Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Interieurontwerp in Rotterdam: oud van buiten, jong van binnen

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Kijk vandaag mee bij de uitgebreide renovatie en inrichting van een project in Rotterdam, Kralingen. Over een vloeroppervlak van 450 m² heeft architectenbureau DGJ een traditionele stadswoning omgetoverd tot een stijlvol staaltje ecodesign dat internationale erkenning gekregen heeft! Lees en zie hier wat DGJ allemaal mogelijk gemaakt heeft:

Stadswoning in Rotterdam

 door dgj
dgj

villa in Kralingen

dgj
dgj
dgj

Dit huis, dat oorspronkelijk in 1917 in de monumentale buurt Kralingen is gebouwd, is door architectenbureau DGJ in 2009 compleet gerenoveerd en vernieuwd tot een woning en kantoor voor een Nederlands gezin. Voor in totaal €550,000 is deze woning, met een volume van 1,600 m³ en met behoud van de originele Jugendstil architectuur en gevel, in een moderne stadswoning omgetoverd: met alle gemakken van hedendaagse isolatietechnieken en energiezuinige verwarmingssystemen.

Over DGJ

 door dgj
dgj

Der Architect

dgj
dgj
dgj

Voor we een kijkje nemen in dit huis vertellen we eerst iets over de architecten die ervoor verantwoordelijk zijn. DGJ Architects & Landscapes is een internationaal architectenbureau dat in Duitsland, Zwitserland en Nederland al meer dan 20 openbare en privégebouwen gerealiseerd en daarmee acht onderscheidingen voor bouw en ontwerp heeft gewonnen zowel als meerdere eerste plaatsen in ontwerpcompetities. Dit Kralingse huis is een voorbeeld van hun specialisatie en expertise op het gebied van duurzaam en energie-efficiënte design. In deze foto zien we ook, naast de architect verantwoordelijk voor dit indrukwekkende ontwerp, hoe dit huis is omgevormd tot een futuristisch, modern ontwerp van binnen met behoud van het monumentale ontwerp van buiten.

Staal & glas

 door dgj
dgj

Urban Family House in Rotterdam

dgj
dgj
dgj

Hier zien we een ander aanzicht van het kenmerkende en meest opvallende deel van dit ontwerp waar we hierboven al wat van gezien hebben: de glazen vloer die direct onder het dakraam in dezelfde stijl is aangebracht. De stalen constructie waarop de vloer rust is weerspiegeld in het dakraam, en leidt het licht zo door het hele huis, zonder aan vloerruimte te verliezen. Hier zien we ook hoe bijzonder goed dit moderne element in harmonie is met het trappenhuis in originele stijl en zo de monumentale delen van dit huis integreert met de moderne touch van de architect.

De eetkamer

 door dgj
dgj

Es Zimmer

dgj
dgj
dgj

Hier zien we de stijlvolle, moderne atmosfeer die gecreëerd is door de renovatie van de prachtige houten vloer gecombineerd met eenvoudige, moderne meubels en neutrale kleuren. De decoratie die toegevoegd is door de details in deze ruimte maken de sfeer van deze eetkamer compleet.

De woonkamer

 door dgj
dgj

Living Room

dgj
dgj
dgj

In de woonkamer is met kleur en comfortabele meubels een warme, ontspannen ruimte gecreëerd waarin glazen deuren en de blanke muren voor ruimtelijkheid en moderniteit zorgen.

De keuken

 door dgj
dgj

Urban Family House in Rotterdam

dgj
dgj
dgj

Ook in de compleet verniewde keuken is met kleur en oog voor detail (let bijvoorbeeld op de lamp, die de inrichting van de zolderruimte weerspiegelt) een ruimtelijke maar ook gezellige sociale plek gemaakt die de retro design meubels in stijl tentoonstelt.

De badkamer

 door dgj
dgj

bathroom

dgj
dgj
dgj

Compleet vernieuwd is ook de badkamer, dat met de nieuwste design en techniek tot een comfortabel en vooral ook ruime, open ruimte is geworden.

De slaapkamer

 door dgj
dgj

Urban Family House in Rotterdam

dgj
dgj
dgj

De slaapkamer doet qua stijl denken aan de keuken en de eetkamer met het eenvoudige en neutrale kleurgebruik, gecombineerd met een warm houten vloer en designer details zoals de nachtlamp in deze foto.

De kinderkamer

 door dgj
dgj

Kinder Zimmer

dgj
dgj
dgj

Terug naar retrodesign maken de vrolijk bedrukte gordijnen en het bijpassende behang deze kinderkamer tot een speelse plek dat met praktische meubels tot een kinderparadijs geworden is.

De kelder

 door dgj
dgj

keller

dgj
dgj
dgj

De grootste verrassing in dit huis is wel de kelder, dat tot een ultramodern kantoor is omgebouwd. Stijlvolle inbouwkasten bedekken de muren, terwijl de vergadertafel, dat ook dienstdoet als tafeltennistafel, een praktische en ruime werkplek creëert dat in de weekenden en avonden gelijk dienst kan doen als speelruimte voor dit vijfkoppige gezin.

Ten slotte nog wat interessante technische weetjes: dit huis is het eerste in de straat dat volledig geïsoleerd is. Speciaal, dun isolatieglas is in alle bestaande ramen gemonteerd, waardoor de oorspronkelijke kozijnen van deze monumentale woning bewaard bleven. Ook de originele en kenmerkende bakstenen gevel is behouden, waardoor alleen isolatie binnenshuis mogelijk was. Dit is slim opgelost met een isolatiesysteem gebaseerd op cellulosevezel dat vocht doorlaat met behulp van een vocht regulerende kleipleister: een vernieuwende uitvinding dat indrukwekkende resultaten oplevert. Verder is de verwarming verbeterd door de installatie van een systeem dat de CO₂ uitstoot beperkt en warmteverlies vermindert.

Zo is dit monumentenpand met compleet behoud van de unieke geschiedenis omgetoverd tot een vernieuwd, gemoderniseerd, comfortabel en vooral uniek en stijlvol resultaat dat aan de strengste energie-eisen voldoet. Laat je hierdoor inspireren jouw Hollandse stadswoning een make-over te geven en wat internationale moderniteit in huis te halen!

Wat vind jij van deze renovatie? Deel je mening bij de reacties hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!