Fantastische woning voor een gezin!

Johan van Dijk Johan van Dijk
Loading admin actions …

Nieuwe woningen worden steeds energiezuiniger. Slimme cv-installaties, sanitair dat spaarzaam water gebruikt, ledlampen met een veel lager energiegebruik dan traditionele lampen en niet te vergeten zonnepanelen. Al die besparende maatregelen zijn goed voor het milieu en voor je portemonnee. Maar je wilt natuurlijk niet dat het ten koste gaat van de stijl en het ontwerp van je huis. Het Duitse huis waar we nu een kijkje gaan nemen is als het aankomt op architectuur een prachtig voorbeeld van een zeer geslaagd energiezuinig concept. We zullen dan ook vooral het werk van de lichtexperts van Skapetze gaan bekijken.

Overzicht

moderne Huizen door Licht-Design Skapetze GmbH & Co. KG

Voor we binnen uitgebreid gaan kijken, nog even een mooi overzichtsplaatje van het gehele huis. De buitenkant kan niet meer stuk, je bent vast erg benieuwd of dat ook voor de binnenkant geldt.

Modern chalet

moderne Huizen door Licht-Design Skapetze GmbH & Co. KG

Dit huis lijkt wel een chalet in een modern jasje. Maar het huis is meer dan dat. Het is vooral een hele elegante en tegelijk robuuste vrijstaande eengezinswoning. De ruimte rond het huis is heerlijk en de carport zorgt voor een leuk en speels effect. Uiteraard is er ook aan de buitenverlichting de nodige aandacht besteed.

Veranda

moderne Huizen door Licht-Design Skapetze GmbH & Co. KG

Waar aan de andere kant van het huis een carport als uitbouw is aangebracht, is hier een vergelijkbare overkapping die als veranda dient. Een leuk buitenplekje dat ook bij mindere weersomstandigheden goed te gebruiken is. En in het donker kun je hier ook prima zitten dankzij de mooie verlichting. De energiezuinigheid van het huis is hier ook goed te zien: kijk maar naar de grote zonnepanelen op het dak.

Carpe diem

moderne Woonkamer door Licht-Design Skapetze GmbH & Co. KG

Carpe diem: pluk de dag! Deze uitspraak, die duidelijk op de muur te lezen is, sluit naadloos aan bij de sfeer die in dit huis heerst. Een opgewekt en vrolijk interieur dat bestaat uit een zeer aangename combinatie van landelijke en moderne elementen. Vooral de bijzondere groene kleur van de fauteuil en het tapijt geeft een verrassende twist aan de inrichting.

Halfopen keuken

moderne Keuken door Licht-Design Skapetze GmbH & Co. KG

Achter een halve muur bevinden zich de keuken en de eetkamer. Deze halfopen ruimte is natuurlijk prachtig ingericht. Maar de finishing touch wordt toch echt aangebracht door de verlichting. De mooie ingebouwde spotjes en de verlichting onder de aanrechtkastjes zorgen voor de sfeer. De echte leuke verrassing op het gebied van lampen is te vinden in de vorm van de pastalampen boven de eettafel.

Lichte hal

 Gang en hal door Licht-Design Skapetze GmbH & Co. KG

Het huis kent een aangename en lichte hal, waar ook heel veel kleur te vinden is. Uiteraard zorgen mooie inbouwspotjes hier ook voor de juiste verlichting. De trap leidt naar de bovenverdieping waar we zo een kijkje gaan nemen.

Ruime slaapkamer

moderne Slaapkamer door Licht-Design Skapetze GmbH & Co. KG

Deze ruime slaapkamer is ook een ware lust voor het oog. Wat een ruimte! Vooral de inloopkast is een mooie bijkomstigheid, evenals de rechtstreekse doorgang naar de badkamer. En ook hier kan mooie verlichting natuurlijk niet ontbreken.

Meisjeskamer

moderne Slaapkamer door Licht-Design Skapetze GmbH & Co. KG

Aan de leuke meisjeskamer is ook bijzonder veel aandacht besteed. Een waar paleisje voor de dochter des huizes! Een plek waar voor zowel leren als ontspanning meer dan voldoende ruimte is. Vanzelfsprekend is er ook hier weer veel aandacht aan de verlichting besteed.

Badkamer

moderne Badkamer door Licht-Design Skapetze GmbH & Co. KG

De badkamer is een lekker lichte en opbeurende plek. Je wordt hier wel goed wakker en als het buiten nog donker is dan zorgt de verlichting er wel voor dat je met geopende ogen weer naar buiten loopt. 

In dit is huis is zowel binnen als buiten erg veel aandacht besteed aan een schitterende combinatie tussen architectuur, inrichting en verlichting. Een plaatje om te zien en waarschijnlijk nog fijner om in te wonen. Daarnaast is dit ook nog eens een zeer energiezuinig huis. Wil je nog zo’n huis zien waar erg veel aandacht is besteed aan de verlichting? Bekijk dan ook dit project.

Zou je ook graag dergelijke verlichting in je huis willen zien? Laat ons al je wensen op het gebied van lampen weten!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!