Een fascinerend sfeervol interieur in een oud huis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een fascinerend sfeervol interieur in een oud huis

Johan van Dijk Johan van Dijk
van dom arquitectura Landelijk
Loading admin actions …

Verbouwen van een oud huis is één stap, het inrichten is vaak nog veel moeilijker. Welke stijl er gehanteerd gaat worden is de meest ingewikkelde vraag. En stel je dan eens voor dat dit huis is een prachtig pittoresk Spaans bergdorpje gelegen is. Misschien worden de keuzes door deze ligging wel veel beperkter of zal dat juist niet zo zijn? We weten in ieder geval nu al dat jij je zult verbazen over de inrichting van dit huis. Laten we snel eens gaan kijken hoe het werk van de architecten van Dom er uit is komen te zien.

In de bergen

Prachtig in de bergen gelegen ligt dit schitterende dorpje. Het ziet er heel erg authentiek en pittoresk uit. Het lijkt bijna of de tijd hier stil heeft gestaan. En dat maakt het juist ook zo aantrekkelijk om hier te gaan wonen. Toerisme is hier amper en je kunt hier leven met de rust en de natuur. Een mooi opgeknapt huis is een erg mooi bezit om op een plek als deze te hebben.

Binnenplaats

Prachtig aan een binnenplaats gelegen zie je twee woningen. Het iets lagere woongedeelte aan de rechterkant is waar wij zo meteen binnen gaan kijken. Het ultieme vakantiegevoel krijg je al door naar dit huis te kijken. En al ziet het geheel er behoorlijk authentiek uit, de nieuwe luiken verraden dat er hier flink opgeknapt is.

Sfeer

Voor we binnen gaan kijken, zie je hier nog een prachtig sfeerbeeld aan de buitenkant van het huis. Een natuurstenen muur en een prachtige oude deur laten de sfeer heel goed zien. Maar het geeft ook aan hoe ontzettend zorgvuldig en grondig deze woning gerenoveerd is. Dit huis kan er weer jaren tegenaan!

Verrassende woonkamer

Een interieur als dit had je vast niet verwacht. Er is namelijk gekozen voor een fascinerende eclectische inrichting en dat heeft een zeer verrassende woonkamer opgeleverd. Landelijke, moderne en industriële elementen vormen de basis onder het eclectische interieur. Het levert een heel bijzonder beeld op, zeker als je de omgeving waarin dit huis is gelegen in je achterhoofd houdt. Vooral de grote eettafel in het midden trekt ook de aandacht: hier kan een heel groot gezelschap aanschuiven voor een leuk diner.

Verschillende opstellingen

We zien dezelfde ruimte, maar nu met onze blik op de keuken gericht. En valt je er ook iets op aan de eettafel? Voor deze foto zijn de vele stoelen vervangen door één bankje. Aan de bewoners is natuurlijk de keuze welke opstelling ze het mooiste vinden. Deze oplossing geeft wat meer ruimte, terwijl de opstelling met vele stoelen juist geschikt is als er meerdere mensen komen logeren. De minimalistische keuken is zo’n ander element dat de aandacht trekt. Het maakt het dynamische beeld van deze ruimte helemaal af.

Naar boven

Het trappenhuis laat weer een hele andere kant van het huis zien. Hier is voor iets meer kleur gekozen dan net in de grote leefruimte te zien was. Er is niet gekozen voor een authentieke trap, maar juist voor een veel moderner geheel. De vrolijke kleuren op de vloer geven echter wel een klein Mediterraans tintje.

Slaapkamer en badkamer

Het moderne en industriële karakter is duidelijk aanwezig in deze slaapkamer, die door middel van een schuifdeur verbonden is met een badkamer. Alleen de oude houten dakconstructie verraadt hier dat je in een oud huis bent, verder is dit een zeer eigentijdse ruimte. Het tekent schitterend het interieur van dit huis. Een hele fraaie oplossing om een oud huis op deze manier in te richten!

Ben jij een fan van moderne of eclectische interieurs in een oud huis? Deze woning zal je dan ook zeker leuk vinden om te bekijken!

Aangenaam verrast door dit bijzondere interieur? We horen graag wat jij er van vindt!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!