Voor en Na: een nieuw leven voor een oude loods

Johan van Dijk Johan van Dijk
Loading admin actions …

Bij homify nemen we vaak een kijkje bij bestaande woningen en laten je vervolgens zien hoe een verbouwing of herinrichting een huis verfraaid heeft. In dit geval is het ietsje anders, want de oorspronkelijke functie van dit bouwwerk heeft niets met wonen te maken. Het is namelijk een oude loods! De voormalige opslagruimte is echter een schitterende woning geworden. Dit is een schitterend voorbeeld van de innovatieve en creatieve inslag die vaak bij Japanse architecten te zien is. We bekijken eerst enkele afbeeldingen van de oude situatie en gaan daarna het huis bekijken.

Voor: industriële allure

Het leuke van deze loods is dat zelfs in de oude situatie er al sprake was van enige industriële allure. Het was vooral de omgeving die er nog al rommelig en weinig aantrekkelijk uitzag. Maar ook de buitenkant van de loods kon op sommige punten wel een opknapbeurt gebruiken.

Voor: mogelijkheden en ruimte

Aan de zijkant van het gebouw zie je pas echt goed hoe ontzettend veel ruimte deze loods biedt. En al is de omgeving hier nog niet aangepakt, met de landelijke sfeer die hier al heerste, kon men heel goed uit de voeten. Je hebt vast zelf ook al bijna de neiging om al een plan voor dit bouwwerk te gaan bedenken!

Voor: romantische opslagruimte

Zelden ziet de ‘voor-foto’ er zo romantisch uit als deze. Als woning is het in de oude situatie natuurlijk niet geschikt, maar je ziet gelijk al allerlei elementen die kunnen blijven om een mooie basis van een woning te vormen. Het is bijna zonde om deze charmante ruimte te moeten ontruimen, maar als je ziet hoe het eindresultaat van de verbouwing ziet, dan weet je gelijk dat de sfeer heel goed bewaard gebleven is.

Na: eclectisch uiterlijk

Op deze foto is de verbouwing afgerond en zien we de geheel vernieuwde loods, nu met woonbestemming. De buitenkant wordt nu gesierd door een eclectisch uiterlijk. Het industriële aspect is zeker nog aanwezig, maar heeft ook een modern element gekregen. We kunnen daar ook nog een landelijk aspect aan toevoegen als we kijken naar de mooie landelijke en natuurlijke omgeving.

Na: stoer

Vanuit een iets ander perspectief zie je ook hoe stoer deze woning eigenlijk is. Juist in Aziatische landen zie je vaak wat ‘zachtere’ woningen, maar dat is hier niet het geval. Het robuuste uiterlijk straalt aan alle kanten van het huis af.

Na: sfeer

Bij de voordeur van het huis zie je pas echt hoe goed men de oude sfeer heeft weten vast te houden. Het vele hout voor de houtkachel, dat rond het huis en hier op deze plek opgeslagen ligt, zorgt dat het landelijk-industriële gevoel heel erg sterk aanwezig blijft. En het huis zelf lijkt hier als het ware in de loods gebouwd, zonder de oorspronkelijke constructie aan te tasten.

Na: rond de houtkachel

De houtkachel is een prachtige centrale plek in de woonkamer geworden. Daaromheen is een prachtig interieur ontstaan, dat net als de buitenkant van het huis een hoog eclectisch gehalte heeft. Vooral de prachtige keuken is daarbij een blikvanger geworden.

Na: oorspronkelijke constructie

Je ziet hier zo mooi de oorspronkelijke houten constructie van het huis. De kleurstelling van nieuwe houten elementen, zoals de deur en de trap, sluit daar perfect op aan.

Na: nog meer sfeer

Het woord sfeer wordt misschien bij dit huis wel extra veel gebruikt, maar je kunt er dan ook niet omheen. Deze prachtige multifunctionele ruimte is ook weer zo mooi uitgebalanceerd. Er is hier een schitterend resultaat bereikt.

Ben je erg benieuwd geworden naar een vergelijkbaar project? Neem dan ook bij dit huis een kijkje.

Enthousiast geworden over deze bijzondere woning? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!