Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Een vakantiegevoel in je eigen appartement!

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Het vakantieseizoen is nu echt afgelopen en terwijl onze herinneringen nog gevuld zijn met nostalgie naar exotische vakantiebestemmingen is de wereld om ons heen gevuld met vallende bladeren en grijze wolken. Als jij, net als vele anderen, het veranderen van de seizoenen beklaagt en een gevoel van vakantie en verre oorden in huis wil halen en houden gedurende de herfst- en wintermaanden dan hebben wij goed nieuws: dat kan! En het is heel makkelijk…

Om je op weg te helpen wat van je favoriete vakantiesfeer ook in je eigen huis te halen hebben wij dit ideabook samengesteld waarin we ontwerp ideeën uit vakantiebestemmingen van over de hele wereld tentoonstellen. Hier kun je inspiratie en ideeën opdoen voor verschillende exotische en inheemse stijlen en hoe je die in huis kunt overnemen. Kies je bestemming en ga ervoor!

Bestemming: De Alpen

 Woonkamer door Ardesia Design
Ardesia Design

Chalet Gstaad

Ardesia Design

Alpen- en skivakanties staan synoniem voor open vuren en met hout beklede interieurs. Naast dat hout uitstekend warmte geleidt creëren houten vloeren en muren een unieke warme en uitnodigende sfeer. Deze stijl hoeft helemaal niet beperkt te blijven tot chalets en Alpenwoningen: ook jij kunt de sfeer van een chalet het hele jaar door in je eigen huis beleven. Zelfs als het haardvuur niet brandt in de zomermaanden is het effect daar. Zoals je hier kunt zien heeft de ontwerper gekozen voor een mix van houtsoorten en kleuren: van lichte beukenhouten muren tot de ruwe, grijze salontafel. Het zijn zulke details die de ruimte laten ademen met Alpine sfeer en je het gevoel geven dat je in een chalet in de alpen woont.

Bestemming: Scandinavië

  door Cocolapine Design
Cocolapine Design

Home staging Berlin

Cocolapine Design

Het is algemeen bekend dat onze noorderburen van eenvoudig, minimalistisch design houden en veel gebruik maken van natuurlijke, onbewerkte materialen. Deze stijlkeuzes zijn zo populair geworden, dat inrichtingen en ontwerpen met deze elementen bekend staan als 'Scandinavisch' design. Als je net terugkomt van een vakantie in dit gebied heb je allicht wat tips mee naar huis genomen. De focus in deze stijl is op lichte, kwalitatieve materialen en de notie dat 'less is more'. Zoals je in deze foto kunt zien is dit een appartement dat baadt in natuurlijk licht met maar een paar meubelstukken verspreid over de ruimte. Elk van deze meubels heeft een duidelijke functie, vullen de ruimte niet op en trekken ook niet de aandacht weg van de overige elementen. In plaats daarvan is een eenvoudig, ruimtelijk geheel ontstaan met een aura van opgeruimdheid en sereniteit.

Lees hier meer over hoe je Scandinavisch design in huis haalt.

Bestemming: De Middellandse zee

Of je nu je zomer in het zonnige zuiden van Europa hebt doorgebracht, of dat graag nog eens zou doen; het is heel makkelijk de frisse, maritieme tonen van het interieur van onze mediterrane buren na te bootsen. Ondanks dat ze aan beide uiteinden van Europa liggen, is er één grote overeenkomst tussen interieurontwerp uit Scandinavië en het Middellandse zeegebied: de focus op natuurlijk licht. Verder wordt veel gebruik gemaakt van textuur, gecombineerd met zomerse stoffen zoals linnen en katoen gecomplementeerd met verschillende tinten blauw die aan het meest belangrijke element van deze stijl doen denken: de zee.

Bestemming: Azië

Een populaire bestemming dat het hele jaar door zonnig en warm is, is Azië. Of het nu China, Indonesië of Thailand is, je kunt de schoonheid van zijde en kleurige traditionele motieven van typisch Aziatisch design niet ontkennen. Als je een eenvoudige en moderne witte keuken hebt kun je heel gemakkelijk wat Aziatische accenten in huis zetten. Zoals je kunt zien hebben de ontwerpers hier gekozen voor een kleurenpalet van oranje en geel en zo hun eigen interpretatie van Aziatisch design met het moderne interieur geïntegreerd. Op een zo simpele manier als dit is deze strak moderne ruimte opeens exotisch en mysterieus geworden.

Bestemming: Het Midden Oosten

Het eerste dat velen associëren met Midden-Oosters of Noord-Afrikaans design zijn dunne stoffen en warme, aardse kleurtonen. Beroemd voor de handel in dure kruiden, parfums en stoffen waren Arabische producten eeuwenlang geliefde luxeproducten. Ook nu nog is de mystieke en warme stijl van het Midden Oosten een geliefde sfeermaker dat inmiddels door iedereen in huis te halen is. Zoals je kunt zien is de atmosfeer van deze heel gewone Europese woonkamer omgetoverd in een oriëntaalse sfeer door de toevoeging van oosterse tapijten, geborduurde kussens en, uiteraard, dunne gekleurde gordijnen voor de ramen. Zo is deze typische woonkamer getransformeerd tot een oase van comfort in Midden-Oosterse stijl. Misschien heb je wel wat stoffen of souvenirs mee naar huis genomen van je reizen naar bazaars en markten: is er een betere manier om deze tentoon te stellen aan familie en vrienden?

Bestemming: Zuid-Amerika

 Slaapkamer door P+0 Arquitectura
P+0 Arquitectura

Narigua House

P+0 Arquitectura

Zuid-Amerikaanse architectuur en design staat synoniem voor bonte kleuren en gedurfde patronen. Zuid-Amerikaanse culturen staan bekend om sprankelende energie en passie, en het is dan ook passend dat dit gereflecteerd wordt in hun dagelijks wonen. Ben je zojuist teruggekeerd van een gedenkwaardige reis naar Zuid-Amerika en wil je de levendige en uitnodigende emoties herbeleven? Voeg dan wat zonneschijn toe aan je woning en haal de fiësta in huis! Doe inspiratie op bij deze afbeelding: bij de rijke, houten panelen aan de vloer, muren en plafond en bij de traditionele, decoratieve objecten. Je kunt zien dat ook het bed allesbehalve saai is door een vrolijke en spannende mix van textuur, kleur en prints.

Bestemming: Exotisch Afrika

Denken we aan Afrika, dan denken we veelal aan spannende safari's, exotische materialen, inheemse objecten en bonte patronen. Zoals je kunt zien hebben de ontwerpers achter dit interieur een moderne twist gegeven aan traditioneel Afrikaanse elementen. Door robuuste houten elementen en imitatiehuiden te combineren met bladerpatronen en natuurlijke kleuren doet deze stijl ons denken aan typische Afrikaanse drinkplaatsen en zonsondergangen. Deze moderne woning, dat in Zuid-Afrika prijkt, is in harmonie met zowel de omgeving als modern design en combineert deze tot een ongelooflijk sereen en prachtige ruimte.

Bestemming: het Europese platteland

 Keuken door NAKED Kitchens
NAKED Kitchens

Traditional country kitchen style

NAKED Kitchens

Zijn al deze bestemmingen te ver weg, of simpelweg niet naar je smaak, dan kun je altijd teruggrijpen op frisgroen Europese landschappen voor inspiratie. Sommige van onze fijnste herinneringen komen van de landelijke woningen en boerderijen van grootouders of andere familieleden en het is dan ook heel natuurlijk dat we dit warme en huiselijke gevoel ook bij ons in huis willen halen. Deze afbeelding laat een prachtige interpretatie zien van traditioneel, rustiek keukenontwerp met, uiteraard, de nieuwste en modernste elektronica. De twee barkrukken doen denken aan zadels, die in een prachtige grijze kleur zijn vormgegeven tot een indrukwekkend contrast met de donkere houten elementen in de keuken. Het royale gebruik van wit voor de kasten en muren zorgen voor een eigentijdse frisheid dat mooi contrasteert met de details in antiek landelijke stijl.

Ondanks de vele stijlen die we hier besproken hebben – van Scandinavisch tot Mediterraan, van Aziatisch en Oosters tot Zuid-Amerikaans, Afrikaans en nostalgisch Europees – zijn er nog vele andere vakantieoorden en bestemmingen die we hier niet genoemd hebben. Denk aan Japan, Amerika, Groot Brittannië, vele tropische stranden en nog meer. Dankzij toenemend betaalbare vliegreizen hebben vele van ons wel een aantal van deze plaatsen bezocht: misschien kun je dan ook helemaal niet kiezen welke van deze stijlen je in huis wilt halen, of misschien heb je een heel gevarieerde collectie souvenirs verzameld. Ook in dit geval kunnen we je verder helpen: doe inspiratie op bij eclectisch interieurdesign en vind uit hoe je zonder te hoeven kiezen toch een prachtige en unieke stijl in huis kunt vormgeven.

Welke van deze (of andere) vakantieoord-stijlen zou jij in huis willen halen? Deel je antwoord hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!