Een huis gemaakt van licht | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een huis gemaakt van licht

Stoa. Stoa.
Moderne keukens van HYLA Architects Modern
Loading admin actions …

Het indrukwekkende huis dat we vandaag aan je laten zien is door Hyla Architects gebouwd en lijkt wel gemaakt van licht. Het huis telt twee verdiepingen en is een juweeltje in het stedelijke landschap van Singapore. Het ontwerp is uitgevoerd met een goed oog voor detail, finesse en tijdloosheid. Een prachtig voorbeeld van het werk van dit bevlogen architectenbureau. Kijk met ons mee naar de mooie resultaten en laat je inspireren! 

Ingang

De elementen van het ontwerp werken feilloos samen: we zien een helder licht dwars door het midden van het huis schijnen dat zorgt voor een levendige sfeer. Daarnaast werkt het vele glas- en houtwerk feilloos samen waardoor deze woning een geheel eigen look krijgt. Een houten vlonder vormt het pad naar de ingang van deze unieke woning. Erg mooi om te zien hoe de donkere vloer overgaat in een witte gietvloer. Laten we snel binnen gaan kijken!

Avondsfeer

Licht en schaduw zijn vaak toegepaste principes binnen de architectuur. Ook in deze woning worden ze weer volop gebruikt, dit zien we heel goed op deze foto die in de avond genomen is. Het gebouw presenteert zich als een huzarenstukje van de modernistische bouwkunst. De compositie van de gevel is met recht een kunstwerk te noemen! Laten we eens een kijkje nemen in het interieur.

Overloop

Het interieur is al net zo bijzonder als de gevel die we zojuist zagen. We zien verschillende materialen (vooral hout en beton) samenkomen. Op deze afbeelding werpen we een blik op de overloop die mooi verlicht is, geen wonder dat de bewoners hun huis beschrijven als gemaakt van licht. En wat hebben die wanden een wonderlijke vormgeving! Door de schaduwen die het plafond werpt op de wand ontstaan de wonderlijke patronen. Echt een dromerige sfeer! Ideeën voor de overloop vind je hier

Overgang

Ook hier in het gedeelte tussen de ingang en de leefruimtes zien we de aanwezigheid van sfeervol beton en natuurlijk hout. We krijgen hier de indruk van een atrium vanwege de grote lichtopening in het plafond. Door deze opening baadt de ruimte in het licht; wat een geweldige binnenkomer voor je gasten! Het beton geeft deze ruimte een industriële sfeer, terwijl het hout en de plant zorgen voor de delicate twist. Dat belooft wat voor de rest van het huis!

Brug

We zijn inmiddels op de bovenste verdieping waar we een woonkamer aantreffen. Om er te komen lopen we over een brug in de open binnenruimte. Naast het daglicht is ook de openheid een opvallende eigenschap van deze unieke woning. Het beton wordt tevens verlicht door mooie spotjes, terwijl de lichtopening in het plafond je het gevoel geeft buiten te staan. Ook hier zien we de donkere kozijnen die voor een mooi contrast zorgen met al dat licht. In de woning heerst een rustige ambiance die zijn uitwerking op je humeur zeker niet mist. Samen met een expert ontwerp je al snel een schitterend interieur. 

Badkamer

De badkamer op de begane grond laat ook een prachtig spel van schaduwpatronen op de muren zien. Deze ruimte vormt het centrum van de woning en alle kamers op de begane grond komen er op uit. We voelen ons er direct thuis en zijn dan ook niet verbaasd te horen dat de bewoners hier dagelijks hun rust pakken. Als je in deze ruimte bent heb je echt het idee in een professionele spa te zijn. Het ontbreekt de bewoners hier aan niets. Relaxen in bad, dat zich rechts bevindt, is een van de fijnste dingen die je hier kunt doen. Links zien we de grote spiegel waarvoor je dagelijks je schoonheidsrituelen kunt uitvoeren. Deze badkamer is ook zeer geschikt om je heel even terug te trekken om je op te frissen. En laten we hier ook vooral het daglicht niet vergeten, want we bezoeken tenslotte een huis gemaakt van licht. Boven het badgedeelte zien we houten latjes, daarachter zien we al weer een lichtopening in het plafond waardoor je overdag kunt genieten van het zonlicht en in de avond van de sterrenhemel. 

We nemen afscheid van dit bijzondere huis om verder te gaan naar een ander project. Blijf ons volgen voor meer mooie woonideeën.

Dit zijn vijf extreme woningtransformaties die je zeker zullen inspireren! 

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!