Voor en Na: landelijke ruïne wordt bijzonder onderkomen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: landelijke ruïne wordt bijzonder onderkomen

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van Atelier do Corvo Modern
Loading admin actions …

Een heel erg oud huis opknappen, is vaak een ontzettend leuke opgave. Maar in sommige gevallen kan een zwaar vervallen huis juist een bepaalde charme uitstralen. In het geval van een verbouwing of restauratie is het dan ook vaak zonde om dat karakteristieke element helemaal weg te halen. De juiste architect verstaat de kunst van een restauratie in stijl dan ook erg goed. In dit geval is de oude sfeer behouden gebleven en is aangevuld op een zeer unieke landelijke en tegelijk ook minimalistische manier. Vind je het moeilijk om je daar een voorstelling van te maken? De beelden van dit huis, dat volgens de plannen van de Portugese experts van Atelier do Corvo verbouwd is, laten zien wat we met die bijzondere sfeer bedoelen.

Voor: zwaar vervallen berg stenen

Zie je die zwaar vervallen berg stenen in het midden van de foto? Het is een gedeelte van deze oude boerenwoning in een pittoresk bergdorpje in Portugal. Een charmant en aantrekkelijk beeld, maar voor bewoning natuurlijk totaal ongeschikt. Maar aangezien de sfeer er al is, is de vraag vooral hoe die sfeer behouden is gebleven na de renovatie. We gaan dan ook gelijk door naar de huidige situatie.

Na: oud en modern

Een eerste blik op het pas opgeleverde huis laat gelijk die aantrekkelijke eclectische combinatie zien die perfect eer doet aan het oorspronkelijke karakter van het huis. De oude muren zijn voorzien van grote en sobere nieuwe ramen. Het metalen balkon heeft een industriële uitstraling en past daardoor prima bij het robuuste voorkomen van de woning.

Romantische ingang

Een entree van een huis ziet er zelden zo romantisch uit als hier. De Zuid-Europese landelijkheid komt je hier van alle kanten tegemoet. Alleen als je een glimp opvangt van de vernieuwingen die binnen plaats hebben gevonden, zie je dat je in het heden bent. Anders had je toch zeker gedacht dat je naar een plaatje uit vervlogen tijden zat te kijken.

Op de rotsen

Achter de voordeur bevindt zich een zeer bijzondere houten trap, die duidelijk minimalistisch is geïnspireerd. Enerzijds valt deze trap op door het afwijkende uiterlijk, maar het knappe is dat die weinig afleidt van de prachtige rotsen die je beneden ziet. Het is een schitterend bijeffect van de ligging van dit huis in de bergen. Meer versiering en inrichting is ook niet nodig, daar zorgen de rotsen wel voor!

Overzicht

Uiteraard moet er nog wel iets meer ingericht worden in het huis, maar veel zal daar zeker niet voor nodig zijn. Je ziet namelijk niet vaak dat een huis zonder enige versiering zo ontzettend veel sfeer kan hebben.

Hout

Op de bovenverdieping is er voor gekozen om met heel veel hout te werken. Van de oorspronkelijke structuur van de woning is hier een stuk minder te zien, maar toch hebben ze ook hier de sfeer goed vast weten te houden. Stel je toch eens voor dat je na een prachtige tocht door de Portugese binnenlanden hier aangenaam kunt overnachten. Heerlijk in een ongerept gebied waar de toeristen op één hand te tellen zijn.

Dakconstructie

Op de vorige foto zagen we weinig authentieke elementen, maar als je iets meer naar boven gaat kijken, dan zie je wel degelijk de gerestaureerde houten dakconstructie. En dat is juist het leuke van dit huis: waar je ook bent in de woning, je blijft altijd dicht bij de oorspronkelijke structuur. Wij zijn helemaal verkocht en zouden hier graag op vakantie gaan!

Oude ruïnes die in een hedendaagse woning veranderen zijn vooral in Zuid-Europa veel te vinden. Wil jij op dit gebied meer inspiratie opdoen? Dit project zal je dan ook zeker aanspreken.

Vind jij ook dat de sfeer zo goed bewaard is gebleven? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!