Huishoudelijke klussen die je mooi en gelukkig maken! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Huishoudelijke klussen die je mooi en gelukkig maken!

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Woonvilla Blaricum Moderne keukens van Kabaz Modern
Loading admin actions …

Als je het goed aanpakt kunnen de dagelijkse klussen in je huishouden je fit en vrolijk houden. Het grasmaaien, je bed opmaken en de keuken opruimen bijvoorbeeld. Zie het niet meer als vervelende huishoudelijke kwarweitjes, maar houd vooral voor ogen dat ze goed voor je gezondheid en je stemming zijn. Doe alles intensief en net iets langer dan noodzakelij en je zult zien dat je conditie met de dag beter wordt en je 's ochtends enthousiast en vrolijk je nieuwe dag tegemoet gaat. Benieuwd hoe dit precies werkt! We vertellen je alles in dit Ideabook!

Tegen stress: mindfull afwassen

Moderne keukens van homify Modern

Voel je je angstig of gestrest dan wil het wel eens helpen om de aanwas te doen. Was af met aandacht. Ruik de geur van het sopje, voel de aangename temperatuur van het water en maak de borden, het bestel, de glazen en pannen grondig schoon. Poets alles tenslotte met een theedoek glimmend droog en weg is je stress. Onderzoek heeft uitgewezen dat het echt helpt! Mensen die aandachtig afwassen verlagen hun nervositeit met ruim zevenentwintig procent. En ontstaan niet de beste gesprekken tijdens de afwas?

Voor meer productiviteit: een opgeruimd bed.

modern  door Loaf, Modern Hout Hout
Loaf

Antoinette bed in scuffed grey

Loaf

Begin je dag met een mooi opgemaakt bed. Je slaapkamer ziet er niet alleen gelijk opgeruimd uit, maar deze eenvoudige handeling heeft ook een positief effect op de dingen die je hierna gaat doen. Even je bed glad strijken en je gaat fluitend naar je werk, doet terloops boodschappen en ruimt blijmoedig je huis op. En als we de deskundigen mogen geloven, geeft het opmaken van je bed je een gevoel van welzijn en en slaapt je er ‘s avonds lekkerder door.

Voor een gevoel van geluk: de geur van vers gemaaid gras

VILLA DE WAARD MENSINK, Ijburg, Amsterdam KENK Architecten Moderne tuinen van KENK architecten Modern
KENK architecten

VILLA DE WAARD MENSINK, Ijburg, Amsterdam KENK Architecten

KENK architecten

Iedereen kent de geur van pas gemaaid gras. Het roept herinneringen op aan vroeger. Toen de voetbalvelden nog uit echt gras bestonden en elke tuin een mooi groen tapijt had. Van de geur die vrijkomt na het maaien van gras worden we blij, ontspannen en vrolijk. Heb je geen gras of is gras maaien niet je grootste hobby. De geur van gras kun je ook kopen in een flesje. Zo profiteer je wel van de voordelen maar hoef je zelf niet de tuin in.

Middel tegen depressie: tuinieren

Bloementuin bij carre boerderij Landelijke tuinen van Hoveniersbedrijf Guy Wolfs Landelijk
Hoveniersbedrijf Guy Wolfs

Bloementuin bij carre boerderij

Hoveniersbedrijf Guy Wolfs

Het is wetenschappelijk bewezen. Tuinieren is gezond voor je. Onkruid wieden, je gras maaien of aan een roos ruiken van rozen. Het verlaagt je bloeddruk, verhoogt je hersenactiviteit en je word er blij en vrolijk van. Zelfs kijken naar een tuin kan al een positief gevoel geven.  Dus heb je een voorjaarsdip? Ga een paar uur per week tuinieren. Je zal merken dat je je na verloop van tijd veel beter gaat voelen!

Calorieën verbranden met tuinieren

Rijke beplanting die aansluit bij de polder- en weidekarakter Minimalistische tuinen van Andrew van Egmond (ontwerp van tuin en landschap) Minimalistisch
Andrew van Egmond (ontwerp van tuin en landschap)

Rijke beplanting die aansluit bij de polder- en weidekarakter

Andrew van Egmond (ontwerp van tuin en landschap)

Met de hand de haag snoeien, het gras maaien, snoeien en onkruid wieden. Het zijn allemaal klussen waarmee je enorm veel calorieën mee verbrandt. Met een uur tuinieren verbrandt je Bijma net zo veel als een bezoekje aan de fitness (440 calorieën per uur). En omdat je lekker in de buitenlucht werkt, krijg je meer zuurstof en vitamine D binnen.

Gezonder eten: opgeruimde keuken

Heerlijke keuken met mooi eiland Moderne keukens van Kabaz Modern
Kabaz

Heerlijke keuken met mooi eiland

Kabaz

Uit recent onderzoek is naar voren gekomen dat een chaotische keuken overgewicht in de hand werkt. Rommel op je aanrecht, een vieze koelkast en ongeorganiseerde keukenkasten nodigen nu eenmaal niet uit tot het koken van gezonde maaltijden. Wil je dus makkelijk gewicht verliezen. Houd je keuken schoon en opgeruimd!

Een opgeruimd en net huis maakt je dagelijkse leven sowieso een stuk makkelijker en prettiger. Tips over hoe je je huis het beste organiseert lees je in dit Ideabook.

De geur van citroen: voor een goed humeur

De geur van citroen is een aangename en frisse geur. Tien minuten schoonmaken met een schoonmaakmiddel met een citrusgeur en je voelt de spanning, verwarring, angst en vermoeidheid uit je lichaam stromen. Zo sla je twee vliegen in een klap. Jij een goed humeur en je huis blinkend schoon.

Is je keuken niet handig ingericht, ben je altijd iets kwijt of ben je toe aan een nieuwe. Vraag een van onze professionals om advies. Ook een goede indeling van je keuken draagt uiteindelijk bij aan je kookplezier.

Welke huishoudelijke klus maakt jou vrolijk?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!