Designs voor bakstenen muren | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Designs voor bakstenen muren

Sander Weijers Sander Weijers
Moderne eetkamers van SONJA SPECK FOTOGRAFIE Modern
Loading admin actions …

Rauw, stoer en industrieel. Bakstenen zijn niet alleen geschikt voor buitenmuren, een bakstenen muur of vloer geeft een kamer of leefruimte vaak net dat extra beetje pit. Omdat een bakstenen muur of vloer in vrijwel in iedere ruimte van een huis past, is het een ideaal materiaal om mee te experimenteren. In dit ideabook worden daarom tien verschillende bakstenen designs besproken, zowel ruw als landelijk, zowel in eetkamers als in badkamers.

Eenstemmigheid

De bakstenen muur op deze foto laat zich in de woon/eetkamer zien. Hoewel de bakstenen muur en de openhaard een landelijk imago hebben, is in deze ruimte goed te zien dat de twee prima in moderne stijl passen. Juist het contrast tussen de moderne meubels, zoals de zwarte lampen boven de eettafel, en de bakstenen muur dat deze ruimte zo uniek maakt. Het heeft het beste van beide werelden, de grove muur en de verfijnde vormen van moderne meubels worden zo optimaal in overeenstemming gebracht. Een prachtig eenstemmigheid.

Een ruimte waar doorgaans niet zo snel de aandacht naar uit gaat. Echter spring deze hal met trap eruit door het grove design van de bakstenen muur. De bakstenen zijn grijs getint, waardoor het gehele trap gedeelte eenheid uitstraalt. Wat opvalt is dat de losse bakstenen uit de muur lijken te springen. Hierdoor wordt een fraaie tegenstelling gecreëerd, met aan de ene kant de bakstenen muur gekenmerkt door het relief, en aan de andere kant de gladde, industrieële muur.

Horizontaal en verticaal

Hoewel deze foto niet duidelijk laat zien in wat voor een ruimte deze muur zich bevind, springt het schijnbare chaotische design in het oog. De combinatie van horizontaal en verticaal gelegen bakstenen, maakt het dat deze muur interessant is voor verschillende ruimtes in het huis. Zo zal deze bakstenen muur in combinatie met bijvoorbeeld een losstaande badkuip of een stalen bureau een prachtige badkamer of werkkamer tot leven roepen.

Net iets anders

Op deze foto is misschien geen bakstenen muur te zien, het bevat echter wel een zeer interessant design voor een stenen muur. Hier is duidelijk sprake van een buitenmuur, waar stenen van verschillende grootte en vorm door elkaar zijn geplaatst. Het resultaat: een speelse doch afgemeten uitstraling. Hoewel het kastje voor de muur eenzaam aan doet, zal bij deze muur bijvoorbeeld een authentieke steenoven niet ongepast zijn. Een heerlijk design dus om mee te combineren en verschillende stijlen uit te proberen.

Bakstenen design met reliëf

Moderne muren & vloeren van homify Modern

Het eerste wat deze foto oproept is: wauw! Een voortreffelijk design waarin de afwisseling van relief een prominente rol speelt. Een prachtig ontwerp voor een buitenmuur in de tuin of rondom het huis. Naast het feit dat deze muur op zichzelf gevarieerd en fantasierijk oogt, levert het contrast met de andere muren een geweldig plaatje op. Simpel doch doeltreffend, dit bakstenen ontwerp voor een muur is een streling voor het oog. Kijk voor meer inspiratie naar de ontwerpers XVW Architectuur.

Verfijnde afwerking

In tegenstelling tot de voorgaande foto's, waarin het bakstenen design voornamelijk een rauw en industrieël gevoel oproept, laat deze foto zien dat het ook anders kan. Deze muur heeft door de glanzende afwerking juist een meer verfijnde uitstraling. Door de combinatie met de sierlijk witte vloer, verliest deze muur echter niet al zijn rauwheid. Waar andere bakstenen designs soms een meer landelijke uitstraling hebben, geeft dit ontwerp meer ruimte om moderne stijlen in te verenigen. Dit komt goed naar voren door de speelse goudgele rand die de muur en de vloer tot een geheel brengt.

Baksteen en andere stijlen

Wat in deze foto van een bakstenen buitenmuur opvalt is niet zozeer de muur op zichzelf. Eerder het opmerkelijke samen gaan van de ruwe muur en andere, geel afgewerkte, buitenmuur. Net als op eerdere foto's leidt dit tot een opmerkelijke combinatie van verschillende stijlen. Hoewel het bakstenen design op deze foto in eerste instantie dus niet eruit springt, laat de foto zien op welke manier een bakstenen buitenmuur kan worden verenigd met andere kleuren en stijlen muren. Hiermee wordt de bakstenen muur een statig symbool te midden van verzameling bouw stijlen.

Steen in de badkamer

Wat betreft bakstenen muren binnenshuis zal misschien niet direct worden gedacht aan het plaatsen ervan in de badkamer. Deze foto laat echter zien dat een bakstenen design prima past in een strak, moderne stijl. De strakke scheiding tussen de grijs/bruin getinte stenen wand en het subtiel afgewerkte witte vlak erboven geeft deze badkamer een chic, eigentijds karakter. Let daarnaast op de unieke vereniging met het eruit springende hout van de badkuip. Het is het palet van ruwe kleuren van het bakstenen design en de warme uitstraling van dit hout dat een natuurlijk gevoel tot stand brengt in deze badkamer.

Natuurlijke grondstoffen

Landelijk. Het eerste gevoel dat deze foto oproept. Een ambtelijke steenoven met bijpassende houten kastje met als achtergrond, jawel, een bakstenen binnenmuur. De foto laat op deze manier duidelijk zien dat een bakstenen design een ideaal decor vormt voor een landelijke stijl. Steen en hout als natuurlijke grondstoffen worden op een authentieke wijze verbonden. Hoewel het bakstenen design onomstotelijk eenvoudig oogt, wordt deze simpelheid precies op de juiste manier teweeggebracht. Het is het gevoel van thuiskomen terwijl de geur van avondeten in de kamer hangt.

Contrasterende motieven

De hoogte in. Dat lijkt het design van deze bakstenen buitenmuur te willen suggeren. De verticaal geplaatste stenen worden op een speelse wijze in grootte afgewisseld. Hiermee wordt het motief van de muur ernaast goed doorgezet. Dit gaat niet ten koste van het prominent aanwezige contrast tussen de twee thema's. De foto is op deze manier een exemplarisch voorbeeld van hoe verschillende bakstenen designs door elkaar kunnen worden gebruikt, zonder dat eenstemmigheid verloren gaat. Hoewel het hier een buitenmuur betreft, kan de foto inspiratie geven om op een levendige wijze diverse bakstenen designs te combineren.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!