De Leukste Interieurs met een Bureau in de Woonkamer

Tiewen Visser Tiewen Visser
GANTZ - Bücherregal nach Maß in Berliner Altbau, GANTZ - Regale und Einbauschränke nach Maß GANTZ - Regale und Einbauschränke nach Maß Minimalistische studeerkamer Houtcomposiet Wit
Loading admin actions …

Misschien werkte je al thuis of ben je pas sinds vorig jaar begonnen met het werken vanuit je eigen woning. Hoe dan ook, thuiswerken wordt steeds normaler en veel bedrijven hebben al aangegeven in de toekomst meer hybride te gaan werken.

Thuiswerken heeft als voordeel dat je niet hoeft te reizen naar je werk. Je houdt zo veel meer over voor andere zaken in het leven en je hebt dus meer vrije tijd. Je bent ook vaker thuis, waardoor je lekker kunt genieten van je mooie interieur. Thuiswerken heeft dus veel voordelen!

Bureau in woonkamer

Niet iedereen heeft de beschikking tot een aparte kantoorruimte in huis. Je zult soms moeten roeien met de riemen die je hebt. Dat betekent ook dat je waarschijnlijk vaker aan je bureau in de woonkamer zult zitten. In dit artikel leggen we je uit op welke manieren je het bureau in de woonkamer kunt integreren en geven we je ook nog wat woonkamerinspiratie mee.

Het gezellige wandbureatje

Meestal zul je je thuiswerkplek tegen de wand zetten. Dat neemt het minste ruimte in in de woonkamer en zorgt er ook voor dat je de wand goed kunt gebruiken om bijvoorbeeld (kantoor)spulletjes op te bergen.

Dit zeer leuke en knusse bureautje aan de wand laat zien hoe je de werkplek ondanks de aanwezigheid van typische werkelementen zoals een monitor en een bureaustoel heel soepel in je interieur kunt verwerken. Plaats bijvoorbeeld bloemen op je bureau of hang wandplankjes op met leuke spullen.

Soms kun je ook een prikbord of wandrek ophangen om leuke spullen of fotootjes ophangen om je bureau gezelliger en persoonlijker te maken. Ook een lichtsnoer of misschien zelfs gedroogde planten kun je aan zo'n wandrek ophangen voor meer sfeer.

Houd het simpel

Niet iedereen wil het bureau in de woonkamer uitdossen met spullen en accessoires. Dat hoeft ook niet altijd. Als je houdt van een modern of minimalistisch interieur is de oplossing op deze foto geweldig. Als bureau is een gewone stoere tafel gebruikt met een metalen blad en poten. De kleur van de tafel blendt goed met de rest van het interieur. De stoelen die bij dit bureau zijn gezet hadden ook aan een eettafel gebruik kunnen worden. Door te kiezen voor zulke stoelen heb je misschien niet het gemak van een ergonomische bureaustoel, maar het ziet er wel wat minder 'bureau-achtig' uit in je woonkamer. Het kantoor mengt zich daardoor veel beter in je interieur.

Een strak bureau

Is het een bar een keukenblad of toch een bureau? Het is toch echt dat laatste. Dit bureau laat zien hoe je met slimme oplossingen van een interieurdesigner of architect je bureau helemaal in het interieur kan laten opnemen! Zelfs de lamp die er boven hangt is geïntegreerd in het interieur. Zo hoeft je niet eens meer te kiezen voor een aparte bureaulamp. Omdat het bureau wat hoger is, zal je moeten kiezen voor een bureaustoel of stoel dat ook een hoger profiel heeft. Het geeft je ook de mogelijkheid om met een vrij simpele laptopsteun een staand bureau te maken. Dit zou volgens experts beter zijn voor je lichaam en houding dan de hele dag op een stoel zitten.

Integreer je bureau als een tv-meubel

TV-meubels en tv-kasten zijn zeer populair in de Hollandse huiskamers om spullen op te bergen en de radio- en televisie-apparatuur in te zetten. Sommige tv-meubels of kasten kunnen ook geschikt zijn als bureau. Dat laat dit mooie chique thuiswerkplekje zien. Deze wandkast heeft spotjes ingebouwd en is gemaakt van een mooi gelakt hout. Het bureau lijkt zo helemaal te passen in het interieur en hangt er niet een beetje bij. Match ook gerust de stoelen die je kiest voor het bureau met de kast. Zo behoud je meer rust in het geheel.

Gezellig aan tafel

Sommige mensen werken aan tafel. Hoewel dat vaak een noodgedwongen keuze is, kan het samen werken aan een grote tafel leuker uitpakken dan je dacht. Je hebt op die manier toch je eigen mini-kantoortuin in de familie.

Mocht je de ruimte hebben in je woning een grote eettafel neer te zetten als bureau, doe dat dan ook gerust. Je kunt hier ook voor kiezen als je een klein gezin bent of zelf samen woont of alleen bent en maar een deel van een enorme eettafel in beslag neemt als werkplek. Zo houd je altijd genoeg plaats over om te eten of andere persoonlijke dingen te doen en hoef je niet continu te slepen met laptops en snoeren.

Wil je de laptops toch opbergen? Koop dan misschien een holle tafel met lades of andere opbergruimte.

Benut de ruimte

Het kan gebeuren dat je een grote woonkamer hebt en toch niet veel ruimte verder in je huis om een apart kantoor kwijt te kunnen. Durf in dat geval de ruimte in je woonkamer gewoon te benutten! Dit mooie ruimtelijke kantoor laat zien hoe je ruimte op een originele manier benut. Het kantoor is uitgerust met een mooie designlamp en een groot rond kleed om de ruimte extra te benadrukken. Door te kiezen voor witte kleuren accentueer je de ruimte nog beter. Ook de keuze voor de massieve bureautafel laat zien dat je gedurfde keuzes kunt maken in een ruim interieur.

Zet je bureau in een hoekje

Deze woonoplossing laat zien hoe glazen deuren en wanden een kantoorruimte bij je woonkamer kunnen betrekken maar ook apart kunnen zetten daarvan. Deze opstelling is bijvoorbeeld ideaal als je weinig ruimte hebt voor een kantoor en een klein stukje van je woonkamer wilt opofferen daarvoor. Door een glazen wand of schuifdeuren te kiezen zoals in een oude jaren 30-woning, kun je toch aparte 'hokjes' creëren zonder het licht of de ruimte te doorbreken.

Pontificaal in de woonkamer

Deze bureau-opstelling laat zien hoe een werkplek gerust pontificaal in de woonkamer kunt zetten, zolang je maar let op de aankleding, kleur en stijl. Doordat de stoel en tafel zo goed passen bij de rest van de meubels in de woonkamer, valt veel minder op dat er een apart bureau staat.

Een bureau met een uitzicht

Deze oplossing voor een thuisbureau vinden we helemaal geweldig! Heb je een serre of grote ramen met een uitzicht op je tuin? Durf dan gerust je bureau daar neer te zetten en je kunt tijdens het werken lekker naar buiten kijken en helemaal tot rust komen terwijl je moeilijk opdrachten voor je baas afrondt. In de zomer kun je bovendien de tuindeuren helemaal opengooien en lekker genieten van de geuren van vers gras, bloemen en bladeren.

Een rustig geheel

Dit leuke thuisbureau laat zien hoe een werplek op een heel simpele manier in je woonkamer gezet kan worden. Het is daarbij vooral belangrijk niet overdadig accessoires te gebruiken en het geheel rustig te houden. Kies voor weinig kleuren en laat alleen een bepaald voorwerp of een wanddecoratie eruit knallen. In de foto is dat natuurlijk de bank.

Een knus bureau achter de deur

Dit knusse bureautje gebruikt optimaal de ruimte en is qua kleur en keuzes voor materiaal helemaal passend in het interieur. Het is sowieso belangrijk om te bepalen of je bureau goed past in je woonkamer. Meet daarom altijd de woonkamer op en het bureau wat je wilt kopen ook. Misschien kun je het zelfs uittekenen op een plattegrondje en bepalen waar en hoe je bureau neer gaat zetten. Zo weet je altijd of het past en niet raar zal staan in de woonkamer.

Gebruik de lengte van je woning

Een andere tip die we je mee willen geven is om de ruimte helemaal te benutten. We hadden je al verteld dat je een ruime woonkamer vol kunt benutten of juist kunt kiezen voor glazen wanden of doorkijkjes waar achter je het thuiskantoor vestigt.

Sommige huizen hebben echter zeer langwerpige vormen. Een bureau kan dan een ideale ruimteoplossing zijn. heb je bijvoorbeeld veel lengte tussen je woonkamer en je keuken waar je eigenlijk niets mee doet, zet er dan een lang bureau tegen de muur met een aantal stoelen en deze plek is niet alleen een lelijke lege ruimte meer maar ook nog eens heel praktisch ingericht.

Het ultieme designbureau

Deze schitterende thuiswerkplek laat zien hoe je een bureau helemaal kunt laten blenden met je woonkamer en tegelijkertijd ook zeer stijvolle en moderne woonkeuzes te maken. Het wit met de subtiele vintage elementen van het kastje en de stoelen maken dit tot een bijna perfect Scandinavisch interieur. Het valt niet eens op dat er een monitor in de kamer staat!

Een ordnerkast

Het is misschien geen bureau, maar deze kast vol kantoorspullen ziet er toch zeker zo leuk uit als een boekenkast? Durf je bureauspullen dus gerust uit te stallen in de woonkamer. Zolang je ze maar op een goede manier ordent en zorgt voor een bepaalde stijl in de kast, hoef je die ordners echt niet altijd in een afgesloten kast of lade te plaatsen.

Welke thuiswerplek vind jij het mooiste?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine