nu regent of niet, hier zit je door de overkapping altijd droog.

Terras andere zijde

van D C K

Door de grote raampartijen is er altijd volop daglicht in het interieur aanwezig waardoor je je binnen helemaal goed voelt. Hier buiten kun je lekker zitten en samen genieten van een maaltijd in de buitenlucht: dat is toch de beste manier om je eten te nuttigen! Vanaf het terras heb je een mooie vrije uitkijk over de omgeving, dat is ontspannend en relaxt. We kijken nog even naar dit schitterende huis om vervolgens verder gaan naar een ander mooi project: een mediterraanse tuin. Blijf ons volgen voor de nieuwste trends en de mooiste woonideeën! 

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!