Schitterend gelegen moderne villa met unieke zwembaden | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Schitterend gelegen moderne villa met unieke zwembaden

Johan van Dijk Johan van Dijk
Minimalistische huizen van LIGHTEN Minimalistisch
Loading admin actions …

Moderne architectuur op afgelegen plekken kan vaak een schitterend plaatje opleveren. En dat geldt dan ook zeker voor het project dat we nu gaan bekijken. We moeten echter een heel end reizen om deze villa te kunnen bekijken, hij is namelijk gelegen in de binnenlanden van Colombia. Als je na een lange reis op deze plek zou arriveren dan wil je bijna niet weer weg. En het valt niet te ontkennen dat de bijzondere zwembaden daar ook wel een beetje voor zorgen. En voor de verandering bekijken we dit project niet vanuit het oogpunt van architectuur, maar we bekijken vooral het werk van de lichtdesigners van Lighten.

Adembenemende omgeving

Minimalistische huizen van LIGHTEN Minimalistisch

Al is deze villa zelf een prachtig stukje architectuur, de adembenemende omgeving is toch hetgeen dat in eerste oogopslag het meeste opvalt. Het glooiende landschap neemt de woning gek genoeg op. Het blauwe zwembad en het witte huis lijken wel een moderne weerspiegeling van de wolken.

Moderne oase

Minimalistische zwembaden van LIGHTEN Minimalistisch

In de inleiding kwam al aan de orde dat we vooral vanuit het perspectief van lichtontwerp naar deze woning zouden gaan kijken. Dit schitterende plaatje van een moderne oase laat precies zien hoe een uitgebalanceerd lichtplan er uit moet komen te zien. Het ontwerp van het huis komt duidelijk naar voren, maar ook de bestrating en beplanting is op een schitterende manier uitgelicht.

Het grote zwembad

Minimalistische zwembaden van LIGHTEN Minimalistisch

Verlichting ontbreekt ook uiteraard niet in het grote zwembad. Om de waarde van deze woning echter goed in te kunnen schatten, kunnen enkele afbeeldingen die bij daglicht zijn gemaakt natuurlijk ook niet ontbreken. Dit schitterende overloopzwembad is een prachtig modern bassin in een natuurlijke en landelijke omgeving.

Onder de wolkenlucht

Minimalistische huizen van LIGHTEN Minimalistisch

Voor we het zwembad in het donker zien, genieten we nog even van deze plek onder een prachtige blauwe lucht. Zelfs mensen die niet gek op zwemmen zijn, zouden hier maar wat graag een duik nemen. Tenzij je hoogtevrees hebt natuurlijk!

Zwemmen in het donker

Minimalistische huizen van LIGHTEN Minimalistisch

Ook het grote zwembad is natuurlijk in het donker op een prachtige manier verlicht. Zwemmen in het donker krijgt op die manier een extra dimensie. En kijk ook hoe luxe het zwembad er op deze manier uitziet. Erg leuk trouwens ook zo’n bruggetje van stapstenen in het midden.

Binnenbad

Minimalistische zwembaden van LIGHTEN Minimalistisch

De titel verklapt al dat er nog een zwembad in het huis aanwezig is. Weliswaar een klein exemplaar, maar zeker niet minder uniek. Het bad bevindt zich in de badkamer, maar kan door middel van schuifdeuren ook onderdeel van het terras uitmaken. Het is maar net wat je wilt. Wil je privacy in de badkamer dan doe je de deuren en gordijnen dicht, en als je hier met meerdere mensen wilt zitten dan doe je dat juist niet.

Sterrenhemel

Minimalistische badkamers van LIGHTEN Minimalistisch

Ook het kleine bad heeft een kleine extra waar het gaat om verlichting: een prachtige sterrenhemel die geprojecteerd wordt op het plafond.

Terras

Minimalistische zwembaden van LIGHTEN Minimalistisch

Het terras staat natuurlijk ook uitgebreid in het licht. Uiteraard kunnen de bewoners zelf bepalen hoe fel of zacht de verlichting ’s avonds is. Want het kan natuurlijk ook erg fijn zijn om in een prachtige donkere omgeving naar een fascinerende sterrenhemel te kijken. (En dan bedoelen we niet die van de badkamer!)

Rond het vuurtje

Minimalistische huizen van LIGHTEN Minimalistisch

Dit is toch wel de meest betoverende plek om ’s avonds te kunnen zitten. Lekker rond een vuurtje genieten van een lekker drankje, aangenaam gezelschap en een behaaglijke warmte na een frisse duik in het zwembad. Het vakantiegevoel kan niet beter zijn!

Wonen in een prachtig huis als dit, in combinatie met de schitterende omgeving en niet te vergeten het uitgebalanceerde lichtplan, is een ongelofelijke luxe. Is je interesse in huizen als deze gewekt? We laten je dan ook graag dit bijzondere huis zien.

Ben je heel erg geinspireerd geraakt door deze omgeving? We horen jouw mening graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!