Top 5 van de week: gietvloeren, een schuurhuis en een luxe camper | homify

Top 5 van de week: gietvloeren, een schuurhuis en een luxe camper

Mandy K. – homify Mandy K. – homify
Schuurwoning Leusden Kwint architecten Moderne huizen
Loading admin actions …

Met al iets hogere temperaturen – maar helaas nog steeds wat bewolking en regen – gaan we heel langzaam richting de zomer. Misschien zijn je gedachten al bij de zomervakantie: er heerlijk op uit met een luxe camper? Of gewoon lekker thuisblijven en genieten van je prachtige net aangelegde gietvloer? Hoe dan ook, vandaag blikken we weer terug op een succesvolle week, waarin deze onderwerpen aan bod zijn gekomen.

We delen deze toppers natuurlijk graag met je en hebben ze daarom op een rijtje gezet, zodat je nog even met ons kunt meegenieten van deze topweek en kunt dromen over een mooie zomer.

Gietvloer

Cement op de vloer. Het is misschien niet iets waar je snel aan denkt, toch kan het een prachtig resultaat opleveren, het is stijlvol, praktisch en het kan tegen  een stootje. De benedenverdieping is de uitgelezen plek voor zo'n strakke  grijze vloer. 

Op de slaapverdieping mag het allemaal wel wat warmer en zachter, hier kun je de vloer eventueel combineren met mooie vloerkleden. De vloeren combineren niet alleen prachtig met andere materialen maar zijn ook duurzaam en milieuvriendelijk.  In dit Ideabook hebben we de voordelen van een vloer van cement voor je op een rijtje gezet, kijk snel!

Kleurrijk resultaat

Soms heb je te maken hebt met een huis dat ‘casco’, dus leeg met alleen de basisvoorzieningen, wordt opgeleverd. De bewoners van deze woning kregen de beschikking over een casco opgeleverd appartement. De interieurarchitecten van Mint Design zijn vervolgens aan de slag gegaan om het huis op een prachtige manier in te richten. 

Dit leverde een bijzonder en kleurrijk resultaat op! Bekijk hier de verschillen tussen de oude en de huidige situatie. 

Schuurwoning in Leusden

Schuurwoning Leusden Kwint architecten Moderne huizen
Kwint architecten

Schuurwoning Leusden

Kwint architecten

Op een groot kavel van wel 4000 m², vlak bij de Grebbelinie, is dankzij Kwint Architecten een moderne Hollandse schuur verrezen. Deze schuurwoning met een klein bijgebouwtje is tot een prachtig staaltje moderne architectuur met een vleug nostalgie en originaliteit verbouwt. De voorgevel die je op deze foto ziet, geeft al prijs dat het om een smaakvol geheel gaat. Binnen is deze stijl voorgezet. 

Nieuwsgierig geworden? Neem snel een kijkje!

Van doorsnee naar uniek

Een ouder echtpaar, uit het Duitse Wiesbaden - dat graag iets kleiner wilde wonen - heeft er voor gekozen om de architecten van Neugebauer te vragen een ontwerp te maken voor een ‘verkleining’, maar vooral modernisering van het huis. 

Als je het resultaat ziet, dan is het bijna niet voor te stellen dat dit om hetzelfde huis gaat. De schitterende en minimalistische woning doet helemaal niet meer denken aan de doorsnee woning die je hier op de foto ziet. Het schuine dak en de zolder zijn grotendeels verdwenen. Alleen een kleine opbouw die toegang biedt tot het nieuwe dakterras is overgebleven van de oude zolder.

Bekijk deze geweldige transformatie

Luxe camper

Een eigen chalet, dat zou toch geweldig zijn? Maar wat is het dat dit soort huizen nu zo bijzonder maakt? Is het de combinatie van natuurlijke materialen, zoals hout en steen, met moderne en luxe elementen? Of is het de omgeving waar zo’n chalet te vinden: de bos- en bergrijke Alpen?  Als je niet zo’n fan bent van de bergen, dan is er nu een oplossing: de Eura Mobil – een camper in Chalet-stijl. Deze luxe wagen is van alle gemakken voorzien en geeft je de vrijheid die je graag wilt als je er even helemaal op uit wilt. 

Kijk je met ons mee?

Waren dit ook jouw favorieten? Of mis je een artikel? 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!